Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A szerelem idejétmúlt! – állítja a terapeuta

Europress
A szerelem idejétmúlt! – állítja a terapeuta
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mindenki szakít, így talán nincs is már potenciál a dologban? Kira Asatryan párterapeuta és coach ezt mondja, és négy érvvel meg is indokolja.

1. Haszontalan

„A szerelem inspirál és cselekvésre ösztönöz, csak éppen tanácstalanok vagyunk, hogy mit tegyünk” – figyelmeztet Kira. Mivel senki sem tudja, mit kell tenni pontosan a megtalálásáért és a megőrzéséért, tulajdonképpen veszélyes rá vágyni.

Márpedig az örök szerelem titkának ismerete nélkül mindannyian ugyanazokat a köröket futjuk – vallja a szakember. Mi azért hozzátennénk, hogy azok a bizonyos körök inkább csak hasonlítanak, de jó esetben koránt sem ugyanazok, és valószínűleg megéri őket végigjárni.

Olvasd el ezt is!


2. Közhellyé vált

„Ma már mindenbe szerelmesek vagyunk: a házi kedvencünkbe, a munkánkba meg a párunkba is. Sőt, a legapróbb hétköznapi élvezeteknél is hajlamosak lettünk ezt a szót használni” – magyarázza a szakértő.

Szerinte fel kell tenni magunkban a kérdést, hogy igazából szerelmesek vagyunk-e, és ha nem, akkor milyen másik szót tudnánk az érzéseink kifejezésére használni. A legújabb táskádba például nem lehetsz szerelmes, akármilyen szép.


3. Hamis biztonságérzetet ad

„A szerelem olyan varázsszónak számít a mai kultúrában, ami elvileg gyógyírt jelent a problémáinkra: jó a magány, a depresszió és a szorongás ellen is” – fejtegeti Kira.

Nos, a szerelem tényleg gyönyörű érzés, de valóban be kell látni: nem fogja helyretenni az életed többi részét. Mi több, először az életed többi részének kell nagyjából rendben lennie, hogy boldog párkapcsolatot tudj kialakítani. Akkor viszont a határ a csillagos ég!


4. Rombolja az önbizalmadat

Ha rosszul alakulnak a dolgok, az előző pont a visszájára fordul.

„Veszélyes azt hinni, hogy aki egy bizonyos korban még nem találta meg az igaz szerelmet, azzal valami nem stimmel” – összegzi a terapeuta, aki szerint ez a fiatalok önértékelési zavarának egyik legfőbb oka.

Mi hozzátennénk: amennyiben el tudod határolni magadat a külső elvárásoktól, máris sokkal nagyobb esélyt adsz magadnak a boldogságra.


Te mit gondolsz, tényleg lejárt volna a szerelem szavatossága?

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!