Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Kell pihenő szünetet tartani a körömlakkozások között?

Pinterest
Kell pihenő szünetet tartani a körömlakkozások között?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Gombás fertőzéstől is tarthatsz? A szakértő elárulta, kell-e pihenteti a körmödet vagy lehet-e rajta mindig lakk!

Te is az a típus vagy, aki egy fél napot se bír ki lakkozatlan körmökkel? Ha elgondolkoztál már rajta, hogy vajon károsítja-e a körmöd az, hogy mindig van rajta valami, Frank Busch, egy körömlakk gyártó cég vezető kémikusa választ ad a kérdésre!

A hagyományos körömlakkok nem gátolják a köröm hidratálódását, így NEM szükséges szünetet tartani és pihentetni két lakkozás között. (Hurrá!)

Ami viszont a műkörmöt és az UV-fényre száradó lakkokat illeti, sokkal jobban lezárják a körömfelszínt, így nagyobb az esély a gombás fertőzésre és a felső körömlemezek károsodására, így a hagyományos helyett a gél lakkot preferálóknak tanácsos időről időre egy-egy hét szünetet beiktatni. A szakértő szerint tilos 6 hétnél tovább fent hagyni a gél lakkot - ekkor már súlyosan károsodhat és sérülhet a köröm -, és a 4 hetes gél lakk viselés után egy hét szünetet javasol.

Ez korántsem egyszerű, ugyanis a többség úgy jár a szalonba, hogy a 3-4 hetes, lenőtt manikűrje helyett rögtön újat csináltat...de mégis jobban megéri kibírni azt az egy-egy hetet (legalább minden második alkalommal), mint a komplikációk miatt szenvedni.

Te szoktad pihentetni a körmöd két manikűröztetés között?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!