Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ha ennyi idős korod után házasodsz, nagyobb eséllyel váltok el

Mamma Mia!
Ha ennyi idős korod után házasodsz, nagyobb eséllyel váltok el
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egy friss kutatás szerint a legideálisabb életkor a házasodásra a húszas éveid vége!

Ha eddig azt gondoltad, hogy jobb sokáig várni, hogy élhesd kicsit az életed, és biztos legyél benne, hogy ő a nagy Ő, akivel megöregedtek, lehet hogy rossz úton jársz...viszont ha sietve beleugrotok a nagybetűs életbe a gimis szerelmeddel, bizony annak is rossz vége lehet.

A Utah-i egyetem Szociológia tanszékénNicholas Wolfinger vizsgálta ezt a kérdést, és érdekes eredményekhez jutott. Ha A 20-as éveid elején házasodtok össze, 50%-kal nagyobb az esély arra, hogy elváltok, mintha 25 éves korotokig várnátok. Huszonöttől felfelé minden évvel 11%-kal csökken a válás valószínűsége.

Viszont a kései hajadonok se örüljenek túlzottan, ugyanis 32 éves kor után minden évvel 5%-kal nő az esélye annak, hogy válással végződik a szerelmi sztoritok.

Wolfinger az adatokat a 2006-tól vizsgálta, ez a trend pedig elég új keletű, mert a 2000-es évek elejéhez képest csak romlott a harmincasként házasodók helyzete.

A kutatócsoport nem tud kézzel fogható magyarázatot adni ennek az okára, csak feltételezéseik vannak: például az, hogy minél idősebb az ember, annál több az exe, több lehet az elvarratlan szál, a bonyodalom, sőt nyitottabb a félrelépésre is. Hmmm...

Szerinted ez elég meggyőző eredmény ahhoz, hogy átrendezd a fejedben az elképzelésed az esküvőd időpontjáról?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!