Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hogy mit tett az arcára?! Szokatlan praktikákkal szépült Sissi

Hogy mit tett az arcára?! Szokatlan praktikákkal szépült Sissi

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Tudtad, hogy Sissi, avagy Erzsébet magyar királyné legendás haja fényét konyakos samponnal, bőre makulátlanságát pedig hús-pakolással óvta?

„Shoppingolni” már a régi korok nagyjai is imádtak. Az év utolsó JOY-napjaihoz közeledve Budai Lotti írónő, a divat történetének kutatója segítségével bemutatjuk, hogyan vásároltak a történelem és a kultúra hazai nagyjai. Tudtad, hogy Sissi a saját hajának rabjaként élte az életét, magyar volt az első híresség, aki saját kozmetikumokat dobott a piacra, Karády Katalin kalapjaiból pedig még Nancy Reagen is vásárolt? Kövesd kilenc részes ismeretterjesztő mini-sorozatunkat, amikor pedig véget ér, már indul is a JOY-napok XMAS Shopping kiadása.

Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné – közkeletű nevén Sissi – rendkívül sok időt és energiát fektetett külseje, szépsége ápolásába, testsúlyához és étrendjéhez való kritikus hozzáállása közismert. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy legendásan szép, 1 méter 70 centi hosszú hajkoronáját ugyanolyan megszállottan óvta, mint alakját. „A saját hajam rabszolgája vagyok” – ismerte el magáról. Frizurája elkészítése naponta két-három órát is igénybe vehetett, annak mosása pedig egész napos műveletnek számított. A két-háromhetente végzett hajmosáshoz Sissi saját recept szerint készült sampont használt, amely konyakból és tojássárgájából állt. Elvileg előbbitől haja erősebb és aranyos fényű, utóbbitól selymes tapintású lett. A királyné gyakran és sok időt töltött a szabadban, ezért nagy gondot fordított arcbőre védelmére is: állítólag rózsavízből, mandulaolajból, méhviaszból, cinkből és zsírkőből fényvédő krémet is készített magának, igénybe vett bőrét pedig friss borjúhús-pakolással frissítette fel (amely magas kollagéntartalma miatt, akár hatásos is lehetett).

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.