Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Hizlal a körömlakk?!

Europress
Hizlal a körömlakk?!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Óvatosan a lakkozással! Kutatások bizonyítják, hogy a körömlakk miatt is felszaladhatnak rád a plusz kilók...

A kedvenc körömlakkodban is lehet olyan rejtett összetevő, ami összezavarhatja a szervezeted! A Duke University munkatársai kimutattak egy olyan komponenst, ami káros lehet azokra, akik rendszeresen ezt használják a körmükön.

A trifenil-foszfát (TPHP-nek és TPP-nek is jelölik) teszi rugalmasabbá és tartósabbá a felvitt lakk réteget, ezt az anyagot műanyag előállításánál is alkalmazzák, tűzálló vegyületként.

Vizsgálatok kimutatták, hogy TPHP egy endokrin romboló anyag, ami azt jelenti, hogy összezavarja a hormonháztartást, és kapcsolatba hozható az elhízásért felelős hormonműködéssel. A TPHP-t tartalmazó lakkot használó nők szervezetében 10-14 órával a felvitel után már kimutatható volt.

Mielőtt vadul nekiesnél kedvenc lakkjaid üvegcséit olvasni, van egy kicsit megnyugtatóbb hírünk: a TPHP legmagasabb arányban inkább a színtelen lakkokban fordul elő, csak kevés esetben a színezettekben.

Tehát a feladat az, hogy olyan megbízható fedőlakkot találj, ami tartós, de közben nem árt az alakodnak.

Egy kis segítség, az alábbi márkák például a kutatás szerint nem használják ezt az anyagot, ÉS ráadásul még a JOY napok alatt kedvezményesen is meg tudod őket vásárolni: Astor, Alverde, Artdeco, Estée Lauder, L'Oréal Paris,Rimmel...a teljes kuponlistát a joynapok.hu-n találjátok.

Mit szólsz a kutatási eredményhez, szerinted lehet összefüggés?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!