Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ez az igazi különbség szex és szeretkezés között a pszichológus szerint

Ez az igazi különbség szex és szeretkezés között a pszichológus szerint

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Nagyon sokan nem tudják, hogy szeretkezni és szexelni nem ugyanazt jelenti. Neked egyértelmű a különbség?

Kimondottan sokan hajlamosak arra, hogy a “szexelni” és a “szeretkezni” kifejezéseket egymás szinonimájaként használják. A valóságban azonban ez a két dolog nagyon távol áll egymástól. Különösen a szexuálpszichológusok szerint.

Ezt jelenti, ha szeretkezel valakivel

A szeretkezés az egyik legerősebb módja annak, hogy kifejezd a másik iránt érzett szerelmedet, kötődésedet, szenvedélyedet, itt tehát elsősorban érzelmekről van szó. Ebben az esetben komoly jelentősége van az apróbb érintéseknek, az öleléseknek, az elsuttogott szavaknak.

Ilyenkor a szexuális izgalom lassan kúszik egyre feljebb a felekben, finoman épül fel, majd jön az előjáték, végül pedig maga a szexuális aktus. Szeretkezés esetén mindkét fél elkötelezett arra, hogy a lehető legnagyobb élvezetet nyújtsa a számára, fontos a másik totális kielégítése.

gif

Ilyen, amikor szexelsz a másikkal

A mély érzelmeken és intimitáson alapuló szeretkezéstől eltérően a szexelés a fizikai aktivitásról magáról szól. Nem feltétele a szerelem és a kötődés, bőven elég, ha a felek szexuálisan vonzódnak egymáshoz. Ilyenkor szintén előfordul ölelés, simogatás, érintés, ami végül szexuális együttléthez vezet, azonban a felek nem a másik gyönyörével, hanem inkább a sajátjukkal foglalkoznak.

Ebben az esetben tehát a páros tagjai nem szentelnek különösen nagy figyelmet annak, hogy maximálisan kielégítsék a másikat, saját élvezetük jobban számít. Ez egy közös megegyezésen alapuló együttlét, aminek a lényege, hogy a felek “elveszik” egymástól, amire vágynak. Az ilyen partnerek is érezhetnek szeretetet egymás iránt, de ez nem szerelem. Az egyéjszakás kalandnak, a laza viszonynak és a barátság extrákkal kapcsolatnak sokkal inkább lehet nevezni.

Tisztázd, mi van köztetek!

Ha a fentieket elolvasva elbizonytalanodtál azt illetően, hogy milyen viszonyban vagy a sráccal, akibe belezúgtál, mindenképpen úlj le vele beszélgetni erről. Csak így kerülheted el, hogy teljesen összetörje a szívedet! Fontos az is, hogy csak akkor maradj benne ebben a kapcsolatban, viszonyban, ha valódi örömöt, boldogságot okoz neked.

Olvasd el ezt is!

És ezt olvastad már?

Galéria / 5 kép

Így változik meg a férfiak viselkedése a szexben 30 felett

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

4 dolog, amit megtanulhatsz az év legjobb alkotásából, A sziget szellemei című filmből

Eddig összesen 84 díjat nyert el, így joggal nevezik az év legjobb filmjének, ráadásul mély mondanivalóval érkezik, amiből még tanulni is lehet.

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves