Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Sodródás:"16 kilót fogytam, hetekig tengeribeteg voltam, megérte"

Sodródás,Adrift,Sam Claflin,Shailene Woodley
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Facebook
Twitter
Pinterest
Sam Claflinnak igazán kihívásokkal teli feladat volt a Sodródás című film főszerpelőjének megformálása Shaylene Woodley oldalán, ugyanis az igaz történeten alapuló film hitelességéhez Claflinnak - aki a hajótörött vitorlázó Richard Sharpot alakítja – jelentős súlyt le kellett adnia, illetve tengeribeteg is lett a nagyrészt a Fidzsi-szigetek partjainál, a Csendes-óceán nyílt vizén forgatott jelenetek során. Bár nem volt egyszerű, az angol színész mégis úgy vélekedik, hogy ilyen szerep és élmény az életben csak egyszer adatik meg.

Mesélj nekünk egy kicsit Richard Sharpról, a kalandvágyó vitorlázóról, akit alakítasz a filmben!

Aki tengerész vitorlás, az igazán vakmerő. Igazán veszélyes életforma ez, és ő olyasvalaki, aki jó pár éve így éli az életét. Szó szerint a fél világot körbe hajózta már. A hajó, amin a film elején látod őt, a saját keze munkája, ő építette Dél-Afrikában. Igazi magának való ember, aki leginkább a saját társaságát élvezi. Szerintem sok hasonlóság van köztünk, szóval könnyű volt inspirálódni a saját életemből és tapasztalataimból. Olyannak tartom magam, aki mer kockázatot vállalni, de ő nálam sokkal jobban a penge élén táncolt. Őszintén szólva csodálom őt.

Mivel a karaktered hajótörést szenvedett a Csendes-Óceán nyílt vizén, nagyon kevés élelemmel, jó pár kilótól meg kellett szabadulnod a szerep kedvéért. Hogy csináltad?

Épp akkor fejeztem be a Fülemüle című film forgatását, amiben minden addiginál súlyosabb voltam. Annak a szerepnek a kedvéért plusz kilókat kellett felszednem, szóval a két forgatás között volt durván négy hetem, míg elkezdtük a Sodródást. Emlkészem, mikor megérkeztem Fidzsire és leültem reggelizni a rendezővel, Baltasar Kormákurral, aki nagyon udvariasan próbált megkérni, hogy jó lenne, ha jobban tudnék hasonlítani egy tengerészre (nevet). Tudtam, hogy le kell fogynom. Abban a pillanatban elkezdtem diétázni, hogy megérkeztem a szigetre.

Hány kilót kellett leadnod?

Több mint 95 kiló voltam a Fülemüle forgatása alatt, a Sodródás utolsó forgatási napján pedig 79 kg voltam. Tizenhat kiló három hónap alatt. Ugyanezt végigcsináltam a Mielőtt megismertelek és Az Éhezők viadala kapcsán is, szóval elégszer ahhoz, hogy tudjam, hogyan csináljam, mégsem volt egyszerű a folyamat.

Sam Claflin,Shailene Woodley,Sodródás,Adrift,Sam Claflin Shaylene Woodley
forrás: Freeman Film
Valóban vékony lett a sármos Sam Claflin a szerep kedvéért

A film egyik legfontosabb eleme a kapcsolat Tami Oldham ( Shailene Woodley Shailene Woodley színésznő 15cikk 1galéria 4videó Még több róla ) és a karaktered, Richard között. Mit tettetek azért Shailene-nel, hogy kettejük viszonya jól visszaköszönjön a filmvásznon?

Nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Tulajdonképpen kihagytam a szülinapomat Fidzsi-szigetek felé tartva, 23:45-kor indultam el Los Angelesből június 26-án, és 28-án landoltam a szigeten. „Ó, lecsúsztam a saját szülinapomról.” – gondoltam. (nevet) De Shailene lufikkal várt, és még ajándékot is vett, szóval azonnal összehangolódtunk. Hasonlóak a nézeteink, mindketten spirituális lelkek vagyunk, fontos nekünk a család, a barátok, és szeretünk utazni.

Sam Claflin,Shailene Woodley,Sodródás,Sam Claflin Shailene Woodley,Adrift
forrás: Freeman Film
Shailene Woodley és Sam Claflin hamar megtalálták a közös hangot

Balt egy nem mindennapi rendező. Ha megnézed a Dermesztő mélység és az Everest című filmeket, egyértelműen látható, hogy nem szereti a könnyű utat választani a filmkészítésben.

