Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"Sorsszerű találkozások alakították az életem" - interjú a Sztárban sztár versenyzőjével, Schoblocher Barbival

Schoblocher Barbara
A nap cikke

4 csillagjegy, aki hatalmas pénzesőre számíthat május előtt: igazi vagyonra tesznek szert!

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, ami idén májusban új értelmet nyer egyes csillagjegyek számára.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 17.: a Rákoknak érdemes önmagukra is időt szánniuk, a Szüzeket váratlan anyagi teher frusztrálja

A hét közepe is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

5 dolog, ami drasztikusan felgyorsítja az anyagcserét 40 felett

40 éves kor után természetes, hogy lassul az anyagcsere, azonban vannak módszerek, amelyekkel tudsz ezen segíteni!

Olvasd el!

Ő III. Károly király magyar rokona, Tibor, akit az uralkodó rendszeresen meglátogat Zalánpatakon

A brit uralkodó mindig olyan jól érezte magát magyar rokona otthonában, hogy azóta vett is magának egy birtokot a romániai Zalánpatakon.

Olvasd el!

6 étel, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsodhat az agyad

Ezentúl nem igazán lesz kedved ezekhez az ételekhez és italokhoz, az biztos.

Olvasd el!

10 híres leszbikus nő, aki nem kevés férfival is randizott

Vannak olyan híres nők, akik pár leszbikusnak vallják, mégis sokszor randiztak életük során pasikkal is...

Facebook
Twitter
Pinterest
Lenyűgöző energia, vad szenvedély és csodálatos énekhang.

Röviden így lehet leírni a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbarát, aki álomszerű karriert futott be. Sosem ismert lehetetlent, ha zenéről volt szó, ma pedig hazánk egyik legnépszerűbb zenekarának oszlopos tagja. De, ha ez nem lenne elég, jelenleg a Sztárban sztár műsorának versenyzőjeként láthatjuk a képernyőn...

Sok zenésztől hallottam, hogy volt B terv az életében, hiszen hiába a tehetség, a legtöbb ember számára sosem jön el az átütő siker… Te viszont nem adtad fel az álmodat, és a főiskolán is zenét tanultál. Nekem ez nem tűnik B tervnek…

Ha nem vettek volna fel elsőre, akkor valószínűleg kimentem volna a nagynénémhez New Yorkba kalandozgatni, vagy jelentkeztem volna valami furcsa nevű OKJ képzésre, de a következő évben újra próbálkoztam volna. Így visszagondolva, nagyon tudtam, hogy mit akarok, de közben mégsem. Sorsszerű találkozások alakították az életem, mint például amikor 2011 őszén Jancsó leült mellém a kollégium folyosóján. Ki tudja, ha ez nem történik meg, lehet, hogy nincs a Blahalousiana.

Ha jól tudom, 12 évesen kezdtél el komolyan foglalkozni a zenével. Sőt még magántanárhoz is jártál. Mindig ilyen következetes voltál, ha a jövődről vagy éppen a zenei karrieredről volt szó?

Abban az időben járunk, amikor az első Megasztár hatalmasat tarolt itthon. Egy napon egy lány a felettünk lévő osztályból szólt, hogy indul Baján egy énekstúdió, és meghallgatást hirdetnek. Elmentem a meghallgatásra, felvettek a stúdióba, és egészen 2011-ig tanultam náluk. A stúdiót Kirsch Péter vezette, akinek hála rengeteg énekversenyen vettem részt. Az egyik ilyen alkalommal ismertem meg Pély Barnát, aki azonnal a „szárnyai alá vett”, és meggyőzött engem és a szüleimet, hogy felvételizzek a Kodolányira. Ekkor voltam 16 éves, két évem volt felkészülni, úgy, hogy semmilyen zenei előképzettségem nem volt a könnyűzenei énektechnikán kívül, de aztán valamilyen csodával határos módon felvettek. Imádtam ezt csinálni, e körül forgott az életem! A tudatosság csak a húszas éveimre kezdett mellé szépen kialakulni.

Mit szóltak a szüleid, hogy nem irodai munkát végző ember lesz belőled? Támogatók voltak?

Mindig támogattak, és nagyon büszkék rám. Nagyon hálás vagyok nekik. Édesanyám külföldön vállalt munkát, hogy ki tudják fizetni az egyetemet. Elképesztően szerencsés vagyok, hogy ebbe a családba születtem, és a gyerekük lehetek.

