Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Sok minden változott a magyar sportban, de a lelkesedés megmaradt

Sok minden változott a magyar sportban, de a lelkesedés megmaradt
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mi, magyarok már az olimpia újraindításában is szerepet vállaltunk, sőt a modern idők első olimpiájáról is kettős győzelemmel tértünk haza. Egy biztos, a lelkesedésünk mindmáig törhetetlen, ha a sportról van szó.

Pierre de Coubertin báró jó barátjának, Dr. Kemény Ferencnek közreműködésével 1894. június 23-án –1503 év kihagyás után – újból életre hívta az olimpiai játékokat az ókori olümpiák mintájára és megalapította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. Az olimpiai eszme újjáélesztésétől a nemzetközi kapcsolatok fellendülését és javulását remélték. Megalakulását követően a NOB lett az olimpiai mozgalom lelke, és a sorra alakuló nemzeti olimpiai szervezetek összefogója. A modern idők első olimpiai játékaira Athénban, Görögországban 1896-ban került sor, melyen már Magyarország is képviseltette magát, de nem is akárhogy. Az 1896. évi nyári olimpiai játékokon Hajós Alfréd megszerezte a magyar sport első és második olimpiai győzelmét is. Az akkor 18 éves építészmérnök-hallgató a jéghideg tengervízben először 100, majd 1200 méteres gyorsúszásban is megelőzte ellenfeleit.

Azóta rengeteg minden változott a magyar sportban, de egy valami nem: a Hajós Alfréd által képviselt erő, kitartás a mai napig jellemzi a magyar olimpikonokat. Ott van többek közt Hosszú Katinka ötszörös világbajnok magyar gyors- és vegyes úszó, olimpikonban is, aki minden erejével azért küzd, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa az ötkarikás játékokon, hogy a végén, a dobogón állva a magyar himnusz csendülhessen fel. Katinka azonban nem csak példátlan kitartásának köszönheti sikereit, hanem a háttérben meghúzódó, támogató családjának, édesanyjának is. A világ egyik legnagyobb vállalata nem véletlenül választotta idei „Köszi, Anyu!” kampányának magyar nagyköveteinek Hosszú Katinkát és édesanyját, Barbarát. A P&G, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság partnere és az ötkarikás játékok világméretű támogatója felismerte az olimpikonok mögött álló anyák szerepét, ezért 2012-ben azzal a céllal indította el a „Köszi,Anyu!” kampányát, hogy köszönetet mondjon az édesanyáknak kitartó támogatásukért, elkötelezettségükért és odaadásukért, mellyel a világ legjobb sportolóit felnevelték.

Kép

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!