A sós „mézeskalács ház” váltja fel idén az eredetit? Nagyon úgy fest!
A sós mézeskalács ház teljesen szembemegy a hagyományokkal, mégis sokan odavannak érte. Vajon mi a titka?
Rengeteg karácsonyi hagyomány létezik a világban, ami hosszú évek óta része a decemberi készülődésnek. Ilyen a mézeskalács ház összeállítása is, amit nagyon sok országban ismernek és szeretnek. A lapok megsütése nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is jó szórakozás lehet, ráadásul a legjobb az egészben, hogy a kis házikót mindenki saját képére formálhatja kedve és kreativitása szerint, így minden alkalommal egy egyedi alkotás születik. Nagyjából olyanok, mint ezek:
Vannak, akik nem elégszenek meg a régi szokásokkal, hanem épp ellenkezőleg, mindig azon dolgoznak, hogy valami újat csempésszenek a megszokott dolgokba. Főleg azóta, hogy az Instagram és a Tiktok ennyire elterjedt, hiszen ott egy szempillantás alatt lesz trend egyetlen feltöltött fotóból vagy videóból. Ha egy ilyen személyiség párosul a technikai tudással, akkor formabontó ötletek születhetnek, amit szembemennek a megszokottal.
Mézeskalács ház újratöltve
Erre a legjobb példa a legújabb őrület, a sós "mézeskalács ház", ahol a fahéjas kekszet, a cukormázat és a díszítéshez használt cukorkákat felváltja a szalámi, a sajt és a különböző magvak – tehát minden, amit mondjuk egy hidegtálon is megtalálsz. Külföldi oldalak szerint azért tehet szert nagy népszerűségre, mert decemberi vendégvárónak tökéletes és egyedi megoldás lehet, amitől a meghívottak tuti el lesznek ájulva. Ráadásul sokan idén is több időt töltenek otthon, mint a vírus előtti időszakban, így marad idejük a kísérletezésre.
Felejts el mindent, amit eddig tudtál róla
A mézeskalács házak alapja általában maga is mézeskalácsból készül, ebben az esetben viszont szükséged lesz egy tálcára vagy vágódeszkára. Innentől kezdve rád van bízva, hogyan alkotod meg a házat, mi lesz az alapja. Van, aki olvasztott sajttal „ragaszt össze” vastagabb szál sós rudakat és olyan is akad, aki kenyérből vágja ki az alapot és ezekre pakol felvágottat.
Amit felhasználhatsz:
- crackerek
- sajt
- szalámi
- sonka
- zöldségek
- magok
Ha elkészítetted, néhány napon belül fogyaszd el és étkezés között tárold hűtőben. Így persze nem lehet a lakás dísze, mint a hagyományos mézeskalács ház, de ötletes vendégváró lehet belőle az adventi időszakban, amiért tuti bezsebelsz pár kedves bókot.
Ha pedig tovább hangolódnál a karácsonyra, itt megteheted:
Mindenidők legszebb karácsonyi reklámjai