Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ma visszatér a Stranger Things két őrületes lezáró résszel - Ismerd meg közelebbről a srácokat Hawkinsból

Ma visszatér a Stranger Things két őrületes lezáró résszel - Ismerd meg közelebbről a srácokat Hawkinsból

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Never Ending Story – egyértelműen ez volt a legemlékezetesebb zeneszám, ami felcsendült a Stranger Things harmadik évadában, ma viszont már tudjuk, hogy ez bizony nem lesz egy végtelen történet.

Mára már tudjuk, hogy a sorozat következő, 5. évada, egyben a befejezés is lesz, ezzel pedig lezárulnak a hawkinsi fiatalok kalandjai, akik reméljük, nem olyan gyorsan tűnnek el, mint amilyen gyorsan berobbantak a köztudatba.

Finn Wolfhard

Miután a Stranger Things 2016 júliusában bemutatkozott a Netflixen, az akkor 13 éves Finn Wolfhard belépett az Instagramjára, és megállapította, hogy ismeretlen kanadai gyerekből egy pillanat alatt a világ egyik legismertebb fiataljává vált. Özönlöttek a lájkok, az üzenetek, és a követőinek száma az egekbe szökött, pedig amikor még Atlantában az első évadot forgatták, saját elmondása szerint

A show igazán visszafogottnak tűnt. Úgy éreztem, hogy ez valami nagy, de egyben nagyon kicsi.

- nyilatkozta egy interjú alkalmával.
Kép
forrás: Getty Images

Persze ma már tudjuk, hogy a Stranger Things minden lett, csak nem kicsi. A mai napig az egyik legsikeresebb sorozata a streaming szolgáltatónak, csak a második és a harmadik évad együttesen több mint 1 milliárd nézőt hozott. Finn arca megtalálható pólókon, bögréken, sőt még akciófigurát is mintáztak róla, a szerepnek köszönhetően pedig olyan kasszasikerekbe kapott felkéréseket, mint az Az vagy a Szellemirtók – Az örökség. Mindeközben Finn nem szívesen játszik el a gondolattal, milyen lehetett volna az élete, ha nem vált volna híressé, és még kevésbé szeret be legondolni, hogy elvette magától a lehetőséget, hogy tipikus tinédzser legyen annak minden szépségével és nehézségével. Ahogy nőtt a hírneve, úgy nőtt a szakadék közte és „normális” gyerekkori barátai között, kimaradtak a házibulik, a csínytevések, ugyanis rettegett attól, hogy néhány rossz pillanatban elkapott lesifotó derékba törheti felívelő karrierjét. Így hátnem maradt más, mint megragadni a lehetőségeket, amikből eddig a srácok közül neki akadt a legtöbb.

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan dolgokat csinálhatok, amiket igazán szeretek. Büszke vagyok rá, és remélem, hogy az emberek továbbra is követni fogják a munkáimat. De bármit is hoz a jövő, én már elmondhatom: nagyon jól szórakoztam.

- Finn Wolfhard

Noah Schnapp

Noah a Stranger Things stábjának legfiatalabb tagja, és egyben a tökéletes példa arra, hogy milyen is napjainkban egy igazi Z generációs sztár. Mint minden más szereplő társa, neki is a Stranger Things volt az első nagy szerepe, ám a színész karrier mellett ő a közösségi médiában is igazi birodalmat épített. Az összes jelentős platformon jelen van, ám mind közül a legkiemelkedőbb a TikTok, ahol e cikk írásának pillanatában 20,1 millió követővel büszkélkedhet, de ez a szám folyamatosan növekszik. Noah elmondása szerint a fiatalabbak sokszor nem is a sorozattal kötik össze a nevét, rendszeres súgnak össze a háta mögött az utcán a „Nézd már, ő Noah a TikTokról!” felütéssel.

Kép
forrás: Getty Images

Szeretek online lenni, mert úgy érzem, önmagam lehetek, és nagyon könnyen meg tudok nyílni. Egyszerűen imádom a közösségi médiát, a TikTok pedig különösen kedves nekem, mindenki olyan természetes és elfogadó. Az egész platform olyan, mint egy belsős vicc, mégis mindenki érti.

- nyilatkozta.

Repertoárjában pedig ott van minden, ami elengedhetetlen egy mai közösségimédia-sztárnak, őrült kihívások, vírusként terjedő koreográfiák, reakció és Q&A videók, mert egy social ikon 2022ben már így kommunikál a rajongóival. Még nem döntötte el, hogy mit kezd a jövőjével, az iskolát például még a feszített forgatási időszakban sem hagyta abba, ugyanis nyitva szerette volna hagyni annak lehetőségét, hogy egyetemre menjen, ha mégsem a színészkedés mellett dönt.

