Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Kiderül a titok: ez történik a bőröddel éjszaka

Europress
Kiderül a titok: ez történik a bőröddel éjszaka
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mi is kíváncsiak voltunk, ezért kiderítettük!

Csipkerózsika sok-sok év alvás után is úgy nézett ki ébredéskor, mint amikor elszenderült - ami nem is annyira lehetetlen! A bőrünk regenerációs folyamatai ugyanis éjszaka indulnak be, hogy reggelre tompítsák a fáradtság, az öregedés első jeleit. De mi is történik a bőrünkkel pontosan éjszaka?

Fontos megismerni azokat a folyamatokat, melyek a bőrünk rétegeiben zajlanak alvás közben, hiszen így tudjuk ezeket megfelelően segíteni krémekkel, szérumokkal és arctisztítókkal. Ugyanakkor fokozni hatásukat közvetlenül ébredés után. Bőrünk napközben is regenerálja magát, de ilyenkor a védelmi funkciók erősebbek. Éjjel viszont megfordul az arán és háromszor olyan gyorsan zajlanak a regeneráló műveletek, mint nappal.

Mikor már álmosodunk, a bőr is lassan alvó üzemmódba kapcsol. Ez az alvást megelőző párórában történik, amikor a bőr nagyon fogékony arra, hogy a tápanyagokat beépítse. Az ilyenkor termelődő melatonin szépen előkészíti a bőr regenerációját és azt is, hogy az UV sugárzás és szennyezések okozta károsodások eltüntetésén dolgozzon. Aztán amikor jön az alvás, a növekedési hormon irányítja a regeneráló folyamatokat.

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore

Egyike volt a leghíresebb színészeknek, akik James Bond szerepébe bújhattak.

8 dolog, amit a mentálisan erős nők minden nap csinálnak

Ha elkélne egy kis mentális erősítés, olvasd el ezeket a tippeket!

Már megint micsoda hajmeresztő dolog derült ki Diana hercegnőről

Augusztusban lesz 20 éve, hogy Diana hercegnő, valamint barátja és a sofőrjük tragikus autóbaleset áldozatai lettek. Az évforduló környékén jó néhány könyv, film, tévéműsor jön ki; most például egy dokumentumfilm, amiből azt is megtudhatjuk, hogy...

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!