Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A közösségi média nem mindig a valódi világot mutatja: ne hagyd, hogy az önbizalmad lássa kárát!

A közösségi média nem mindig a valódi világot mutatja: ne hagyd, hogy az önbizalmad lássa kárát!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Facebook
Twitter
Pinterest
A mai világunk sokszor igen valószínűtlennek és még annál is megtévesztőbbnek tűnik, ebben pedig sajnos egyre nagyobb szerepet játszik a közösségi média is. Folyamatosan újabbnál újabb trendek, Instagram filterek és szépségideálok jelennek meg, ezek hatására pedig egyre több fiatal vagy akár felnőtt nő bizonytalanodik el saját magában.

A szépség mulandó- tartja a híres mondás- azonban hiába az elcsépelt szavak és nagy bölcsességek, a legtöbben megszállottan üldözzük az irracionális tökéletességet és nagyokat pislogunk, ha egy rólunk készült kép nem úgy sikerül, ahogyan azt elvártuk volna.

A közösségi médiában látott sminkelt, filterezett nők képei és videó láttán elkeseredünk és felvesszük a harcot velük. A legszomorúbb az egészben viszont az a tény, hogy valójában nem is ezekkel a nőkkel versenyzünk, nem hozzájuk hasonlítjuk magunkat, hanem önmagunk egy sokkal tökéletesebb, soha nem létező verziójához!

Bevallom, nagyon meglepő volt számomra az elmúlt időszakban azt tapasztalni, hogy csodálatos, gyönyörű testalkatú és még annál is sugárzóbb személyiségű ismerőseim vagy éppen barátaim roppantak össze a social media valótlan világa miatt.

„Túl kövér vagyok..”

„A sorozatban szereplő színésznő a példaképem de a film után belenézve a tükörbe nem saját magamat láttam, hanem őt. Nem akarok saját magam lenni, mert az nem menő. Olyan szeretnék lenni, mint ő.”

„Szerinted melyik filter áll jobban, a szívecskés vagy az, amin a szám olyan, mintha megcsípte volna egy méh?”

„Pár hete még vékonyabb volt az arcom, most viszont olyan puffadt. Tudsz valamilyen jó fogyókúrás kapszulát?”

Sosem érne véget az a lista, amire felírnám az összes olyan önostorozó, kegyetlenül megalázó mondatot, amelyeket mostanában nők szájából hallottam. Okos, tanult, intelligens nők szájából. Hihetetlen érzés volt ezt tapasztalni, a legkellemetlenebb pillanat azonban akkor következett, amikor magamba nézve ráébredtem, hogy nekem is vannak ám jócskán kattjaim és berögzült hülyeségeim.

Önmagammal és a testemmel szemben. A világgal szemben. A nőkkel és a folyamatosan felénk támasztott elvárásokkal szemben. Tanulságos kis belső utazásra invitállak most éppen ezért téged is!

Ha bármikor érezted már úgy, hogy túl kevés vagy és a social media kukkolása tette ki a fél napodat, akkor kérlek olvass tovább és engedd, hogy a saját tapasztalataim által segíthessek! Én sem vagyok 110%-osan elégedett magammal, de rajta vagyok azon az úton, amit úgy hívnak: önelfogadás!

Erősítsük az önbizalmunkat!

Az önazonosság viccesen hangzik, mert manapság szinte senki sem az. Nagy próféciákat lehet szinte mindenhol olvasni, azonban egyik sem túl hiteles vagy éppen meggyőző. Éppen ezért a következőkben olyan tippeket fogok hozni, amik nálam beváltak és ha csak egy fél napig, de legalább jobban éreztem magamat a bőrömben tőlük.

Ezekkel a mondatokkal lehetőleg minden reggel igyekezz megerősíteni magadat. Nézz a tükörbe és azt lásd, aki most vagy ne azt, aki lenni szeretnél. Vedd észre a pozitív tulajdonságaidat és mondj 6 olyan dolgot, amit szeretsz magadon!

Megerősítő mondatok a mindennapokra:

  • Szép vagyok és szeretem magam.
  • Izgatott vagyok, hogy mit fog hozni a mai napom.
  • Nyugodt vagyok.
  • Szükségtelen másokhoz hasonlítgatnom saját magamat.
  • Ez a nap fantasztikus és sikeres lesz.
  • Nyitott vagyok a lehetőségekre.
  • Elhatároztam, hogy mostantól fejlődni fogok és ebben nem állíthat meg senki.
  • Önbizalmat sugárzok és hiszek magamban.
  • Tudom, hogy mennyit érek.

A fenti mondatok és önmagunk dicsérete nagyon fontosak és gyógyító hatással is rendelkeznek. Sajnos a legtöbbször, amikor dicsérjük egymást, a fizikai tulajdonságokra koncentrálunk, nem pedig a belső énünkre és a lelkünkre.

Az, hogy belül milyenek vagyunk, sokkal többet számít, mint az elvárt társadalmi normák, a számok vagy éppen az előítéletek. Minden nap erősítsd meg magadat és érezd, hogy a szádból elhangzó mondatokat valóban komolyan is gondolod.

Higgy magadban és abban, hogy képes vagy elfogadni azt, aki jelenleg vagy. Önmagad szeretete nélkül sajnos mások sem fognak hozzád máshogyan állni, bármilyen szépre is retusáltad a profilképedet!

