Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ezért rossz, ha ismerősöd marad az ex a Facebookon

Europress
Ezért rossz, ha ismerősöd marad az ex a Facebookon
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Hallottál már a „szoft” szakításról? Vigyázz, mert veszélyes lehet – mondják a pszichológusok.

Van olyan kapcsolat, ami tényleg élethosszig tart – tehát ásó, kapa, nagyharang –, ám az esetek többségében elkerülhetetlen, hogy az utak különváljanak.

Régen viszonylag egyszerűen működött a dolog, mert az egykori szerelmesek akár nyomtalanul eltűnhettek egymás életéből. Ma viszont ott a közösségi média, aminek köszönhetően a múltad a jelened része maradhat…

„A szoft szakítás új lehetőséget nyújt arra, hogy azt mondjuk: nem akarok járni veled, de próbáljunk meg barátok maradni” – fogalmaz Galena Rhoades klinikai szakpszichológus, aki szerint a jelenség akár segíthet is benne, hogy ki merj lépni egy zsákutcába jutott kapcsolatból.

De jó kérdés, megéri-e megúszni a másik teljes elvesztése miatti rettegést, ha árat kell érte fizetni. Mert előfordulhat, hogy pont emiatt sodródsz bele egy „se veled, se nélküled” viszonyba, aminek a „veled” része mindig egy kedves Facebook-üzenettel kezdődik.

Egy másik szakértő, Sarah Halpern-Meekin úgy véli, hogy minden digitális kötelék múltba nézésre csábít. Elvégre a kutya se hiszi el, amikor valaki azt állítja, hogy nem szokott az exekre olykor-olykor rákeresni.

„Az exek már nem annyira exek” – mondja Sarah. Márpedig ez veszélyes, mivel egy félig lezárt párkapcsolat gátolja az ilyenkor természetes gyászfolyamatot, vele együtt pedig a további boldogulásod.


Ne hagyd, hogy a múltad a jövőd útjába álljon!


Te híve vagy annak, hogy a volt párod ismerős maradjon a Facebookon?Szavazz!
Igen
Nem
Megosztom az eredményt

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!