Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A menstruáció csodája: 15 gondolat, ami segít, hogy megszeresd a piros betűs napokat

A menstruáció csodája: 15 gondolat, ami segít, hogy megszeresd a piros betűs napokat
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Facebook
Twitter
Pinterest
A menstruáció szerethető? Miért is kellene szeretni amikor, vérrel, fájdalommal, alhasi görccsel és kétszeresére megnagyobbodott méhhel jár, amitől a saját nadrágodat képtelenség begombolni? Ráadásul ott van a hasi puffadás, medencealapi izmok tompa nyomó érzete, többeknek pedig fejfájással, hányingerrel és olyan erős fájdalmakkal, ami ellehetetleníti az aznapi munkavégzést.

A menstruációnkhoz fűződő viszonyunkat nagyban meghatározza az első vérzésünk élménye és az, mit láttunk anyukánktól, mennyit adott át az ő tapasztalataiból. Hogyan élte meg, utálta-e vagy természetesnek tekintette, hogy az élete része? Beavatott-e abba, mit hogyan csinálj a betéttel, tamponnal, fájdalomcsillapítással? Tudott-e őszintén beszélni róla? Vagy inkább elhallgatta, csak ne kelljen róla mondani semmit, és csendben szidta, hogy „már megint megjött, és milyen fájdalmas?"

Már megint ez az „utálatos“ havi vérzés!

– hallottuk oly sokszor ezt a mondatot anyáinktól, még sok hasonló negatív kijelentéssel együtt a „nehéz napokat“ illetően. „Nem igaz, hogy pont most kellett megjönnie, mikor megyünk nyaralni!“, „Jaj de utálatos ez a havi vérzés!“, „Úgy görcsöl a hasam, hogy le kell feküdnöm!“

Amit gyerekként látunk, tapasztalunk, azt éljük meg hasonlóképp felnőttként, visszük tovább nagy többségében. Ha azt láttuk, hogy édesanyánk negatívan áll a menstruációjához, gondot okoz neki, nem szereti, sőt utálkozik, akkor nagy valószínűséggel mi is ezt visszük majd tovább, és nagyon hasonló módon éljük meg a hozzá fűződő érzelmeinket.

Az is negatívan befolyásoló tényező, ha a nővé válás kapujában, lányként nem kapunk elegendő támogató információt a vérzéssel járó lehetséges problémákról. Sokakat nem lát el a szülő megfelelő mennyiségű információval, mert esetleg nem szeret róla beszélni, zavarban van az intim témától. Így információ híján, amikor megtörténik az első alkalom, megérkezik a „vörös ijedelem“, esetleg véres lesz a nadrág, akkor már ott lesz a lenyomata az életre szóló szégyenérzetnek, amit bizony viszünk tovább a női létünkben, egyfajta lelki sebként.

Ha harcolsz, utálkozol, a test is nekifeszül, hiszen az izmaink hordozzák az idegrendszerünk jelzéseit, reakcióit. Amikor valamit szeretettel, elfogadással élünk meg, akkor viszont kivirul, megadja magát és nem harcol tovább semmi ellen. Gondolj csak a szobanövényeidre! Ha nyűgnek éled meg a locsolást, elfakulnak, majd elhervadnak a virágok, lekonyulnak a levelek. Amint figyelsz rá, beszélsz hozzá, gondozod, locsolod rendszeresen, adsz neki tápoldatot, egészen biztosan kivirul és új hajtásokat hoz. Így van ez a női lélek és test kapcsolata között is! Ha szeretettel gondolsz a női működésedre, elfogadásban leszel a havi ciklusoddal, megszűnik a harc, enged a test. Az érzések, amiket otthonról hozunk felülírhatók, igazából a saját hozzáálláson múlik egy tudatos döntéssel.

Összegyűjtöttünk 15 gondolatot, amiért szeretheted a menstruációdat

  1. Általa élhetem meg, hogy nő vagyok! Férfiak nem képesek gyermeket hordani a szívük alatt, ilyet csak MI NŐK tudunk!
  2. Ha nincsen vérzésem, akkor jó eséllyel babát várok, hiszen nem vált le a méh nyálkahártyája. Ez a terhesség első jele!
  3. Mert először akkor döbbenek rá, hogy milyen fontos nekem a vérzésem, ha nem jön meg, pedig kellene! Idézd fel magadban, mit érzel ha késik....
  4. Mert szeretem a menstruációm, különleges érzések kapcsolódnak hozzá. Ez a vér teljesen más állagú, más típusú vér, mint ami az ereimben folyik, ez a termékenységem vére.
  5. Szeretem azt a kis bizsergető érzést a hasamban, ami a menstruációmra emlékeztet, ezáltal vagyok NŐ!
  6. Amikor menstruálok, kiváltságaim vannak. Ilyenkor többet pihenek, meditálok, ha jól esik, kimegyek a természetbe egy feltöltő sétára a párommal.
  7. Ha túlságosan fájdalmas a menstruáció, az egy jelzése a testemnek, hogy foglalkozzak a női létemmel! Valamit nem fogadok el magamban, valaminek ellenállok.
  8. Mert amikor megjön, végre újra kívánom a szexet, szexuális leszek, amit az előtte lévő napokban nem mindig mondhatok el magamról!
  9. Végre lemegy rólam az a 2 kg visszatartott víz!
  10. Végre felvehetem a menstruációs bugyimat, ami a legkényelmesebb viselet ezekben a napokban!
  11. A menstruációval elmúlnak a "sósat kívánok édesre, édesre pedig sósat" falási rohamaim, elmúlik a mellfeszülésem!
  12. Végre kiadhatom magamból az elmúlt napok feszültségeit, ami összegyűlt bennem! A fizikai elengedéssel megengedem a lelki megtisztulást is! Általa ebben a hónapban is ÚJ NŐ lehetek!
  13. Visszakapom a méhem normál méretét, elmúlik a puffadás! Újra kényelmes lesz a szoknyám.
  14. Miután megjött, újra tele leszek energiával, újra nyitottabb leszek a világra, jól esik emberek közé menni, kapcsolódni, ismerkedni, felhívni magamra a figyelmet NŐként!
  15. Mert NŐ vagyok és a menstruáció velünk, nőkkel jár! Ha ez nem lenne, a férfiaknak kellene gyereket szülni (ami tulajdonképpen nem rossz ötlet, csak nem megvalósítható).

A cikket Süveges Nóra, jógaoktató készítette.

A női jóga segíti a fájdalommentes ciklust, segít felülírni a korábbi negatív tapasztalatokat és rendszert hoz a havi megújulásba.

Galéria / 5 kép

5 női jóga gyakorlat a menstruációs fájdalmak csökkentésére

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kéne a szexről 50 felett

Attól, hogy a testünk és gondolkodásunk változik, ahogy telik az idő, a szex még nagyszerű maradhat.

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.