Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Új trend! Vegye fel inkább a férj a feleség nevét?

Europress
Új trend! Vegye fel inkább a férj a feleség nevét?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egyre többen döntenek így. Szerinted jól teszik?

A celebpárok között az Avatar sztárja, Zoe Saldana, illetve férje, Marco Perego robbantotta a bombát, hiszen az esküvő óta mindketten a feleség vezetéknevével élnek tovább. Marco Saldana több helyen is nyilatkozta, hogy semmi baja nincs a családjával vagy a „legénykori” nevével, egyszerűen csak a szerelmüket szerette volna megpecsételni ezzel.

Változnak az idők. Már nem várhatjuk el, hogy a nők otthon maradva gondoskodjanak a háztartás vezetéséről, és szerintem azt sem, hogy automatikusan felvegyék a férjük nevét. Az is számít, a férfiak egy része zavarba ejtő vezetéknévvel él, amit nem szeretne továbbadni a gyerekeinek...

- magyarázta Louise Bowers brit hivatali munkatárs a The Times-nak.

A vezetéknevet cserélő férjek mellett azoknak a száma is megnőtt, akik kötőjellel veszik fel a feleségükét. Magyarországon erre jóval Saldanáék menyegzője előtt, még 2006-ban statuált példát Deutsch Tamás politikus, aki második házasságának idején Deutsch-Fürként szerepelt a közéletben is.

A két megoldás közös pontja, hogy a pár megegyező családnévvel él tovább, tehát ha a férfi kötőjelez, akkor a nő is – bár ez a kölcsönösség a szabályok szerint nem kötelező.

Ez a „keveredés” megadja a lehetőséget arra, hogy a friss házasok rögtön valami újat alkossanak a szövetségükből. Bár volt olyan esetünk, amikor összevesztek rajta, hogy kinek a vezetékneve szerepeljen elöl…

- számolt be róla Claudia Duncan, Louise Bowers kollégája.

Te szeretnéd, hogy a (leendő) férjed felvegye a nevedet?

Olvasd el ezt is!
Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!