Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

10 érdekesség az újragondolt Holtpont című filmről

10 érdekesség az újragondolt Holtpont című filmről
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ki gondolná, hogy Kathryn Bigelow kultfilmjét 24 éve, 1991-ben mutatták be Keeanu Reeves-szel és Patrick Swayze-vel. Az újragondolt változat december 31-én debütál a magyar mozikban, ennek apropóján összeszedtünk pár érdekes információt a filmről:

1. Hű marad az eredetihez
Az 1991-ben forgatott Holtpont hihetetlen volt, inspirálóan hatott ránk – mondja a film rendezője, Ericson Core. Az eredeti ötletet tiszteletben tartva készítettük el a filmet: egy ügynök beépül egy csapat bűnöző közé, hogy megállítsa őket. A feldolgozásban van néhány jelenet, amely tisztelgés a 91-es film előtt.

2. Több benne a történet
Az eredeti film egy csapat srácról szólt, akik bankokat rabolnak. A rendező viszont szerette volna, ha a film többről szól, például az extrém sportolók és a természet viszonyáról.

3. Egy igazi Robin Hood-szerű történet
Azt a nézőknek kell eldönteni, hogy ezek a fiúk tényleg bűnözők vagy sem. De mentalitásuk mindenképpen egy kicsit Robin Hoodéra hasonlít.

4. A forgatás a világ több pontján zajlott
A Holtpontot 10 országban forgatták, és igazából a sportolók vezették el a stábot a világ legfantasztikusabb helyeire.

5. A dolgok extrémre fordulnak
Big wave szörfözés? Pipa! Wingsuit repülés? Naná! Sziklamászás? Még szép! Motocross? Jöhet!


6. Felejtsd el a green boxot!
Nem akartunk CGI-t – mondja Ericson. A létező legjobb extrém sportolókat szerettük volna rászabadítani a világra, hogy megmutassák, mit is tudnak igazán.

7. Johnny Utah – a megvalósult álom
Sydney szörfparadicsomában nőttem fel – mondja Luke Bracey, aki Johnnyt alakítja – így az 1991-es Holtpont életem egyik fontos filmje volt. Még mindig nem tudom elhinni, hogy benne vagyok a remake-ben! És még mindig nem tudom elhinni, hogy én alakítom Johnnyt!

8. Korlátok feszegetése
Nem csak egyszerűen megcsináltuk a wingsuit mutatványokat… de ezeket még senki sem vitte véghez! A wingsuit jeleneteket 6 hétig forgattuk, a fiúk fejenként kb hatvanszor ugrottak le a forgatás kedvéért – meséli Core.

9. Az akció hozzátesz a történethez
A wingsuit jelenet nagyon fontos része Utah érzelmi utazásának, itt éri el a csúcspontot. Ez hatással van a történetre, éppen ezért a film nem csak összevágott akciójelenetekből áll.

10. Elképzelhető a folytatás
Bracey azt nyilatkozta, hogy örömmel venné a folytatást: „Ha találunk egy olyan helyet, ahová ezek után Johhny Utah elindulhatna, akkor miért ne? Lehet, hogy nyolc ilyet is találunk. Ki tudja?”

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!