Életmód
Só a kávéba? Szakértők szerint érdemes kipróbálni, mégpedig emiatt
4 csillagjegy, akinek véget ér egy 10 éve tartó nehéz időszak a hosszú hétvégén: végre minden sikerülni fog, amibe belekezdenek!
Egy nagyon hosszú ideje tartó rossz időszakot zárhat le végre 4 csillagjegy, ezzel egyidőben pedig beköszönt az életükbe a boldogság!
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
A zsebtolvajok 6 trükkje, amivel észrevétlenül ellopják az értékeidet
Ártalmatlannak tűnik mind, és míg te nem figyelsz, már viszik is a holmidat a zsebtolvajok.
Ennél a magas sarkúnál nem lesz menőbb 2024 tavaszán, ráadásul már 10 ezer forintért beszerezheted
Itt az ideje felfrissítened a tavaszi ruhatáradat néhány trendi darabbal!
3 csillagjegy, aki egyszerűen képtelen hűséges maradni egy párkapcsolatban
Ne mondd, hogy nem figyelmeztettünk! Ezek a csillagjegyek nem a hűség mintapéldányai.
Ha kávéról van szó, a legtöbb embernek a tej és a cukor jut eszébe, mint ízesítő, de gondoltad volna, hogy egy csipetnyi só is csodákat művelhet vele? Elsőre úgy tűnhet, ez szembemegy minden logikával, de Alton Brown, élelmiszertudományi szakértő szerint pont a só az, amitől finomabb lehet egy csésze forró fekete.
A titok abban rejlik, hogy a só semlegesíti a kávé keserű ízét, ha megfelelő arányban használod. Kutatások szerint ráadásul a só jobban semlegesíti a keserűséget, mint a cukor. Túlzásba sem szabad esni, mert ihatatlan lesz a kávé. Két kanál őrölt kávéhoz nagyjából egy negyed kanál sóra van szükség a szakértő szerint.
Alton egyébként 10 éven keresztül népszerűsítette a hacket, ezért Alton Brown trükként terjedt el a neten. Persze nem ő az első és egyetlen, aki ezt csinálja, évezredek óta jellemző bizonyos kultúrákra. A Modernist Cuisine gasztróírója, Chris Jung ettől egy kicsit eltérően gondolkodik, szerinte elegendő mindössze egy csipetnyi só elegendő ahhoz, hogy egy kellemes ízt kapjunk.
Főleg azoknak jöhet jól ez a trükk, akik nem szeretnének tejet vagy cukrot tenni az italukba, ugyanis így sokkal lágyabb ízt kapnak.
A só mennyisége egyébként függ a pörköléstől is, a világos pörkölésű kávékat kevesebb ideig pörkölik, ízük általában savasabb, citrusosabb, gyümölcsösebb aromájuk van. A sötét pörkölésű kávéra a testesebb, erősebb íz a jellemző. Ha belegondolsz, hogy a karamellát és a csokit is szuperül kiegészíti a só, akkor már nem is tűnik olyan meredeknek az ötlet, nem igaz?
És ezt olvastad már?
Hogy tetszett a cikk?
Életmód
Hozd ki magadból a maximumot! 4 tipp, hogy nyárra még magabiztosabb legyél!
Szépség
Vakteszt: Kipróbáltam 5 különböző tusfürdőt, és most elárulom, melyik lett a kedvencem
Promóciók
Törpevadászat Wroclawban? Ideális családi program tavasztól-őszig
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
10 pszichológiai témájú film, ami feltárja az emberi elme titokzatosságát
Ezeket neked is látnod kell! 10 pszichológiai filmet mutatunk, ami feltárja az emberi elme titokzatosságát és nehézségeit!
Kutatók szerint ezért nem szabad elköszönnöd, ha hazamész egy buliból
Gondoltad volna, hogy a kutatók azt ajánlják, hogy lépj le köszönés nélkül?
3 pulcsi, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!
A pulóverek egy ideig még biztosan elengedhetetlen kellékei lesznek a tavaszi szezonnak is!
4 kollagénnövelő táplálékkiegészítő, amit a 40 év feletti nőknek naponta szedniük kellene a szakértők szerint
A szakértők azt mondják, hogy 40 év felett ezeket a kollagénszint növelő étrend-kiegészítőket kell szednünk! Bőrünk szebb, közérzetünk pedig sokkal jobb lesz tőle!
Kristen Stewart sokkoló dolgot árult el Edward Cullenről: A Twilight rajongók nem örülnek a vallomásának
Eddig senki sem sejtette, hogy így érzett.
8+1 meglepő dolog, amit sörnyitóként használhatsz otthonodban: nem lesz többé probléma, ha elbújt a fiókban!
Mutatunk 9 mindennapi háztartási tárgyat, amellyel hozzáférhetsz kedvenc italaidhoz, akár sörnyitó nélkül is! Ezek a technikák tényleg beválnak!