Schoblocher Barbara
forrás: Sivák Zsófia
Schoblocher Barbara

2012 óta az ország egyik legnépszerűbb magyar zenekarának az énekesnője vagy. De mégis hogyan indult el a karriered a Blahalouisianában?

Jancsó Gábor leült mellém a koli folyosóján, és megkérdezte, milyen zenét szeretek. (nevet) A sztori az az, hogy a fiúk (Laci, Szaja, Ádám és Jancsó) már kiskoruk óta együtt zenéltek. Volt egy zenekaruk Mórocz Tomival, amit úgy hívtak, hogy Jacked, és elég menők voltak, de 2010 körül feloszlottak. Aztán lett a Barbi és a fiúk felállás, amihez becsatlakozott Máté egy pár évvel később. A többi pedig már azt hiszem, hogy történelem!

Mindig is felnéztem azokra, akik egyedüli nőként állják meg a helyüket a férfiak között. Ez az elképesztő egyensúly pedig a Blahalouisiana energiáin is érződik, de ez valóban így van? Vagy azért meg kell velük vívnod a magad harcát?

Nem tudom, milyen nőkkel együtt dolgozni. Ezt a kérdést azzal szoktam elviccelni, hogy „mennyivel nehezebb lenne a Spice Girlsben a legjobb csajnak lenni.” Olyan ez, mint egy hatfős párkapcsolat, néha nagyon romantikus, néha nehéz, de hosszú távra tervezünk egymással, és sokat dolgozunk azon, hogy a harmóniát és az egyensúlyt jól fenntartsuk.

Az énekesnők között minden túlzás nélkül az egyik legfeltűnőbb személyiség vagy, ugyanis a zeneiséged mellé társul egy nagyszerű stílus és egy érzéki kisugárzás is, amit nemcsak a zenei berkekben gondolnak így, hanem a rajongók is. Ilyen lenne a valódi Schoblocher Barbara?

Utálom, amikor valaki egy felvett szerepet játszik, én maximálisan önmagam szeretnék lenni, mindenféle korlát nélkül jól szeretném érezni magamat a bőrömben, és persze mindent úgy, hogy ez azoknak az embereknek is jó legyen, akiket szeretek, és akikre felnézek.

Amikor az egyik fesztiválon láttalak fellépni, az volt az első gondolatom, hogy pontosan az az énekesnő vagy, aki nemcsak előadja, hanem át is éli a dalokat. Olyan atmoszférát teremtesz, amire kevés példa van. Ez mindig ösztönösen jött belőled?

Vannak emlékeim egészen kiskoromból, ahogy a szobámba zárkózva sírok Robbie Williams „She's The One” című dalára, ekkor úgy 7 éves lehettem, fogalmam sem volt, miről szól, de meghatott.Szuperérzékeny vagyok, és ezt ha akarom, sem tudom leplezni. Nem tudom nem átélni a dalokat.

Mennyire szoktál a jövőn gondolkozni?

Nagyon?! Talán néha túlságosan is, de inkább álmodozok és tervezgetek, mint szorongok. Mondjuk, mostanában ez az arány 50-50% volt, de ez mindig változik.

Ha azt mondom, színpad, mi az első gondolatod?

F*CK YEAH!!!

Az eredeti interjú a JOY Magazin 2021/04-es lapszámában található

Ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

Bakik a hazai színpadokon: Kínos esetek, mikor beégtek a zenészek

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

A TikTok népszerű sziámi ikrei tabuk nélkül beszéltek a nemi életükről és a halálról: csak az egyikük randizik

Carmen Andrade és Lupita Andrade számtalan kérdést kaptak az évek során arról, hogyan telnek a napjaik és persze a magánéletükről. Ők pedig nem féltek megválaszolni ezeket!

Kép

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Kép

A rák 4 korai jele, amit sokan nem ismernek: az ujjak és a tenyér változása is figyelmeztető tünet

Összegyűjtöttük a rák korai jeleit, amelyekre sokkal jobban oda kéne figyelnünk, mint eddig.

Kép

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép

Hivatalos: Őt tartják jelen pillanatban a legutálatosabb hírességnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

Íme 2024 legutáltabb sztárjainak listája, több mint százezer szavazat! Egy-két neven még mi is meglepődtünk...

Kép

Azahriah régebben Paul Street néven volt ismert a netezőknek: 7 hátborzongató téma, amiről az énekes videót csinált, mielőtt híres lett

Üstökösként csapott be a hazai zenei életbe, ám Baukó Attila nem a semmiből jött, Youtuberként korábban is elismert volt.