A nap cikke

Trónfosztás! 15 év után már nem Gisele Bündchen a legjobban fizetett modell, de akkor ki?

Ez egy korszak vége!

Még több olvasnivaló

Trónfosztás! 15 év után már nem Gisele Bündchen a legjobban fizetett modell, de akkor ki?

5 plus size ihletésű szett, amit neked is ki kell próbálnod!

Vajon ő tudja az igazat? A Gossip Girl Vanessája nyilatkozott Ed Westwick zaklatásos ügyében

Könnyű összekeverni! A következő esetekben a pasid nem úriember, hanem inkább manipulatív

Liam Hemsworth nagyon személyes ajándékkal lepte meg Miley Cyrust a születésnapján

Megkérdeztem 3 korábbi randipartneremet, miért szívódtak fel ismerkedés közben: íme a válaszok

Ezek lesznek 2018 leggyönyörűbb esküvői trendjei

Jennifer Lawrence és Darren Aronofsky egy év után szakítottak – íme, a részletek

Mother -a film, amely titokban készült

Mother -a film, amely titokban készült
JOY Magazin JOY Magazin
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
A készülő filmet egy évig rejtély övezte, aztán Aronofsky hozzálátott, hogy felkeltse rajongói étvágyát. Anyák napján megjelent egy brutális plakát Jennifer Lawrence-szel, amelyet James Jean festőművész készített...

...ezt követte egy másik plakát Bardemmel. A rajongók vizsgálgatni kezdték a gyönyörű, ám felkavaró plakátokat, megvitatva a legapróbb részleteket is, amelyek esetleg útbaigazítást adhatnak a filmmel kapcsolatban.

az élet maga az őrület

„az anyám! úgy kezdődik, mint egy családról szóló kamaradarab. Egy nő áll a középpontban, akitől azt várják el, hogy adjon és adjon és adjon és adjon, amíg már nem marad semmi, amit adhatna. A kamaradarab keretei végül nem bírják a belül fortyogó feszültséget. Új műfaj területére lépünk…”

Darren Aronofsky forgatókönyvíró-rendező

Az emberi kapcsolatokról szóló thriller története akkor kezdődött, amikor Darren Aronofsky forgatókönyvíró-rendező öt lázas napot töltött munkával a számítógép előtt ülve egy üres házban. Az Oscar®-jelölt alkotó tisztában van azzal, hogy sokan szegezhetik neki a kérdést: miért ilyen sötét ez a látomás? S a válasz? Tessék csak körülnézni a világban:

„Az élet maga az őrület. Az emberiség lélekszáma a nyolcmilliárdhoz közelít, és szinte felfoghatatlan problémákkal vagyunk kénytelenek szembenézni. Ökoszisztémák omlanak össze, és soha nem látott gyorsasággal tűnnek el fajok a Föld színéről. A menekültválságok kormányokat roppantanak össze. A láthatóan skizofréniás Amerika segít tető alá hozni egy korszakalkotó klímaegyezményt, aztán három hónappal később visszavonja. Ősi törzsi viták és vakhitek robbantanak ki véres háborúkat. A valaha ismert legnagyobb jéghegy leszakad az Antarktiszról és tovaúszik a tengeren. Néha olyan történeteket hallunk, hogy nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk: Dél-Afrikában két partra sodródott bébidelfin azért pusztult el, mert a turisták eszelősen szelfiztek velük ahelyett, hogy visszaengedték volna őket a tengerbe. A politika olyanná válik, mint a sport. Emberek halnak éhen, míg mások jó dolgukban azt sem tudják, hogy milyen húst zabáljanak. Lassan elpusztítjuk a bolygót, de nem veszünk erről tudomást és nem érdekel bennünket, mit hoz a jövő.”

„Ebben a kétségbeesett tudatállapotban egyik reggel felébredtem, és majdnem készen ott láttam magam előtt a filmet” – folytatja a rendező.

Előző hat filmje éveken át érlelődött, de ez a mostani öt nap alatt összeállt. „Egy évvel később már forogtak a kamerák.”

Aronofsky nem tagadja, hogy új filmjét nehéz bármelyik műfajba besorolni, és ennek az az oka, hogy ő maga sem tudja pontosan megmondani, honnan jött mindaz, amit filmjében láthatunk. „Néhány gondolat onnan jött, amit egyfolytában látunk a címlapokon, mások az okostelefon folyamatosan zümmögő hírszolgálatától származnak, megint mások akkor születtek, amikor áramszünet volt Manhattanben a Sandy hurrikán alatt, de a szívem is sugallt pár dolgot, meg az ösztöneim is. Ugyanazt a receptet soha többé nem tudom újra összeállítani, de annyit tudok, hogy a mixtúrát egyszerre kell felhajtani, egyetlen stampedliben.”

