Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A depresszió megerősítheti a párkapcsolatod?

Europress
A depresszió megerősítheti a párkapcsolatod?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A depresszió nem csak a betegre van hatással, hanem az egész családjára, környezetére is. De mi történik pontosan a szerelmi életeddel, ha depressziós leszel?

Egy kutatás pontosan ezt vizsgálta komoly kapcsolatban élő pároknál. A szakértők csak annyit kérdeztek a résztvevőktől, hogy hatással van-e a depresszió a kapcsolatra.

A válaszadók közül többen is kiemelték, hogy sokkal jobban kötődtek a párjukhoz a betegség miatt és szorosabbá tette a kapcsolatukat, hogy együtt küzdöttek meg a gyógyulásért. Az ilyen nehézségek mindig összekovácsolják az embereket.

Elmondhatjuk, hogy a partner is sokat segíthet a depressziós betegek gyógyulásában, hiszen fontos, hogy a beteget megértsék, segítsék. Egyébként jó kiegészítő terápia lehet a meditáció, jóga, új hobbi, de a mozgásnak is fontos szerepe van a gyógyulásban. Akár az állatokról való gondoskodás is hasznos lehet, de a közös, izgalmas programok is javulást okozhatnak.

Ha észleled magadon a depresszió tüneteit, azonnal fordulj orvoshoz! A tünetek a következőek lehetnek: döntésképtelenség, figyelemzavar, fáradtság, álmatlanság, az evési szokások megváltozása, szorongás, frusztráció, szégyenérzet, szomorúság, passzivitás, csökkent munkaképesség.

Egyáltalán nem szégyen pszichológushoz, vagy pszichiáterhez járni - ráadásul sokkal többen küzdenek a betegséggel, mint hinnéd.

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!