Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

"A történetnek a nők a mozgatórugói" - Interjú a Sárkányok háza szereplőivel, Eve Besttel és Steve Toussainttal

"A történetnek a nők a mozgatórugói" - Interjú a Sárkányok háza szereplőivel, Eve Besttel és Steve Toussainttal
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Facebook
Twitter
Pinterest
Sárkányok, Targaryenek, és rengeteg izgalmas poltikai játszma: ez vár ránk a Sárkányok házában!

Múlt héten megérkezett a Trónok harca spin-offja, a Sárkányok háza, ami egyszerre repít minket vissza a jól megismert világba, miközben teljesen új karakterekkel és cselekménnyel szegez minket a képernyő elé. Mától pedig már a második rész is elérhető az HBO Max kínálatában, mi pedig a premier kapcsán egy kerekasztalbeszélgetésen virtuálisan találkozhattunk a sorozat készítőivel és néhány főszereplővel.

Eve Best és Steve Toussaint, akik Rhaenyst és Corlyst keltik életre a képernyőn, meséltek nekünk az előkészületekről, együtt bepillantottunk egy kicsit a színfalak mögé, és néhány izgalmas részletet is megosztottak a sorozat cselekményét illetően!

Steve Toussaint és Eve Best a Sárkányok háza jelenetében.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Steve Toussaint és Eve Best a Sárkányok háza jelenetében.

Még csak az első részt láthattuk, így nem sokat tudunk arról, hogyan viszonyultok a többi karakterhez. Tudtok egy kicsit többet mondani magatokról spoilerek nélkül?

Eve: Nincs hivatalos feladata a karakteremnek, ez az egyik frusztráló dolog, mert ő maga 'a királynő, aki sosem volt'. Benne vagyunk ebben a szigorú patriarchátusban, olyan ez, mint Hillary Clinton, aki a legjobb lett volna a feladatra. De sajnálatos módon felülkerekedtek rajta, mert ő egy nő. Persze Vhyseris és Trump nem ugyanolyanok, de ő [a karakterem] eléggé olyan, mint Hillary Clinton, furcsa helyzetben van, politikailag rengeteg tapasztalata van, nagyon intelligens, rendkívül képzett, de nincs szerepe, semmi, amit csinálhatna. A férje a tanács tagja, döntéseket hoz, tagja annak a csoportnak, akik kizárólag férfiakból tevődnek össze. És Rhaenys, akárcsak a többi nő a tanácsnál, kénytelen bort tölteni a férfiaknak és nevelni a gyerekeket. Ami, tudjátok, elég ismerős történet, sokszor hallunk ilyet. Szóval úgy gondolom, frusztráló neki ez az egész. Mondhatni bonyolult kapcsolata van Rhaenyrával, mert sok tekintetben magát látja benne, fiatalabb korából. Fiatal, okos lány, eszes, óvatos, kissé lázadó, és van köztük egy kicsit mentori kapcsolat is, de közben van ennek egy sötétebb oldala, mert nehéz számára nézni, ahogy Rhaenyrából trónörököst csinálnak, ez nem tud nem fájni. Szóval úgy vélem, hogy eléggé komplikált a kapcsolatuk mindent tekintetbe véve.

Steve: Corlys számára az első a családja és a birodalom. Hisz abban, hogy a király egy kedves férfi, de nem jó király. Amikor megismerjük őket, amikor elkezdődik a sorozat, épp úgy érzi, hogy a felesége, 'a királynő, aki sosem volt' lenne a legjobb a trónon. És azt gondolom, a motivációjának egy része az, hogy manőverezni próbálja a feleségét vagy a családját a trón felé. Azon gondolkodtam, hogy ez egy, nem feltétlenül modern, de modernista hozzáállás, hogy azt gondolja, 'nem, nem, a feleségemnek kéne uralkodnia!'

Mit éreztetek, amikor megtudtátok, hogy bekerültetek a Sárkányok házába?

