Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Apák és lányaik

Apák és lányaik
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A lányomnak, a lányomról, a lányomért

November 19-én kerül a magyar mozikba Gabriele Muccino legújabb filmje, amely egy megözvegyült író és egyedül nevelt lánya érzelmi viharokkal teli történetét dolgozza fel.

Az olasz direktor újfent egy általa kedvelt műfajban és témakörben bizonyíthatja tehetségét, hiszen korábban már bemutatott egy fajsúlyos amerikai drámát A boldogság nyomában címmel, amely egy családi tragédiák sújtotta apa-fia kapcsolatot állított a középpontba.

Az Apák és lányaik újabb mérföldkövet jelent Gabriele Muccino pályafutásában, ugyanis egy minden eddiginél összetettebb filmdrámát készített egy olyan témában, amelyet napjainkban kevés rendező választ. Muccinót azonban nem csak a családi drámák világában korábban megszerzett tapasztalatai segítették legújabb filmje megrendezésében, hanem olyan hollywoodi filmcsillagok szerepvállalása is, mint az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjjal is elismert Russel Crowe – aki producerként is oroszlánrészt vállalt a film létrejöttében –, a Breaking Bad Emmy-díjas sztárja, Aaron Paul, nem utolsó sorban pedig A nyomorultak című filmből és a Mamma Mia-ból is jól ismert Amanda SeyfriedAmanda Seyfriedszínésznő37cikk4galéria1videóMég több róla.

A hármójuk főszereplésével készült filmdráma egy sikeres, Pulitzer-díjas író, Jake Davis és lánya, Katie közös életének évtizedeken át tartó megpróbáltatásait tárja a néző elé. Davis felesége, aki szerető édesanyja volt közös lányuknak, elhunyt, a férfi pedig egyedül kénytelen tovább nevelni egyetlen gyermeküket. Az apa lánya iránt érzett szeretete olyan erős, hogy papírra is vet egy saját bensőséges viszonyuk ihlette apa-lánya történetet, amit aztán meg is jelentet.

Felesége elvesztését azonban semmi sem tudja feledtetni vele, hamarosan pedig idegösszeomlást kap, és gyógykezelésre küldik. A kislány élete ekkor változik meg gyökeresen, hiszen bizonytalan időre nevelőszülőkhöz kerül, apja hiányát pedig édesanyja elvesztése után valóságos katasztrófaként éli meg. A kiskorában történtek Katie-ben olyan mély sebeket hagynak, hogy két és fél évtized elteltével is érzelmileg kiüresedettnek érzi magát, s úgy gondolja, soha, senkit sem lesz képes igazán szeretni. Ekkor tűnik fel az életében Cameron, aki a legviharosabb időkben is kitart mellette, és megpróbálja visszahozni a lány életébe azt, ami édesapjával együtt a múltba veszett. Katie Cameronnak hála lassan kezdi úgy érezni, hogy ismét tud szeretni, ám az élet, mint mindig, ezúttal is tartogat meglepetéseket.

Gabriele Muccino filmjének forgatókönyvét 2012-ben írta meg Brad Desch, akinek munkájáról az olasz rendező már a premier előtt úgy nyilatkozott, hogy egyike azon legkiválóbb forgatókönyveknek, amelyeket életében olvasott, hiszen nem csak, hogy rendkívül sok erős érzelmet hordoz magában, hanem az egész földi lét alapját képező élet és halál körforgása is megjelenik benne, amelyet az egymás iránt érzett szeretet és szerelem tölt meg igazi élettel. Az Apák és lányaikat várhatóan több kategóriában is jelölik majd a legrangosabb filmes elismerésekre.

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!