Ha olyan sokféle krémmel, arclemosóval vagy szérummal kényeztetjük a bőrünket, és ügyelünk a tisztaságára, akkor miért nem foglalkozunk azzal is, hogy az ételekkel bevitt tápanyagok milyen hatással vannak rá? Nagyon nem mindegy, hogy mely ételekből fogyasztunk sokat. Összegyűjtöttük, milyen finomságokkal eheted gyönyörűre a bőrödet!
1. Eper, citrusfélék, pirospaprika és brokkoli
Ezek az ételek finomítják, selymessé teszik a bőr textúráját. Legfőbb előnyük, hogy sok C-vitamint tartalmaznak, ami belülről teszi ragyogóvá és ellenállóvá bőrünket. Próbálj belőlük fogyasztani az étkezéseidhez.
2. Napraforgómag és mandula
Ez a két összetevő a napvédelemben segíti a bőrt. Sokkal ellenállóbbá teszik a védelmét, mert teli vannak E-vitaminnal. Ez a vitamin a bőr felső rétegeiben tud felgyűlni, ahol a sejtek szerkezetét erősíti és hidratáltságát is biztosítja. Két kanál napraforgómag, és pár szem mandula naponta már megteszi!
3. Sötét narancssárga és piros és leveles zöldségek
Ezek a zöldségek nagyon bővelkednek béta karotinokban, melyeket a szervezet A-vitaminná tud alakítani. Azért fontos, hogy ebből sok legyen, mert szintén a bőr védekező képességét tudja erősíteni. Egy pohárnyit egyél ezekből a zöldségekből a főétkezések mellé.