Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Zseniális spórolási trükk terjed, amivel egyenesbe hozhatod a pénzügyeidet

Zseniális spórolási trükk terjed, amivel egyenesbe hozhatod a pénzügyeidet

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Kapj elő pár borítékot vagy szerezz be két pénztárcát és már csatlakozhatsz is a legújabb megtakarítási trendhez, aminek köszönhetően túlköltekezés nélkül zárhatod a hónapokat.

Mivel ma már világszerte gyakorlatilag bárhol fizethetünk bankkártyával, a legtöbben soha nem hordanak maguknál készpénzt – hiszen valóban mi sem egyszerűbb annál, mint hogy egy érintéssel rendezzük a kiadásainkat a kasszánál. Ám könnyen lehet, hogy a jövőben ugrásszerűen megnő azoknak a száma, akik lemondanak a kényelmi szempontról és visszatérnek a „régi fizetési módszerhez” – legalábbis ezt bizonyítja az a trend, ami az új év kezdete óta hódít a TikTokon. Az úgynevezett „cash stuffing” trükkről van szó, amely tulajdonképpen arra az elvre épül, hogy a bankkártya használata miatt jelentősen többet költünk. Ebben az esetben ugyanis engedékenyebbek lehetünk magunkkal a vásárlásokat illetően, mert folyamatosan magunknál hordjuk a teljes havi keretünket – ezért kevésbé is korlátozzuk magunkat.

Ha azonban fizikai formában látjuk, mekkora összeg marad nálunk a számláink és a kötelező kiadásaink rendezése után, elkerülhetjük a túlköltekezést, mert sokkal erőteljesebben érzékeljük a pénzünk fogyását. A „cash stuffing” lényege tehát, hogy minden hónapban magadhoz veszed a rendelkezésedre álló összeget, majd különböző kategóriákba (például: étkezés, szórakozás, utazás, üzemanyag, születésnapi ajándékok vagy szépségápolás) sorolva borítékokba kell „tömködnöd” a bankjegyeket – erre utal a módszer neve is.

Kész vagy a beosztással?

Akkor ezentúl kizárólag a megfelelő tasakokból fizess mindenért! Így búcsút inthetsz az impulzusvásárlásnak is, mivel szó szerint ott lebeg majd a szemed előtt, mennyivel kevesebb lesz a kereted a hónap végére, ha hirtelen fellángolásból megveszel valamit, amire talán nincs is szükséged.

A lényeg az, hogy legyél magaddal kíméletlenül őszinte és vegyél számba minden esetleges kiadást – csak így kaphatsz pontos képet arról, mennyi pénzt spórolhatsz meg várhatóan a hónap végére ezzel a trükkel. És ami a legfontosabb: ne akard azonnal túlteljesíteni a saját célkitűzéseidet! Persze a „cash stuffing” módszernek is vannak hátrányai, mert akadnak olyan kiadások, amelyeket mindenképpen online kell rendezned – ilyen mondjuk a Netflix előfizetésed is. Éppen ezért a kiadások összeíráskor vedd figyelembe, mekkora összeget nem szabad levenned ahhoz, hogy minden ehhez hasonló tételt rá tudjanak terhelni a kártyádra. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a készpénz nem tud kamatozni, míg a bankszámla-egyenleged igen: szóval, ha sikerül elérned, hogy hónapról hónapra tartsd magad a költségvetési tervedhez, akkor már a hó végére várhatóan megtakarítandó összeget is elkülönítheted a számládon.

Olvastad már?

Galéria / 7 kép

6+1 tipp, ami a szakemberek szerint segíthet a spórolásban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!