Steve: Őszintén, az első gondolatom az volt, hogy hurrá, végre tudom fizetni a jelzálogot! (nevet)

Eve: Nekem is! (nevet)

Steve: Nem voltam tisztában a következményekkel. Nem igazán tudtuk, hogy milyen hatalmas is ez a sorozat. Elég furcsa dolog, szinte butaságnak hangzik, de színészként megcsinálod a munkát, és közben elfelejted, hogy az emberek ezt nézni fogják. Tudom, hogy különös, de arra figyelünk, hogy jó munkát végezzünk, jól mondjuk a szöveget, és közben más előadókkal dolgozunk, és minden egyéb már kívül esik ezen. De volt egy pont, amikor elmondtam a barátaimnak, hogy megkaptam a munkát, és bejelentették a sajtóban is, majd hirtelen azt tapasztalod: 'azta, ez nem egy másik meló, erre valójában rengeteg tekintet szegeződik.' Ez pedig egyszerre izgalmas és nagyon ijesztő.

Eve: Igen, egyetértek! Ugyanez, úgy értem, ez nem élőszereplős színház, nincs ott a közönség, így csak csinálod a munkát, és nyilván nagyon kellemes a csapat, és izgalmas, de nem igazán tudtuk, mi is az a Trónok harca, mert nem láttam a sorozatot, mielőtt megkaptam a munkát. Nincs TV-m már évek óta, szóval nem tudtam, hogy milyen óriási ez a világ, mondhatni szűz voltam még, Trónok harca-szűz. (nevet) És sokáig az voltam, mert amikor forgattunk, csak arra figyeltünk, hogy jól csináljuk, és nekem konkrétan most, amikor készítjük ezeket az interjúkat, beszélünk a sajtóval, ott vagyunk a Comic Conon, most esik le, hogy milyen hatalmas ez a dolog.

Most, hogy láttátok a Trónok harcát, az időeltolódástól és az eltérő szereplőgárdától eltekintve, szerintetek mi a különbség a két sorozat között?

Steve: Miközben fontos, hogy ez ugyanaz a világ, és fontos, hogy valaki, aki látta a Trónok harcát, felismerje ezt a közeget, közben a tét továbbra is nagy, és ez ebben az évadban egy kicsit intimebb formát ölt. Azt hiszem, hogy van egy nagyobb... Nagyobb? Nem is tudom, de egyértelműen jelentősebb hangsúly a személyek közötti kapcsolatokon, a dinamikán két karakter között. A sorozat még mindig óriási, de szíve is van... Ez egy emberi dráma lesz.

Eve: Igen, egy családi dráma, ami arra is fókuszál nagy részben, hogy lerombolják ezt a patriarchizmust, és megmutassák, hogy mi történik, ha egy nő kerül a hatalomra, egy királynő. Hogy ez mit jelent ebben az időszakban, amiben a Targaryenek élnek. Ami igazából mondhatni a hatalmuk csúcsa, mint a Római Birodalom, mielőtt összeomlott. [...] Ezek a nők felfedezik, hogyan irányíthatnak, hogyan működik mindez, és egyáltalán milyen ez az egész. És hát, még több Targaryen szerepel benne, több száz Targaryen...

Steve: ...és sárkány!

Eve: Rengeteg sárkány! Ők egy teljesen más karaktertípus.

Jelenet a Sárkányok házából.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Jelenet a Sárkányok házából.

Eve, mi az, amit legjobban kedvelsz a karakteredben?

Eve: Imádom, hogy ő egy sárkánylovas. Megvan ez a fantasztikus kisugárzása. Remek politikus, nyugodt természet, képes játszani a politikai játszmákat profi módra, és közben mégis egy vagány sárkánylovas, ami megmutatja, hogy van egy vadabb oldala is, amit nagyon szeretek benne.

A Trónok harcában a nőket sok erőszak érte, és a sorozat sem volt elég diverz karakterek szempontjából. Ez miként lesz másképp a Sárkányok házában?

Eve: Szerintem helyrebillenti a mérleget. Ryan és Miguel, a sorozat készítői nagyon-nagyon figyeltek erre. Az egyik céljuk, szerintem legalábbis, erről ugyan nem beszéltünk, de a cél, hogy mindkét területet érintsük a sorozatban. Egyensúlyt teremtsünk. És úgy érzem, a világ sokat nőtt azóta, hogy elkészült a Trónok harca első évada, sok változásra került sor, rengeteg dolog történt körülöttünk, és sok mindent nem tolerálunk már úgy, változunk, szerencsére. És ez erősen látszik a castingban és a történetben is. Amikor találkoztam Ryannel és Miguellel, nagyon berántott a cselekmény, azáltal, hogy mondták, a történet központi mozgatórugója egy mondat, ami az én karakteremtől származik Rhaenyra felé, ami úgy hangzik, hogy 'a férfiak inkább porig égetnék a birodalmat, mint hogy egy nőt lássanak a vastrónon.' És a felfedezés, hogy ez a mondat egyre kevésbé és kevésbé lesz igaz, ahogy halad az évad, vagy tudjátok, pont hogy minél igazabbá válik, ki tudja. De felfedezni, hogy ez az igazság létezett, és végignézni, ahogy szétesik, nagyon fontos dolog.

