Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hallottál már a rezilienciáról? 5 tipp, hogy fejleszthesd a szuperképességedet

Hallottál már a rezilienciáról? 5 tipp, hogy fejleszthesd a szuperképességedet

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Szeretnél könnyebben, egészségesebben és hatékonyabban megküzdeni a problémáiddal? Akkor ez a cikk neked szól!

REZILIENCIA – Egy szó, amivel egyre gyakrabban találkozhatsz, ha érdekel a pszichológia, az önfejlesztés, az önismeret, ha szeretnéd megtalálni a kulcsot egy kiegyensúlyozottabb boldogabb élethez. A jelentése: rugalmas ellenállóképesség a hétköznapi, de akár a kritikus változásokkal, váratlan akadályokkal, meglepetésekkel szemben.

Egészen egyszerűen megfogalmazva a reziliencia azt jelenti, mennyire vagyunk képesek megbirkózni az akadályokkal, nehéz élethelyzetekkel.

Minden ember különböző, így a reziliencia mértéke sem ugyanakkora mindenkiben. Érezted már úgy, hogy olyan dolog miatt vagy kiborulva, ami más számára apróság? Ha igennel válaszoltál, akkor már meg is tapasztaltad ezt a különbséget. Talán most egy kicsit elszomorodtál és úgy érzed, benned kevés van ebből a „szuperképességből”, de ne aggódj, viszonylag könnyen lehet fejleszteni! Mutatjuk, hogyan!

Ezt teheted a rezlienciád fejlesztéséért:

Tarts aggódós szünetet

Iktass be a napjaidba egy-két olyan órát, amikor megengeded magadnak, hogy megéld a rossz érzéseidet. Szorongsz valamiért? Valaki megbántott? Úgy érzed tehetetlen vagy? Ne nyomd el, az elfojtás nem segít a megküzdésben.

Idézd fel, mi okozott ma örömöt

Amikor sok a probléma az életünkben, nem nagyon tudjuk észrevenni és értékelni a jót. Legyél tudatos és gondold át, mik azok a kisebb-nagyobb dolgok, amik örömet okoztak, boldoggá tettek. Egy kiadós zuhany? Egy finom ebéd? Nem kell nagy dolgokra gondolni!

Áss mélyebbre a gondolataidban

Vedd észre, hogy mik azok a gondolatspirálok, amik újra és újra lerántanak. Például, amikor azt gondolod, „magányos vagyok”, állítsd meg a gondolatfolyamot, ne hagyd, hogy az elmédet teljesen elborítsák az ezzel kapcsolatos negatív érzések. Tereld el a figyelmedet egy pozitívabb gondolattal, például elmélkedj azon, hogy ez a „magányos” időszak átmeneti, ami azt szolgálja, hogy közelebb kerülj önmagadhoz.

Ne hasonlítgasd magadat másokhoz

Soha ne feledd el, hogy a fájdalom, a szorongás nem egy verseny, nincs olyan, hogy neked jól kéne lenned, mert másnak látszólag „nagyobb” a baja a tiédnél. Mindenkinek a saját terhe a legnehezebb és azzal kell küzdenie. Ne legyél se magaddal, se másokkal szigorú ezen a téren.

A biztonságos hely fontossága

Amikor úgy érzed, mindennek kicsúszott az irányítása a kezeid közül, gondold végig, hol van az a hely, ahol mindig biztonságban érezted magad. Ha megteheted, keresd fel, ha nem, ülj le este otthon, csukd be a szemed és szánj 15 percet arra, hogy felidézed lelki szemeid előtt, majd próbáld átélni, hogyan érezted magad ott. Ez a vizualizációs gyakorlat segít megnyugodni.

Ezt olvastad már?

Galéria / 15 kép

15 könyv a mentális egészségedért

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Szilágyi Szilvi megható posztban köszöntötte férjét, Caramelt - Emiatt imádják a mai napig egymást

A mai nap, azaz február 1-én ünnepli 41. születésnapját Caramel, aki a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé.

Kép

Tóth Andi felfedte a legnagyobb titkát: nem akkor kezdődött a Marics Petivel való kapcsolata, amikor gondoltuk

Tóth Andi is részt vett a TV2 Sztárban Sztár című műsorának sajtótájékoztatóján, ahova egy tőle megszokott extravagáns szettben érkezett.

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!