Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nagyon megosztotta a nézőket a Sárkányok háza 10 évnyi időbeli ugrása

Nagyon megosztotta a nézőket a Sárkányok háza 10 évnyi időbeli ugrása
Facebook
Twitter
Pinterest
Már most szólunk: ez a cikk SPOILEREKET tartalmaz!

Már a kezdetektől lehetett tudni, hogy a Sárkányok házában néhány epizód után hatalmas időbeli ugrásra kerül sor, és az addig megszokott szereplők egy részétől végleg búcsút veszünk. Viszont az elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a nézők hozzászoktak és megszerették a fiatal Alicentet és Rhaenyrát játszó színésznőket, így kicsit szomorúan konstatálták, amikor múlt héten bejelentették, hogy a hatodik epizódtól már új színésznők alakítják őket.

Tegnap aztán megérkezett az HBO Maxra a legújabb epizód, ami valljuk be, bővelkedett izgalmakban és váratlan pillanatokban. Már csak azért is, mert 10 teljes évet ugrottunk előre, a karakterek élete 180°-os fordulatot vett, és Emma D'Arcy, valamint Olivia Cooke vették át a főszerepeket.

Daemon Targaryenre szinte rá sem ismertünk messzire elvonult családapaként, de Rhaenyra is háromgyerekes anyuka lett, noha pár résszel ezelőtt még biztosra vette, hogy nem vágyik az anyaságra. Aztán ott vannak azok az apró módosítások is, amiket a könyvhöz képest vittek végbe. Például Laena halála, aki a sorozatban saját sárkányával égetteti el magát, míg a George R.R. Martin könyvben magas láz miatt hal meg, miután beteg gyermeke születik.

Annyit kijelenthetünk, hogy az új szereplőgárda remekül hozza a karaktereket, és Emma D'Arcy Rhaenyrája rögtön belopta magát a szívünkbe (hát még titkos szerelme, Harwin), Olivia Cooke pedig nagyon jól hozza Alicentet, akit valljuk be, ki nem állhatunk 10 évvel később sem. Azonban még ennek ellenére is megosztotta a nézőket a 10 éves ugrás, és mindaz, ami az új epizódokban történt.

Egyrészről nehéz követni néha a történetet, ez már korábban is így volt. Néha fogalmunk sem volt, hogy hány év telt el két rész, vagy akár két jelenet között: hol három évvel később jártunk, hol fél évvel később, és ha nem figyeltél nagyon-nagyon, lemaradtál. Arról nem is beszélve, hogy számos jelenet kimaradt (Alicent és Viserys esküvője, Rhaenyra és Alicent beszélgetése az eljegyzés után, amiket amúgy le is forgattak), így már korábban is lehetett hiányérzetünk.

De most a 10 év ugrás miatt végképp sok nézőnek az volt az érzése, hogy túl gyorsan peregnek az események két epizód között, úgy, hogy nem is látjuk, mi történik, és mindenből csak egy szeletet kapunk. Mert ugye maguk a részek egész lassúak, csak az gyors, ami kettő epizód között zajlik. Rhaenyra és Ser Harwin kapcsolatát 45 percbe zsugorították, fogalmunk sincs, hogy s mint kezdődött közöttük a dolog, ráadásul rengeteg szereplő személyisége szó szerint megváltozott (igen, mind Daemonra gondolunk most). Persze ennyi idő alatt változik mindenki, de ha egyik nap még ilyennek látjuk őket, majd a következő nap már olyannak, az túl éles váltásnak érződik.

Aztán voltak, akik azért nehezményezték a 10 év ugrást, mert így egyáltalán nem tudtunk kötődni azokhoz a szereplőkhöz, akiknek halála amúgy biztosan megrázó lett volna, ha előtte több epizódon keresztül követjük az életüket. Így valószínűleg a következő részben már nem is emlékszünk rájuk, pedig izgalmas személyiségeknek tűntek.

Persze abból a szempontból érthető, hogy eljött a 10 éves ugrás ideje, hogy egyébként a felnőtt Alicent és Rhaenyra története áll a középpontban, és szerettek volna mihamarabb rájuk térni. Biztosak vagyunk benne, hogy hamar megszokjuk a színésznőket a szerepben, és izgulhatunk még miattuk, de még szoknunk kell azt, hogy 10 évet így átugrottunk, és csak kapkodjuk a fejünket.

Neked hogy tetszett a legutóbbi epizód? Jó ötlet volt a 10 éves ugrás?

Tetszett, szerintem nagyon jók az új színészek, és kíváncsian várom, mi történik velük.
Nem tetszett, annyi minden kimaradt, még elnéztem volna egy darabig a fiatalabb színésznőkkel.

A sorozat sztárjai egyébként teljesen máshogy néznek ki a valóságban.

Galéria / 9 kép

Így néznek ki a sorozatban VS a valóságban a Sárkányok háza sztárjai

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!