Steve: Szerintem minden jó dráma, ami a történelemben játszódik, remekül reflektál arra az időszakra, amiben készült. Szóval ez a dráma jó tükröt tart az elé a világ elé, amiben most élünk, még ha csak fantáziavilágról is beszélünk. És most egy olyan világban élünk, amiben több diverz hangot hallunk, és ahogy Eve mondta, ennek a történetnek a nők a mozgatórugói. Vannak női rendezőink, más nemzetiségű rendezőink, akik dolgoznak a sorozaton, és ez nagyon jó dolog, mert fontos őket képviselni. Szerintem amit most csinálunk, egy kis lépés efelé.

George R.R. Martin azt mondta, hogy "Nincs olyan karakter ebben a sorozatban, akit mindenki szeretni fog. Mindegyiküknek vannak hibái. Mindannyian emberek. Jó dolgokat csinálnak. És rossz dolgokat is. A hatalom iránti vágy, a féltékenység, a régi sérelmek vezérlik őket." A ti karaktereitek is tele vannak hibákkal?

Eve: Nagyon is! Természetesen! (Nevetnek)

Steve: Ezt akár kérdezhetnéd másoktól is, hogy az egyes karakterek szerint mi a másik hibája.

Eve: Mert tudod, mindenki hős az életében. És nincs olyan, hogy te vagy a gonosz a saját történetedben.

Steve: Például az én karakterem, az egyik dolog, amivel megvádolhatnák, az a nagy ambíció. Ő, másik oldalról viszont azt mondaná, hogy neeem, ő mindent azért csinál, hogy megóvja a családját és a hagyatékukat. De ha megkérdeznéd, mit gondolunk mások hibáiról... (nevet)

Eve: Könnyű lenne! (nevet) Imádom a forgatókönyvet, imádom az eredeti Trónok harcát, és emlékszem, hogy milyen klassz érzés volt, amikor tényleg forgattunk, de bejöttél minden egyes nap, és azt gondoltad magadban, 'nem tudom, hogy ma jó vagy rossz fiút alakítok.' Úgy tűnt, mintha részről részre változna. Vagy akár mondatról mondatra. Emlékszem, hogy volt egy jelenetem Rhaenyrával, és azt gondoltam, hogy milyen gonosz vagyok most, aztán meg hogy milyen rendes, biztos, hogy jól cselekszem, majd megint gonosz lettem és kegyetlen, állandóan változott. És azt hiszem, ez...

Steve: ...ez csodálatos!

Eve: Fantasztikus volt eljátszani őket, mert azt jelenti, hogy emberek vagyunk, és mindenkinek van fekete és fehér oldala.

Steve: Ez teszi a karaktereket meggyőzővé.

Jelenet a Sárkányok házából.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Jelenet a Sárkányok házából.

Az első részt végignézve egy másik HBO sorozat jutott eszembe. Az Utódlás. Mi lehet az oka szerintetek annak, hogy ezek a sorozatok ennyire tetszenek az embereknek?

Eve: Valaki, akivel épp tegnap beszéltünk, azt mondta, hogy a cselekmény és a karakterek alapján ez az egész lényegében úgy hangzik, mint egy szilveszter, egy karácsony Olaszországban! [...] Ezek a történetek annyira magukkal ragadóak, mert nem számít, hogy királyokról vagy királynőkről vagy sárkányokról beszélünk, az alapok minden egyes embernél megegyeznek. Az érzelmek intenzívek!

Steve: Ez olyan, mint amit mondtál, az Utódlásnál is, hogy ők megpróbálták tönkretenni egymást anyagilag, mi szimplán csak levágtuk egymás fejét.

