Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Nincsenek telefonos titkaink a párunk előtt

Europress
Nincsenek telefonos titkaink a párunk előtt
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Szabad az okostelefon: a magyar férfiak és nők nem titkolnak semmit párjuk előtt, sokan azt is megengedik, hogy partnerük belenézzen az üzenetekbe, Facebook profiljukba.
Olvasd el ezt is!

A mobilon való társkeresés nem annyira gyakori, aki pedig használja és sikerrel jár, törli is az alkalmazást – derült ki a notebook.hu online, kérdőíves kutatásából.

A megcsalás minden korban és helyzetben kényes téma. Van, aki önként bevallja, és van, akit az óvatlanul kezelt, árulkodó jelek buktatnak le. Roppant kínos például egy zsebben maradt számla, idegen hajszál, parfümillat vagy rúzsfolt az ingen, de sokan csúsznak meg a telefonon, a kimenő és bejövő hívásokon vagy az sms és chat üzeneteken. Legalábbis azt gondolhatnánk, hogy sokakat buktat le az okoskütyü, azonban a notebook.hu felmérése szerint a magyar férfiak és nők nem titkolnak semmit telefonjukban a párjuk előtt. Ez két dolgot jelenthet: vagy azonnal törlik a kompromittáló dolgokat, vagy valóban nincsenek kompromittáló dolgok.

Olvasd el ezt is!

Titkok nélkül

A notebook.hu online kérdőívét kitöltő, közel 15 ezer válaszadó 47%-a nyilatkozott úgy, hogy nincs titkolnivalója a telefonján, így párja bármikor belenézhet akár az sms-ekbe, akár személyes Facebook profiljába. A felmérésben résztvevők 33%-a válaszolta azt, hogy bár megengedné a kíváncsiskodást, párjának nem szokása a személyes dolgaiban kutatni. Csupán 20% vélte úgy, hogy a telefon (és a benne lévő üzenetek) abszolút magánügy és nem tartozik senkire, még a partnerre, házastársra sem.

Ami a társkeresést illeti, meglepő eredmény született: a válaszadók döntő többsége, 75%-a nem használ társkereső applikációkat (mint például a kifejezetten okostelefonokra fejlesztett Tindert, vagy a hagyományos, internetes társkeresők mobilbarát applikációit) a telefonján. Akik használnak, azok törlik is regisztrációjukat, miután párra találtak. Csupán elenyésző azok száma, kik jegelik (inaktívvá teszik) profiljukat (2%), vagy mindent meghagynak, de nem lépnek be (5%). A pártalálás után is társkereső applikációkat használók 2%-ot képviselnek a felmérésben – és a férfiak vannak többségben.

Alig szelfi

Bár mindannyian tapasztalhatjuk, mennyire képesek a szelfik elárasztani Facebook üzenőfalunkat és hírfolyamunkat (főleg nyáron és főleg a hölgyek esetében), a kérdőív női válaszadói csak nagyon ritkán (34%) vagy egyáltalán nem (30%) szoktak szelfizgetni! Hozzá kell tenni, hogy szelfi témában azért a nők erősebbnek bizonyultak az uraknál, bár nem sokkal előzik meg őket: a szelfimániára igennel válaszoló hölgyek 8%-ot képviselnek, míg az urak 5%-ot.

Sms helyett Facebook üzenet

A notebook.hu online kutatása kitért arra is, mit használnak a nők üzenetküldésre az okostelefonon. Talán nem meglepő az eredmény, miszerint a Facebook Messenger 84%-kal magasan verte a hagyományos sms-t, de a Viber is jól szerepelt 41%-kal, míg a Skype és a WhatsApp nem annyira erőteljes, előbbi 16%, utóbbi 7%-ot képvisel a felmérésben.

Ilyen sokat változtak 100 év alatt kedvenc kutyafajtáink

Több évszázada élnek a kutyák és az emberek nagyon közeli kapcsolatban, mára már családtagok, munkatársak, segítők – fajtájuktól és természetüktől függően. A kutyafajtákat az ember nagyon is tudatosan hozta létre és alakítja a mai napig . Ezek a "formálgatások" azonban nem mindig válnak a kutya javára.

Igen, jól olvasod: a válószelfi az új őrület az interneten - te képes lennél ilyesmire?

Szakítani sosem jó dolog, elválni pedig ha lehet, még ennél is rosszabb – de nem mindenki szerint!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!