Így szabadulj meg a bosszantó perfekcionizmustól!

Mit tehetsz annak érdekében, hogy eltávolodj a perfekcionizmustól? Először is ismerd fel, hogy ez rossz neked!

Kristin Neff – az austini Texasi Egyetem emberi fejlődés professzora – szavaival élve: „A szeretet, a kapcsolat és az elfogadás mindannyiunk születési joga.”

„Más szóval, a boldogság olyasvalami, amihez jogod van, nem pedig olyasvalami, amit meg kell keresned. Még az Egyesült Nemzetek Szervezete is elfogadott egy határozatot, amelyben elismerte, hogy „a boldogságra való törekvés alapvető emberi cél”.

Sajnos a legtöbb ilyen problémával küzdő ember minden apróságért reflexszerűen ostorozza magát, ami hosszútávon komoly lelki és mentális problémákat alakíthat ki. A határidők elmulasztásától kezdve a teáskanál földre ejtéséig a perfekcionisták állandóan megnehezítik a saját helyzetüket, akár a legváratlanabb dolgok miatt is.

A legfontosabb tennivaló azonban ilyen esetekben mindig az önelfogadás és az önszeretet, hiszen ezek nélkül bármennyire is igyekszünk változást elérni, a próbálkozásainkat nagy valószínűséggel nem fogja siker koronázni.

TOP 5 könyv a témában, amelyek saját tapasztalat alapján nálam beváltak

1. Mi történt veled? - Bruce D.Perry MD. PhD, Oprah Winfrey

Amennyiben már te is bizonytalanodtál el saját magadban, érdemes kézbe venned az alábbi könyvet!

Oprah saját múltbéli történeteire és tapasztalataira támaszkodva elénk tárja, milyen sebezhetővé válhatunk a fiatalkorban átélt traumák és ártalmak hatására. A könyvön végigvonuló beszélgetésük során Oprah és dr. Perry az emberek, a különböző viselkedési formák és önmagunk megértésének témájára helyezik a hangsúlyt. Az általuk képviselt látásmód finom, ám nagy erejű változást jelent a trauma korábbi megközelítéséhez képest, és lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük a múltunkat, és ezzel új ösvényt vágjunk a jövőnk felé – illetve hatékony módszerek segítségével utat nyissunk az ellenálló képességnek és a gyógyulásnak.

2. Az önbizalom kódja nőknek: Katty Kay-Claire Shipman

Önbizalom. Mindannyiunknak szüksége van rá, de sokszor elérhetetlennek tűnik. Vajon a szerencsés kiválasztottak génjeibe van kódolva, vagy akárki felépítheti magában? Miért küzdenek még a legsikeresebb nők is kétségekkel önmagukat illetően? Mi az önbizalom titka, és hogyan lehetsz magabiztosabb?

Ezekre a fontos kérdésekre kaphatsz választ, ha elolvasod a könyvet és adsz magadnak egy esélyt.

3. Tanácsok a kellő önbizalomhoz: Kirsty Ginman

Az új-zélandi származású Kirsty számos vezetői pozíciót töltött be magas rangú márkáknál. Ebben a könyvében az önbecsülés növeléséhez és az önbizalom fejlesztéséhez szükséges saját technikáit osztja meg.

4. Önbecsülés - önszeretet, önkép, önbizalom

Személyes élmény és vélemény alapján az egyik kedvenc könyvem.

Csak az örülhet az életnek és nyílhat meg a világ előtt, aki nem merül el az önsajnálatban. Csak az érezheti jól magát másokkal, aki jól érzi magát önmagával. Ehhez pedig megfelelő önbecsülésre van szükség.

Becsülöd saját magad? Hogy viseled a kritikát? Stabil vagy labilis az önbecsülésed? Folyton tetszeni akarsz? Hány olyan ruha lóg a szekrényedben, amelyet egyszer sem vettél fel? Mi mindenre vagy képes? Meg akarsz változni?

A francia szerzőpáros frenetikus sikerű könyve egy milliókat érintő, húsba vágó kérdés alapos, sok szemszögű, példákkal bőven illusztrált, jó hangulatú elemzése. Teszteket és megoldásokat kínál, kérdez és válaszol, tanácsokat ad és óva int bizonyos baklövések elkövetésétől. Ha megfontoljuk a javaslataikat, harmonikusabban élhetünk önmagunkkal és másokkal.

5. Porcukor: 40 gramm motiváció

Végül de nem utolsósorban szeretném ajánlani a tavaly megjelent, elsősorban fiatalabbaknak szóló motivációs könyvemet, a Porcukrot. Minden napi megerősítő írás alatt szabadon van hagyva egy kis hely, ahová az olvasók bátran feljegyezhetik a legféltettebb belső gondolataikat. Saját tapasztalatból írtam, hiszen én is sokáig küzdöttem a megfelelési kényszerrel és a kóros önbizalomhiánnyal, amelyből a saját gondolataim leírása által sikerült igazán kikerülnöm.

Záró akkordként pedig ne feledd: Az önbecsülés nézőpont kérdése, amely csakis rajtad és a hozzáállásodon múlik!

Fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy és lépj rá a gyógyulás útjára!

Galéria / 12 kép

12 megerősítés, amitől egy pillanat alatt helyére kerül az önbizalmad

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!