Kép

Aronofsky itt nem állt meg, Twitter-fiókjába invitálta mindazokat, akiknek bármilyen ötletük támadt az anyám!-mal kapcsolatban. Nagy örömét lelte abban, hogy lassan húzza el a függönyt alkotása előtt.

„Műfaji filmekben nem vagyok valami jó – vallja be a rendező. – A Pi (első nagyjátékfilmje – a ford.) sci-fi szeretett volna lenni, de ez a szándék nemigen jött át. A Noé sem volt az a kimondottan klasszikus bibliai mozi. Senki nem tudta eldönteni, hogy a Fekete hattyú balett-film-e, vagy horror. Hát ez a mostani munkám? Vannak benne ijesztően rémes dolgok, egy kicsit thriller, egy kicsit romantikus darab, meg akadnak mindenféle szürreális elemek is. De mindig azok a legjobb a filmek, amelyekről a nézők sokat vitatkoznak. És ennek az az oka, hogy sikerült a határokat feszegetni, valamit másképp csinálni. Emlékszem, fiatal filmes koromban beültem egy kávézóba Los Angelesben a NuArt mozi mellett, ahol a Pit vetítették, és bejött egy ürge a 18 éves lányával meg néhány barátjával. Ültek és arról vitatkoztak, miről szólt a film. Ez nagy pillanat volt számomra: kihallgattam egy beszélgetést arról a moziról, amibe rengeteg energiát fektettem.”

„Számomra az a legrosszabb, ha jót szórakoztál egy filmen, aztán pár órával később azt kérdezed: mit is láttam ma este? Rendezőként olyasmit akarok adni az embereknek, amin el tudnak gondolkodni. Szerintem a mostani filmemről rengeteget és hevesen fognak vitatkozni, és ez benne a poén.”

Aronofskynak már megvan a válasza arra a kérdésre, amit sokan fel fognak tenni: miért olyan komor ez a film?

„Hubert Selby Jr., a Rekviem egy álomért írója arra tanított, hogy ha lelkünk legsötétebb mélyére nézünk, ott találjuk meg a világosságot.”

Kép
Áll a bál a királyi családban! Diana hercegnő unokahúga ezzel a ruhával kiverte a biztosítékot

Bár Kitty Spencer hivatalosan nem a királyi család tagja, sokan nem nézik jó szemmel az esetet!

Káprázatosan szép menyasszony volt Dukai Regina

Regi olyan, mint egy mesebeli hercegnő!

Most őszintén, te kibírnád? 10 napig nem kávéztam, és ez történt a testemmel

Te képes lennél akár egyetlen napra is lemondani a kávéról?

13 mondat, amit a diétázók többet nem akarnak hallani

„Egyél brownie-t, direkt neked sütöttem!”

Ezt árulja el a személyiségedről az, hogy milyen az íróasztalod

Tény, hogy nehéz rajta rendet tartani, de lehet, hogy te inkább a szétszórt papírok között tudsz hatékonyabban dolgozni.

5 plus size ihletésű szett, amit neked is ki kell próbálnod!

Végre! Ilyen, amikor az aktuális trendek nem csak a vékonyabb testalkatú lányokon érvényesülnek.

Könnyű összekeverni! A következő esetekben a pasid nem úriember, hanem inkább manipulatív

Tényleg csak egy hajszál választja el az őszintén jövő kedvességet és a manipulációt, mi viszont összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek arra utalhatnak, hogy valamilyen hátsó szándék is áll a jófejség mögött.

Vilmos herceg bevallotta: erről a hobbiról le kellett mondania a családja miatt

Gondoltad volna, hogy Vilmos ezzel szerette elütni a szabadidejét?

Éménybeszámoló Görögországból

Modellünk Athénba vezető útjáról számol be.

Liam Hemsworth nagyon személyes ajándékkal lepte meg Miley Cyrust a születésnapján

Külön az énekesnőnek készíttette a meglepetést, aki nagyon örült az ajándéknak!

Megkérdeztem 3 korábbi randipartneremet, miért szívódtak fel ismerkedés közben: íme a válaszok

Téged is érdekel, miért tűnik el egy pasi szó nélkül az ismerkedés kellős közepén? Én megkérdeztem a saját randipartnereimtől, és megmutatom a válaszaikat!

Ezek lesznek 2018 leggyönyörűbb esküvői trendjei

Ha hamarosan férjhez mégy, nézd meg, milyen szuper trendekkel találkozhatsz jövőre!

6 beszélgetésindító téma, amiben nem esik szó az időjárásról

Az ünnepi asztal körül néha jól jöhet egy ezekhez hasonló semleges, ám érdekes témaötlet!

Csodaszép kutyák költöztek a Gödöllői Királyi Kastélyba

Megnyitotta kapuit A Kutya Ezer Arca fotókiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az eseményt nagy várakozás előzte meg a kutyabarátok körében, több ezer érdeklődő szeretné látni a patinás falak között kiállított szívet melengető vászonképeket.

Előfizetés

A kereséshez kezdj el gépelni!