Azt mondanám, hogy ő egy modernkori Viking. Izlandi férfiként egyértelműen látszik a választásaiból, hogy határozottan szereti a kihívásokat, és másokat arra ösztönözni, hogy találkozzanak az ő elvárásaival. Megengedte Shailene-nek és nekem, hogy saját magunk kaszkadőrjei legyünk. Hagyta, hogy mi vezessük a hajót a dublőrök helyett. Arra törekedett, hogy minden minél autentikusabb legyen. Könnyebb lett volna egy gyönyörű, zárt öbölben forgatni, de ő kitolta a határainkat, és ezért nagyon hálás vagyok neki.

Milyen volt a Fidzsi-szigeteknél forgatni?

Nagyon jó volt, hogy valóban megtapasztalhattuk az ottani kultúrát, és az emberek vendégszeretetét. Nagyon kedvesen fogadták az egész stábot, és mindenben szívesen segítettek, amiben csak tudtak. Csodás lehetőség volt számunkra, hogy Fidzsi igazi arcát láthattuk.

Milyen volt az első találkozás az igazi Tami Oldhammel?

Őrült nap volt, mert nem volt alkalmam előzetesen személyesen felvenni a kapcsolatot Tamivel, mielőtt megkezdtük volna a forgatásokat. Mikor megérkezett Fidzsire, szinte félelmetes volt, ott ültünk az ebédnél, és volt egy pillanat, mikor én éppen egy történetet vagy viccet meséltem, és ő hirtelen elnémult. Valaki megkérdezte, jól van-e, mire ezt felelte:

Nem tudom túltenni magam azon, mennyire emlékeztet engem Sam Richardra. Mintha ő lennél. Megtestesíted a tulajdonságait, a karakterét.

- mondta Tami Oldham.

- ebben a pillanatban hihetetlenül megkönnyebbültem.

Sodródás,Adrift,Film és valóság,Sam Claflin,Shailene Woodley
Valóban nagy a hasonlóság Sam és Shailene, valamint Richad és Tami között

Most, hogy túl vagytok ennek a filmnek a forgatásán, már kompetens vitorlásnak mondanád magad?

Mindenképp szükségem lenne egy emberre, aki vezeti a hajót (nevet), mondjuk így. Határozottan kellemesen érzem magam a fedélzeten. Korábban hajóztam már, de még sosem vitorláztam. Ez az élmény igazán felnyitotta a szememet. Az első alkalmakkor még kissé tengeribeteg voltam, de aztán egész hamar hozzászoktam. Amit elmondhatok a tengeribetegségemről, hogy miután rosszul voltam, rögtön túl tudtam lendülni rajta. Sok mindent tanított ez magamról, és arra is rájöttem, hogy imádom az óceánt. Bármennyire is csöpögősen hangzik: szeretek eggyé válni a természettel. Ilyen lehetőség egyszer adatik az életben – 90 százalékban a nyílt óceánon forgatni, megfigyelni azokat az embereket, akik ennek a világnak a szakértői, megtanulni tőlük, hogyan kell használni a mindenféle köteleket és hasonlók, ez tényleg lenyűgöző volt.

Kalandvágyónak tartod magad?

Szeretem tudni, hogy az életben van kockázat. A munkám kapcsán mindig új kalandokra indulhatok, eljuthatok a Fidzsi-szigetekre és vitortlást vezethetek. Ez a szakmánk egyik leginkább lenyűgöző része. Lehetnék ennél adrenalinfüggőbb? Igen. Boldogan kiugranék egy repülőből, de inkább hagyom, hogy az élet hozza a lehetőségeket. Nincs konkrét bakancslistám.

Mik voltak a legnagyobb kihívások a forgatás alatt?

Személy szerint nekem mentálisan és érzelmileg nem volt olyan nehéz. Szerintem Shailene karakteríve sokkal kihívásokkal telibb volt, nekem szerencsére ennél könnyebb dolgom volt. Fizikailag a vitorlázó lét elég sokat kivesz az emberből.

Amivel mindketten küszködtünk néha, az az, hogy mindketten szigorú diétán voltunk, ezért nem kaptunk megfelelő energiát, viszont megterhelő fizikai munkát kellett végeznünk a vitorlázással, és ez nem volt egyszerű. De nem nehéz emlékeztetni magad másokra, mint Tami is, aki ennél sokkal rosszabb dolgokat élt át.