Keményen dolgozom, hogy jó jegyeket kapjak. Nem tudom, mit fogok érezni, ha idősebb leszek, és akarok e még színészkedni. Egyelőre szeretem, és akkor vagyok a legboldogabb, amikor egy forgatáson vagyok, de soha nem tudhatod, hová visz az élet.

- Noah Schnapp

Gaten Matarazzo

Gaten kitörölhetetlenül belopta magát a nézők szívébe mint Dustin, azaz a srác, akit legtöbbször senki sem vesz komolyan, pedig nem mond hülyeségeket. Gaten a való életben is épp ilyen, egy igazi különc, egy jó értelemben vett őrült, aki mindeközben nagyon is tudatos. Hogy valós személyisége és Dustin karaktere miért is forrt ennyire egybe, arra magyarázatot ad az a tény, hogy a készítők valójában ráalakították a szerepet. A fiatal színész egy alkalommal elárulta, hogy annak idején Dustint egy amolyan komikus megkönnyebbülésnek, egy kétmondatos mellékszereplőnek szánták, ám Gaten annyira levett mindenkit a lábáról a meghallgatásokon, hogy Matt és Ross Duffer (a sorozat megálmodói – a szerk.) sarokba dobták az addigi terveket. Ha pedig már így alakult, Gaten egy külön kéréssel is fordult a Duffer testvérekhez. Dustin a sorozat szerint egy ritka betegségben, cleidocranial dysplasiában (röviden CCD) szenved, ez egy születési rendellenesség, ami a csontok és a fogak fejlődését befolyásolja, Gatennek pedig a való életben is CCD-je van.

Kép
forrás: Getty Images

Üzeneteket kapok olyan emberektől, akiknél szintén ez van, és a családjuktól, hogy mennyire hálásak azért, hogy felvállalom magam, ahelyett, hogy megpróbálnám elrejteni. Az igazság az, hogy tényleg meg akartam mutatni ezt az egészet a kamerának, mert azt gondoltam, ha valaki felvállalja a tévében a CCDt, azzal talán segíthet azoknak, akik szégyellik állapotukat, és úgy érzik, egyedül vannak. Megtiszteltetésnek érzem, hogy nekem adatott meg a lehetőség, hogy ezt meg tegyem.

- nyilatkozta egy interjúban.

Caleb McLaughlin

Lehet, hogy jelenleg még legtöbben Lucasként ismerik, de Caleb McLaughlinre a kritikus szerint ígéretes jövő vár, ennek bizonyítéka a Városi cowboy című filmje, ami a Torontói Nemzetközi Film fesztiválon debütált. Az apafiú drámára alapuló westernben Caleb korunk nagy színészlegendájával, Idris Elbával játszhatott együtt, ez a forgatás pedig úgy érzi, megpecsételte a jövőjét:

Gyakran felmerül a kérdés, hogy egy gyerekszínész hogyan boldogul majd felnőttként. Én egyelőre annyit tudok, hogy bár gyakorlatilag már felnőtt vagyok, de még mindig gyereknek érzem magam. A Stranger Thingst csinálni fantasztikus, de a Városi cowboy egy egészen más szintű munka volt nagyszerű színészek és nagyszerű alkotók között. Szeretem a Stranger Thingst! Nagyon sokat adott nekem, de már alig várom, hogy olyan dolgokat csináljak, amiket igazán hozzám köthetnek, és olyan forgató könyveket kapjak, amik úgy érzem, megszólítanak. Amikor a Városi cowboy az asztalomra került, szikrát gyújtott bennem. Ezért szeretnék színészkedni. Ezért vagyok most a szakmában.

- Caleb McLaughlin
Kép
forrás: Getty Images

És hogy mi a szerepálma?

Szívesen lennék szuperhős. Tudom, hogy sokan Miles Moralesként vagy Static Shockként szeretnének látni, és tudjátok mit? Keményen dolgozom érte
és készen állok!

- Caleb McLaughlin

Joe Keery

2015 nyara volt, Joe épp egy burgeresnél dolgozott, mikor felhívták: lenne egy szerep, a Netflix új horror sorozatában, amire érdemes lenne jelentkeznie. Színészi számításai addig nem igazán jöttek be, néhány apróbb szerep és reklámmunkák szerepeltek az önéletrajzában:

Az elképzelésem nagyjából akkoriban az volt, ha ki tudom fizetni a lakbért, akkor rendben vagyok.

