Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Vizsgadrukk, lámpaláz? – Oldjuk a feszültséget! (X)

Vizsgadrukk, lámpaláz? – Oldjuk a feszültséget! (X)
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Minden vizsgázó rémálma, hogy dacára a legalaposabb felkészülésnek, a szóbelin mégis képtelen egyetlen értelmes szót kinyögni. Ilyenkor nedves a tenyér, a szív egyre csak kalapál, miközben a szánk kiszárad, és persze hogy a hangunk is elmegy. De miért hagy minket cserben a testünk éppen a vizsga előtt? A tünetek oka egyértelműen a stressz.

Jó stressz – rossz stressz
Ahhoz, hogy jól tudjunk teljesíteni, bizonyos mennyiségű nyomásra („eustressz”) is szükség van, mintegy ösztönzőként. A stressz („distressz”) pedig nem más, mint természetes reakciónk erre fokozott nyomásra. Ám ha az elvárások túlzott mértékűek, illetve ha a terhelés tartósan fennáll, az bizony stresszállapothoz vezet.

Diákok, fiatalok: a leginkább veszélyeztetettek
A fokozódó nyomás, amely egyre inkább jelen van mindennapjainkban, szinte minden második emberre ránehezedik. Különösen a 18-29 évesek, a felsőfokú képzésben részt vevők, illetve a munkahelyi előmenetel kezdetén álló fiatalokat nyomasztják a stresszt kiváltó tényezők közül a szoros határidők, illetve a túl sok elvégzendő feladat. A vizsgaidőszakokban ezért különösen komoly a veszélye a fizikai és lelki állapot átmeneti vagy akár tartós károsodásának.

Fáradtság? Ez csak a kezdet!
A fáradtság a stresszhelyzetnek csupán az első, figyelmeztető jele. A rendszeresen, vagy állandóan tapasztalt fáradékonyság, energiahiány arra utal, hogy már ráléptünk az útra, mely az egészségkárosodás felé vezet! Érdemes azt is megvizsgálni, vajon a stressz okozta többi, jól ismert tünet is érint-e bennünket. Jellegzetesek a testi tünetek (fejfájás, álmatlanság, hasi görcsök, émelygés, remegés), de magatartásbeli zavarok (körömrágás, dobolás, fokozott étvágy, dohányzási szokások megváltozása) is jelentkezhetnek, valamint a szellemi teljesítmény változásai (koncentráció- és memóriagyengülés, feledékenység) és érzelmi zavarok (szorongás, idegesség, depresszió) egyaránt.

Első lépés: merjünk változtatni!
Ha meg akarjuk előzni a stressz súlyosabb következményeit, szükség lehet néhány alapvető változtatásra. Változtassunk magatartásunkon: szánjunk több időt a pihenésre, figyeljünk jobban oda testünk jelzéseire.
Változtassunk gondolkodásmódunkon: őrizzük meg a humorérzékünket, szemléljük pozitívan a világot, fejlesszük problémamegoldó képességünket. Változtassunk életmódunkon: csökkentsük a kávé –és alkoholfogyasztást, ügyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, sportoljunk rendszeresen, lehetőleg mindig aludjuk ki magunkat, és válasszunk kikapcsolódást jelentő szabadidős elfoglaltságokat.

Segít a „természet patikája”
A vizsgaidőszakban ránk nehezedő stressz okozta tünetek, és az alvászavar ellen segítséget jelenthet az orbáncfű-kivonatot tartalmazó Remotiv extra, amely recept nélkül kapható a patikákban. Az orbáncfű évszázadok óta használt gyógynövény, amely oldja a feszültséget és a nyugtalanságérzést, valamint javítja a hangulatot. Hatásos segítség a stressz okozta el- és átalvási nehézségek leküzdésére is. Azonban vegyük számításba, hogy a kedvező hatás kialakulásához egyéni érzékenységtől függően 2-4 hétre is szükség lehet, így ha az orbáncfüvet a vizsgákkal járó stressz tüneteinek enyhítésére kívánjuk alkalmazni, fontos, hogy időben elkezdjük a gyógyszer szedését!

Kép

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról
olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg
kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha OROSZLÁN jegyű vagy!

Egy oroszlánnal utazni csupa izgalom! Végtelenül aktív útitárs, aki mindig megtalálja a legmenőbb helyeket.

5 sztár, akinek nem volt elég 1 menyasszonyi ruha az esküvőjén

Képtelenek voltak választani? Vagy új – és meglehetősen puccos – divat van születőben? Akárhogy is, egyre többen esküsznek arra, hogy többféle menyasszonyi ruhában mutassák meg magukat az olvadozó násznépnek – és persze az egész world wide webnek.

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!