Eve: És megégettük egymást tűzzel! (nevet)

Steve: Sokat spóroltunk az ügyvédi számlán! (nevetnek)

Milyen érzés volt először látni egymást komplett jelmezben, sminkben?

Eve: Milyen kedves kérdés! Csodálatos volt! Mi voltunk az elsők...

Steve: Igen, a legelső jelenet, amit leforgattunk az egész sorozathoz, egy jelenet volt kettőnk között.

Eve: Rendkívül bonyolult volt, és nagyon érzelmes jelenet is.

Steve: Így van, igen. Az évad egyik későbbi feléből. Mivel ezt megelőzte néhány hét próba és beszélgetés, már láttuk egymást így [mutat magára hétköznapi öltözékben - a szerk.], kivéve, hogy akkor még volt szakállam, majd hirtelen megérkeztünk a helyszínre, és megláttuk egymást... Fantasztikus volt, rögtön kijött belőlem, hogy 'WOW, csodálatosan néz ki [Eve], nem igaz?'

Eve: És ő is nagyon-nagyon vagány volt a hajával!

Steve: Aztán eszünkbe jutott, hogy te jó ég, itt vagyunk, csináljuk. És ez volt az a szituáció, mert emlékszem, volt egy pillanat, amikor elkezdtünk találkozni egymással, közös jeleneteket forgattunk, és közben azt gondoltuk, hogy 'azta, azt figyeld!' Emlékszem, épp indultam a sminkbe, levették a parókámat, és Olivia ott ült egy székben, megfordult, és meglepődött, mert akkor látott így először. Nagyon jó volt.

Eve: És lenyűgöző, hogy a jelmezben az emberek hirtelen a karaktereikké változnak, olyan értelemben, hogy a ruha nélkül mindannyian lazák vagyunk, segítjük egymást, barátkozunk. De a jelmezben az emberek egy kicsit átalakulnak!

Steve Toussaint, mint Corlys a Sárkányok háza egyik jelenetében.
forrás: WARNERMEDIA/Sárkányok háza
Steve Toussaint, mint Corlys a Sárkányok háza egyik jelenetében.

ÉS milyen érzés egy színésznek belépni egy ilyen forgatási helyszínre, egy ilyen nagy produkcióban, milyen volt ezt átélni?

Eve: Olyan volt, és bocsi, ha ez egy unalmas válasz, de olyan volt, mint bármilyen más munka. Csak magasabb a mérce, mint bármi, amivel eddig volt tapasztalatom, az emberek számát, a helyszíneket, a jelmezt, az előkészületeket és a nyomást tekintve. Aztán ott volt az időbeli feszültség, majd a COVID is mindezek tetejében. És a tény, hogy volt vagy három négy csapat, akik időre rohantak be, óriási mennyiségű mellékszereplő, és őrületes mennyiségű speciális effekt. Sosem csináltam még hasonlót. De ez is olyan, mint minden más munka, felkelsz kora reggel, megcsinálják a hajad, a sminked, hosszú az előkészület, majd kimész, és igyekszel a legjobb formádat hozni.

Steve: Eszembe jutott még egy dolog, mert amit csinálunk, annak nagy része a képzelőerőn alapszik. Elképzeled magad egy bizonyos környezetben, hogy milyen lesz majd, aztán megérkezel a helyszínre, minden olyan jól néz ki, minden részletes, ez rengeteg terhet levesz a válladról ezen a téren. Azt az időt, amit arra fordítottál, hogy elképzeled magad a jelenetben, ebben a világban, mert csak oda kell állni. Ezért szeretik a színészek annyira, ha helyszínen forgatnak. Díszletben, ahelyett, hogy zöld háttér előtt állsz, és egy tenisz labdához beszélsz, vagy mi van épp ott. Ez az egyike annak, amit nagyon szeretek a díszletben.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Trónok harca szereplők, akikre ma már rá sem ismerni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

3 filléres arcápolási termék, amire a bőrgyógyászok esküsznek

A bőrgyógyászok szerint ennél a három szépségápolási terméknél nem számít a márka, az olcsóbb is ugyanolyan jó!

Kép

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kéne a szexről 50 felett

Attól, hogy a testünk és gondolkodásunk változik, ahogy telik az idő, a szex még nagyszerű maradhat.

Kép

Kávé helyett: ez a 9 étel igazi energialöketet ad

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...