- emlékszik vissza.
Kép
forrás: Getty Images

Mikor végül megkapta a szerepet, el sem hitte, hogy ez megtörténik, és ekkor még ő és a gravitációt meghazudtoló frizurája nem is álmodott arról, hogy a Stranger Things gyökeresen megváltoztat majd mindent:

Hogy őszinte legyek, azt hittem, már az első évadban ki fognak írni, hiszen én játszottam a helyes srácot, tudjátok, az ilyen sztorikban mindig ők halnak meg először.

Nos, az igazság az, hogy Joe nem járt messze ezzel az elképzelés sel a valóságtól. Ahogy Dustin esetében, a Duffer testvérek Steve Harrington karakterén is sokat formáltak az első évad alatt, a készítőkről ugyanis tudni kell, hogy soha egyetlen évadnak sem kész forgatókönyvvel vágtak neki, a forgatások alatt szimultán írták tovább a történetet, így ha Steve nem is lett nélkülözhetetlen mozgatórugója a cselekménynek, túlságosan fontossá vált ahhoz, hogy az első évadban megöljék. A második évadban Joe pedig már bekerült az elsődleges szereplők közé, és a világ egyik leggkeresettebb embere lett a Google statisztikája szerint. A lehetőségek pedig azóta is záporoznak, tavaly ősszel pedig a mozikba került új filmje, a Free Guy, melynek bár a marketingkampánya azt sugallta, hogy a film főszereplője Ryan Reynolds, de aki látta a filmet, az pontosan tudja, hogy az igazi kulcs a Joe által megformált videójátékprogramozó. A Netflix persze egy nagy dolog, de egy Disney-film Joe ázsióját új szintre emelte. Egy dologban viszont biztos, sosem akar hajápolási termékek arca lenni. Túl nagy klisé lenne.

Charlie Heaton

Charlie egy brit tengerparti városban nőtt fel, és az egyik legmeghatározóbb gyerekkori élménye, hogy rongyosra nézte VHSen a Kopogó szellem 2-t, ám sokáig nem is gondolt a színészkedésre, helyette dobverőt ragadott, és a Comanechi nevű noise-popbandával pár turnét is lenyomtak. Mikor a zenekar szétesett, elkezdett meghallgatásokra járni, így ismerkedett meg egy ügynökkel, aki megerősítette abban, hogy helye van ezen a pályán.

Kép
forrás: Getty Images

Nem akarom azt mondani, hogy a dolgok könnyen alakultak.

– mondja, bár azért az tény, hogy az idő megszépíti a dolgokat. A sikoltozó rajongók, a paparazzik, a végtelennek tűnő utazások azért még őt is próbára tették, sok fiatal tehetséghez hasonlóan vele is kicsit elszaladt a ló, 2017ben például azzal került a címlapokra, hogy kokaint találtak a poggyászában, és bár nem tartóztatták le, megtagadták tőle az Egyesült Államokba való belépést, így eshetett meg, hogy abban az évben nem is vett részt a Stranger Things premierjén. Az akkor történtek hamar helyretették, ma már örül neki, hogy enynyivel megúszta.

A hullámvölgyekkel teli kamaszkor szerencsére kimaradt ebből az útból. Nem kellett a reflektorfényben felnőnöm, mint ahogy most a srácoknak. Ha visszagondolok a 15 éves önmagamra, nem tudnám azt csinálni, amit ők

- állapította meg egy interjúban.

Most arra vágyik, hogy kilépjen abból a tragikus kívülálló skatulyából, amibe a Stranger Things és az Xmen spin-offja, Az új mutánsok miatt került. „Nem azt mondom, hogy én akarok lenni az új Robert Pattinson, de látva őt, hogy hogyan sikerült túllépnie egy olyan hatalmas produkción, mint az Alkonyat-franchise, nagyon inspirál. Igazán érdekes döntéseket hozott. Megcsinálta A világítótornyot és a Jólétet. Nagyon jó példa arra, hogy megférnek együtt a független filmek és a Batman.”

Ez a cikk eredetileg a JOY Magazin 2022/02-es lapszámában jelent meg.

És azt tudtad, hogy ekkora eltérés van az életkorok között?

Galéria / 11 kép

Ennyi idősek a Stranger Things szereplői a sorozatban vs. a valóságban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.