Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A túl sok napkrém D-vitaminhiányt okoz?

Europress
A túl sok napkrém D-vitaminhiányt okoz?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A túlzott napsütésnek is megvan a maga árnyoldala. Napvédelem dolgában azonban még mindig számos tévhit kering. Legfőbb ideje tehát, hogy a dolgok napfényre kerüljenek!

Tévhitek a napozásról:

A túl sok napkrém D-vitaminhiányt okoz
A D-vitamin termelődéséért felelős UVB-sugarak hatását ugyan tényleg gyengítik a napkrémek, de nem befolyásolják különösebben a szervezet állapotát. Szerencsére a D-vitaminhoz egészséges táplálkozás révén is hozzájuthatsz. A legjobb források: például lazac és tonhal.


50-es fényvédő faktor? Ezzel képtelenség lebarnulni!
Dehogyis! Magas faktorszámú termék használata esetén is kellemes színt kap a bőr – csupán egy kicsit türelmesebbnek kell lenned. Ezenkívül így sokkal egyenletesebben fogsz lebarnulni, hiszen a testedet garantáltan megvéded a káros UV-sugárzástól (valójában ez a barnulás lényege).


A sötétebb bőrt felesleges krémezni
Ez butaság! Bár a mediterrán típusú bőrnek nagyobb a természetes önvédelmi ideje (körülbelül 20-30 perc), ez esetben sem szabad teljesen lemondani a napvédelemről – különösen azért, mert a napégés és a bőrrák csakis így kerülhető el. Nem is beszélve arról, hogy a sötétebb bőrön nehezebb észrevenni a leégés első jeleit, mint a világos bőrön.


Lapozd fel a júniusi JOY Magazint, ahol az összes napozással kapcsolatos tévhitre magyarázatot adunk.

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!