Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Törölközővel szárítod a hajad? Azonnal hagyd abba!

Europress
Törölközővel szárítod a hajad? Azonnal hagyd abba!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Szinte mindenki ezt csinálja, pedig mást kellene alkalmazni a haj nedvességének felitatására...

Hajmosás után automatikusan a törölközőért nyúlunk, jól megdörzsöljük a vizes tincseket, majd betekerjük, hogy száradjon. Általános metódus, amiről talán nem is tudtad, de nagy kárt okozhat a hajszerkezetedben...

A hagyományos törölköző a legrosszabb, amit erre a célra használhatunk! Monae Everett sztárfodrász szerint a száraz pamut vagy frottír törölköző durva textúrája felsértheti a hajszálakat.

A dörzsölés és betekerés ronthat a haj töredezettségén, kis 'krátereket' alakíthat ki az anyag a hajszálak felületén, ami gyengíti a hajat. A töredezett, sérült haj legfőbb jelei a szárazság és szálkásság.

- mondja a szakértő.

Ha sokakkal együtt te is sorozatosan elkövetted ezt a 'bakit', ne ess pánikba! Everett szerint ez a hatás visszafordítható, ha változtatsz kicsit a hajmosási rituálédon:

1. Használj a hajtípusodnak megfelelő sampont.

2. Válassz kiöblítést nem igénylő kondicionáló balzsamot, ami segít lesimítani a haj kutikuláját (a haj külső, pikkelyes rétege).

3. Kb. 3 hetente tegyél fel tápláló hajpakolást hajmosás előtt (JOY-tipp: száraz hajra vidd fel a pakolást, mert az jobban beszívja a tápanyagokat, mint a vizes!)

4. A legfontosabb: cseréld le az eddigi törölköződ egy pólóra vagy mikroszálas törölközőre!

Ezek a szokatlan hajszárító alkalmatosságok felszívják a felesleges vizet, és nem sértik fel a hajszerkezetet. Érintgesd és nyomd hozzá az anyagot a hajadhoz, így itasd fel a nedvességet, ahelyett hogy dörzsölnéd, borzolnád fel-le.

A szakértő mindemellett azt is megjegyzi, hogy a legegészségesebb, ha szabad levegőn hagyod megszáradni a vizes tincseidet. Sajnos erre nem sokaknak jut idejük...

Everest azt ajánlja, hogy este mossunk hajat, tegyünk rá kiöblítést nem igénylő kondicionálót és hajvégápoló olajat, majd finoman hajtsunk köré egy pólót (ne tekerjük fel!), és hagyjuk, hogy éjjel száradjon. Ezzel elkerüljük, hogy a hajszárító forró levegője kiszívja a nedvességet a hajból és kiszárítsa.

Te lecseréled a törölköződ?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!