A reggeli, ami párját ritkító palacsintával és pezsgővel értelmezi át a reggelizés fogalmát – étteremajánló + RECEPT
Ha neked is a reggeli a nap kedvenc étkezése, most olyat mutatunk, amit mindenképp ki szeretnél majd próbálni: a budapesti Felix Kitchen&Bar champagne reggelivel és világszínvonalú napindítókkal ébreszti Budapestet – mi pedig elsők között teszteltük le az új reggeli menüsort.
Lélegzetelállító panoráma a pesti oldalra, az Ybl Vígház patinás épületének eleganciája, a tányérok szemet gyönyörködtető kivitelezése – ha ez még nem lenne elég, egy pohár díjnyertes Charles Heidsieck pezsgővel emelik a tétet, hogy tényleg igazi királylánynak érezzük magunkat reggeli közben.
A Felix Kitchen&Bar ünnepi újdonsága, a Champagne reggeli olyan klasszikusokat kínál, mint a nagy kedvenc Avokádó toast vagy Eggs Royale, de az egészségtudatos étrendet követőkre is figyeltek, számtalan smoothie (például élénkítő, frissítő, méregtelenítő) és smoothie bowl (most szezonális, sütőtökös) is sorakozik az étlapon. Ezeket kísérve az i-re a pontot a Charles Heidsieck ház komplex ízvilágú, selymes buborékokkal teli Brut Réserve-je és az élénk, gyümölcsös Rosé Réserve teszi fel.
A reggel sztárja és az első számú közönségkedvenc azonban egyértelműen a Dutch Baby névre keresztelt, vaslapon sült palacsinta, amit lekvárral és agavéval kínálnak. Felejthetetlen élmény!
Hogyan is készül a Dutch Baby palacsinta?
Hozzávalók:
3 tojás
½ bögre liszt
½ bögre tej
1 evőkanál cukor
1 csipet szerecsendió
4 evőkanál vaj
1 teáskanál fahéj
1 csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 210 fokra.
2. Egy keverőedényben dolgozd össze a tojásokat, a lisztet, a tejet, és a szerecsendiót, amíg homogén masszát nem kapsz. Figyelj arra, hogy minden hozzávalód szobahőmérsékletű legyen, mert akkor fog szépen felpuffadni a tészta.
3. Dolgozd a keverékhez az enyhén felmelegített, puha vajat, három evőkanállal.
4. Vajazz ki egy serpenyőt vagy lapos sütőformát bőségesen a fennmaradó vajaddal, majd tedd be két percre a sütőbe.
5. Amint megolvadt a vaj, tedd a serpenyőbe a tésztakeveréket, helyezd vissza a sütőbe, és süsd 20 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje, és fel nem puffad kicsit a tészta.
6. Vedd lejjebb a hőfokot 150 fokra, és süsd tovább még 5 percig.
7. Vedd ki a sütőből a palacsintát, mikor picit meghült, tálald fahéjas porcukorral, mellé lekvárral és juhar- vagy agavésziruppal.
Persze lehet otthon próbálkozni, de sokkal kényeztetőbb, ha mindezt profi kezek készítik, amíg a pezsgődet kortyolgatod. Kovács Árpád, a Felix Kitchen&Bar séfje szerint annyira el van találva ez a fogás, hogy ez lehet a reggeli párja a fél év alatt legendássá váló aranygaluskájuknak.