Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Különleges vintage boltok Budapesten

 Különleges vintage boltok Budapesten
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kincsvadászat indul!

Használt vagy vintage ruhát nem csak azért jó vásárolni, mert máson nem fog visszaköszönni és (jó esetben megismerhető, de legalábbis elképzelhető) története van. Kézenfekvő megoldás is, ha a ruhaipar árnyoldalairól szóló cikkek arra késztetnek, hogy tégy valamit a slow fashion jegyében. A nagyobb használtruhaláncok üzletei azonban gyakran csupán előző kollekciós fast fashion darabokkal vannak feltöltve, így érdemes inkább a kisebb, egyedi koncepcióval rendelkező üzleteket felkeresni. Az elmúlt néhány hónapban két ilyen izgalmas bolt is nyílt Budapesten.

Kép

Judas

Budapest, 1075
Madách út 8.

A Telep (a Madách tér felvirágoztatásért felelős bár/szórakozóhely/galéria) felett nyílt és azon keresztül közelíthető is meg ez a kis üzlet. A válogatott vintage darabok mellett nagy a választék az egydarabos Vans és más sportcipők új és másodkézből szerzett darabjaiból és Komono napszemüvegekből. De magyar tervezők darabjait is megtalálni itt, például a Gabor Kiss Handbags szuper áron kapható bőrtáskáit, Virágéknál vicces vászontatyóit vagy a Fatum Apparel /fta/ bőr felvarróit. Folyamatosan bővül és változik a készlet, így érdemes hetente benézni vagy a naponta többször frissülő Instagram és Facebook oldalt lapozgatni. A ruhák között a kedvenceink az autentikus, régi farmerek és a fel-felbukkanó fodros ingek.

Konfekció

Budapest, 1084
Víg utca 22.

Oltai Kata és Vida Vera boltja a Rákóczi tér mögött olyan, mintha a vagány nagymamád és a legmenőbb barátnőd ruhásszekrényét gyúrták volna egybe. Sok látványos darabot az üzlettulajdonosok maguk alakítottak át. A Konfekció az extravagáns, hipszter és ironikus darabok kánaánja, de zseniális a különleges bőr- és farmerkabát felhozataluk is. A bolt elé kitett pad pedig adja magát, hogy leüljünk és megvitassuk szerzeményeinket a helyi nagyasszonyokkal.
Ők is sokat frissítik a Facebook oldalukat rendre szupervicces és/vagy feminista outfit posztokkal.

Mindkét bolt kínálata túlnyomórészt női holmikat tartalmaz, de azért a barátodat is elviheted magaddal, akadnak férfiruhák is!

Oltai Kata és Vida Vera a Konfekció előtt
forrás: Láng Péter
Oltai Kata és Vida Vera a Konfekció előtt
Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!