Jó sokszor kisebesedett a tenyerem a kötelektől, aztán újra kellett venni azt a jelenetet, a friss sebekkel a kezemen. De szerettem. Szeretem a kihívásokat.

Mesélsz a szerelmes jelenetről, ami közben egyszercsak megjelent egy delfin csapat?

A jelenet úgy volt tervezve, hogy ott forgatunk, ahol megláthatunk egy bálnát, és elragadnak minket az érzelmek. De teljesen a semmiből, hihetetlen módon megjelent egy egész delfin csapat. Láttuk magunk mellett a kamerázó hajót, észrevettük hogy vesznek minket.

Ennél a jelenetnél nagyon, de nagyon intim közelségbe kellett kerülnünk Shailene-nel, szóval elkezdünk eljutni ahhoz a ponthoz, de senki nem mondta, hogy „ennyi”.

„Forog még a kamera?” – kérdeztük magunktól nevetgélve, miközben próbáltuk folytatni a jelenetet. Lett belőle pár jó részlet, de végül nem került be a filmbe a jelenet. Pedig valamikor visszanézném, mi sült ki belőle.

Hogyan volt kivitelezve a forgatás a nyílt vízen? Mennyire messze voltatok a szárazföldtől és hogyan jutottatok ki oda?

Jachttal körülbelül két óra az út a forgatási pontig. A szárazföldön csinálták meg a sminkünket és a kosztümünket, és a jelenet helyszínét adó vitorlás az óceán vízén volt. Megvolt a saját motorcsónakunk a közlekedéshez, a forgató stáb pedig mindig a vitorlás mellett egy másik hajón tartózkodott. Néha olyan messzire mentünk a vízen, hogy nem is látszódott a szárazföld. Néha kicsit félelmetes volt, de aztán mind hozzászoktunk. Mindent, amit az anyatermészettől kaptunk ott, szeretettel fogadtuk.

Miben volt más az óceán vízén forgatni?

Nagyon más volt, mert rettentően függtünk az időjárástól. Az a döntés született, hogy leginkább csak természetes fényt alkalmazunk, szóval arra kellett támaszkodnunk, mikor van éppen jó napállás. Emiatt állandóan újra arrébb is kellett helyezkednünk. Türelmesen vártunk a megfelelő pillanatokra, amiket néha két perc alatt kellett felvenni, ez állandó felkészültséget kívánt, és mindenkiben meg kellett bíznunk. Mindenki segített mindenkinek mindenben attól függetlenül hogy technikus, világosító vagy kosztümös – mind a művészeti szekció tagjai lettünk.

A film előzetesét megnézheted itt:

A Sodródás filmről részletesebben

A vagány és talpraesett Tamit ( Shailene Woodley Shailene Woodley színésznő 15cikk 1galéria 4videó Még több róla ) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

Az Everest rendezőjének filmje megtörtént eseményeken alapul, amelyben A beavatott-sorozat és a Csillagainkban a hiba női főszereplője, Shailene Woodley Shailene Woodley színésznő 15cikk 1galéria 4videó Még több róla és a Mielőtt megismertelek valamint Az éhezők viadala sztárja, Sam Claflin mutatja meg az emberi lélek és a szerelem mindent elsöprő erejét, lélegzetelállítóan szép környezetben.

Eredeti cím: Adrift

Műfaj: kaland

Bemutató dátum: 2018. július 5.

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

Szinkronizált

Rendezte: Baltasar Kormákur

Forgatókönyv: Aaron Kandell, Jordan Kandell, David Branson Smith

Operatőr: Robert Richardson

Zene: Volker Bertelmann

Szereplők: Shailene Woodley Shailene Woodley színésznő 15cikk 1galéria 4videó Még több róla , Sam Claflin, Grace Palmer, Jeffrey Thomas

Forgalmazó:

https://www.facebook.com/freemanfilmhun

https://www.youtube.com/user/freemanfilmhun

Július 5-től a mozikban!

Sodródás,Adrift,FIlm,Sam Claflin,Shailene Woodley
A Sodródás című film plakátja

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kéne a szexről 50 felett

Attól, hogy a testünk és gondolkodásunk változik, ahogy telik az idő, a szex még nagyszerű maradhat.

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.