Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A 7. év után dől el, van-e jövője a házasságnak?

A 7. év után dől el, van-e jövője a házasságnak?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egy hazai kutatásból kiderült, hogy a nők a párjuk hűtlensége, a férfiak az elhidegülés miatt válnak leginkább, és a 7. év a házasságban vízválasztó lehet...

Persze minden pár és minden házasság más és más, de a 300 elvált társkeresőn végzett kutatásból kiderült néhány hasonlóság.

Hazánkban a válások első számú oka a nők részéről párjuk hűtlensége, félrelépése, míg a férfiak esetén az elhidegülés, az egymásból kiszeretés áll az első helyen. Ez utóbbi a nők esetében is elég gyakori probléma, viszont a harmadik legfőbb oknak a másik alkoholproblémáját teszik felelőssé. A férfiak közel háromszor olyan gyakran említik legfőbb oknak, hogy a gyerekük miatt ment szét a házasságuk (6%), míg a nők 12%-a a közös programok hiányát, az unalmas hétköznapokat jelölték meg fő válóoknak. Ezek között természetesen gyakran van ok-okozati összefüggés.

Minden negyedik házasság ugyan a félrelépés miatt ér véget, de nem csak a férfiak, hanem a nők is szinte ugyanannyira szeretnek tilosban járni a megkérdezettek alapján.

A tipikus magyar válás hangosan, sok veszekedéssel, vitával kezdődik, majd lassan elcsendesül a háború, és általában egy év alatt lebonyolítják a dolgot a döntés meghozatala után. Nem mindenki ilyen szerencsés azonban, a kutatásban részt vevők negyedének ugyanis az egész válását végigkíséri a szembenállás még akkor is, ha az elején nyugodt hangvételben, normális keretek között kezdődött. Leggyorsabban a harmincasoknál zajlik le a válás, de ahogy egyre idősödnek a párok – egyre több együtt töltött évet kell lelkileg és anyagilag is lezárniuk – úgy nő meg ez a válási időszak, ami olykor a három évet is meghaladja.

Sokan cáfolták korábban a „vízválasztó hét év” meglétét, a kutatás eredményei azonban rávilágítanak arra, hogy a hetedik év valóban megviseli a házasságokat: hazánkban ugyanis a legtöbb válás a házasságok 7. évében történik. A kerek házassági évfordulók is kritikus mérföldkőnek számítanak ilyen szempontból, a 10., 20. és 25. házasságban töltött évben szintén jelentősen megugrik a válások száma. A háttérben valószínűleg az lehet, hogy ilyenkor a párok gyakrabban vetnek számot életük és párkapcsolatuk alakulásáról és ha nem elégedettek vele, könnyebben szánják rá magukat a változtatásra.

Az elváltak háromnegyede jobban érzi magát a bőrében a válást követően, a megkérdezettek szerint. A legnagyobb különbséget a két nem a veszteség lelki vagy anyagi eredetében mutatja, ugyanis míg a nők inkább érzelmileg sérülnek a válás során, a férfiak csaknem fele úgy érzi, a válás inkább anyagilag viselte meg, mintsem emocionálisan.

Reméljük ti nem kell hogy átessetek ezen a nehéz dolgon, íme néhány további infó, tanács és tipp, hogy minden a legnagyobb rendben legyen köztetek, még a kritikus 7. évben és után is!

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!