Rákóczi Feritől nem áll messze a trollkodás - Legújabb műsorában minden a feje tetejére áll majd

PR
Bíró Eszter

Rákóczi Ferit mindig is az élet vitte az útján. Pontosabban afelé, ahogyan ma ismerjük. Fiatalon kezdett rádiózni, amit állítása szerint több, mint 30 éve csak azért tud ilyen jól és ennyi energiával csinálni, mert sosem szűnt meg imádni a munkáját.

Ma már rádiós és TV-s műsorvezetőként is szereti a magyar közönség. Most pedig a VIASAT3 legújabb, Troll a konyhában c. műsorában mutathatja meg hétköznap esténként, mire is képes.

Ha jól tudom igen kalandosan indult a pályád. Elmeséled, hogyan lettél rádiós műsorvezető?

Technikus voltam Békéscsabán egy rádiónál. Egyik nap a műsorvezető nem jött be és egyedül rajtam volt tiszta ing. Ez volt az egyetlen ok, amiért akkor beültettek a székbe. Konkrétan a szerencsén múlt minden.

Egy igen stabilan, folyamatosan haladó karriert tudhatsz a hátad mögött. Mennyire voltál tudatos?

A lépések jöttek az életemben, ahogy minden más is. Egyszerűen csak mindig megléptem őket. Nem haboztam kipróbálni valamit, vagy megragadni a lehetőségeket. De, ami talán a legfontosabb, ha a saját eddig megtett utamat veszem alapul, akkor sosem szűntem meg szeretni, amit csinálok. Ez könnyen a pályán tartott.

A rádiózás és televíziózás mellett a gasztronómia is fontos része az életednek, hiszen te vagy a tulajdonosa a Korhely Faloda & Daloda étteremnek. Ez egyfajta B-terv volt?

Abszolút nem! A gasztronómiát nem lehet nem szerelemből csinálni, mert úgy sikere sem lenne. Az volt az alapötlet, hogy egy olyan helyet csináljunk, ahova mi is szívesen járnánk, hogy embereknek adjunk munkát, legyen egy jó csapatunk. De még itt is 50% esély volt rá, hogy bármi bejön. Az ebben megmutatkozó sikerünk is annak köszönhető, hogy élveztük és élvezzük most is.

Most egy új műsor indul útjára, amelynek te vagy a műsorvezetője. Mesélsz picit a Troll a konyhában műsorról?

Már rég nem volt műsor, amire igent mondtam volna, de olyan időszak is volt, amikor engem nem hívtak, vagy szerepelni nem szerettem volna. Ez viszont nagyon megmozgatta a fantáziámat, hiszen egy teljesen más alapot kapott, mint a többi főzős műsor. Itt elsősorban a humor kapja a főszerepet. Több egyszerű rántás kavargatásánál, hiszen nyomozol, figyelsz, vagy ha troll vagy, észrevétlen igyekszel szabotálni az ételeket, közben pedig próbálod magadról elterelni a figyelmet, nehogy lebukj. Annak is nagyon örülök, hogy ezt Wossala Rozinával csináljuk, hiszen nagyon jól működünk együtt, a felkérést mindketten úgy vállaltuk, hogy a másik lesz a párunk.

Olvasd el ezt is!
Először informatikai mérnöknek, majd nyomozónak készült: Nagyratörő álmokat dédelget az ismert influenszer, Henry Kettner

Jól érzem, hogy a főzés a te életedben is fontos szerepet foglal el?

A főzés szentségében nagyon hiszek. Bármilyen szinten is csinálja az ember. Ez egy olyan találkozási pont a családok és barátok életében, amikor nem elsődleges funkciója az evés, hanem leültök együtt, beszélgettek, nem foglalkoztok mással csakis egymással.

Tehát sosem voltál az a típus, aki csak bekap valamit a TV előtt?

Tőlem teljesen távol áll ez az érkezési sorrendben hűtőből evés. Nálunk a közös vacsora már hagyomány, amit mi meg is szeretnénk őrizni. Sajnos ez sok családnál nincs így, pedig a közös vacsora beszélgetések, nevetések is sok emléket tudnak adni.

Most ugye befejeztétek a Troll a konyhában első ETAP-ját, de mi jön most?

A családom és a pihenés. Nagyon sokat forgattunk az elmúlt egy hónapban, hétköznap és hétvégén is, így alig tudtam velük lenni. Ezért a közeli jövőben mindenképp ők szerepelnek az első helyen.

forrás: PR

Ezt olvastad már?

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Híres magyar emberek, akik nagyon óvják a magánéletüket