Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Plátói élettársi kapcsolatban élek egy másik nővel: elárulom, milyen az életünk együtt

Plátói élettársi kapcsolatban élek egy másik nővel: elárulom, milyen az életünk együtt

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem semmi felállásról mesélt két fiatal nő a TikTokon!

Ma már szinte fel sem kapjuk a fejünket arra, hogy egyesek poliamór kapcsolatban élnek és egyszerre több partnerük is van, ahogy arra sem, ha valaki úgy dönt, hogy szingliként sokkal boldogabb, mint valaki más mellett. Nemrég pedig arról is írtunk, hogy milyen is egy szexmentes kapcsolatban élni:

A Refinery29 oldalán most egy fiatal nő, April mesélt nem éppen hétköznapi párkapcsolatáról. Ő ugyanis egy másik nővel él plátói párkapcsolatban, azaz nincsenek romantikus gesztusok közöttük. Inkább tekintenek egymásra barátként, társként, emellett pedig poliamór kapcsolatot ápolnak, tehát miközben elsősorban egymás társai, mellette másokkal élik ki szexuális vágyaikat. De térjünk is a lényegre, mit mond erről és ennek a kapcsolatnak sikeréről April.

"Tavaly szeptemberben a partnerem, Renee Szingapúrból Los Angelesbe költözött, hogy elkezdhessük közös életünket — ez egy hatalmas, romantikus gesztus, amit a szerelmesek csinálnak. Ami Renee és én egyértelműen nem vagyunk. Renee-vel plátói élettársi kapcsolatunk van, ez egy olyan felállás, ami a barátság, a házasság és a poliamór kapcsolat vonásait tartalmazza magában. Egymás elsőszámú partnerei vagyunk, de nincs köztünk szex (még az ölelések is ritkák), és másokkal randizgatunk. De közös otthonunk van Los Angelesben, és közösek az anyagiak is. Most pedig azon vagyunk, hogy jogilag is egymás legközelebbi hozzátartozói legyünk."

Kép
forrás: Lauren Richmond on Unsplash

April elmesélte, hogy barátnőjével még az iskolában találkoztak, és már akkor erős kötődés alakult ki közöttük. Rengeteg közös vonásuk volt, ugyanabban a baráti körben mozogtak, de valami mélyebb alakult ki közöttük — inkább lelkitársak, ikerlángok voltak. A családjaik együtt töltötték az ünnepeket, együtt nyaraltak, és végigkövették egymást az első párkapcsolatokon is. 7 év barátság után egymástól távol költöztek, de ez nem volt akadály, még a COVID sem szabott gátat közéjük.

A leggyakoribb kérdés, amit feltesznek, hogy 'hogyan lettetek egymás plátói élettársai?' Miért akartunk még egy plusz elköteleződést rátenni az amúgy is erős barátságunk alapjaira? A válasz, sok tekintetben az, hogy azért közeledtünk egymáshoz, hogy saját magunkhoz kerüljünk közelebb.

Renee tudományos területen szerzett diplomát, de nem akart ezzel foglalkozni, valami másra vágyott. Ráadásul biszexuális volt, Szingapúrban pedig ezt nem fogadta el környezete. Mindeközben April Los Angelesben önmagára talált, de hiányzott neki az otthoni életérzés, a család és a barátok közelsége. A COVID karantén alatt, a sok-sok FaceTime során jöttek rá arra, hogy szükségük van egymásra, hogy mennyire jól érzik magukat együtt, és bizony igenis ott vannak egymás jövőjében. Így hát Renee Amerikába költözött és összebútoroztak.

"Miközben Renee és én tudtuk, hogy együtt akarunk lenni a közeli és távoli jövőben is, túl formálisnak tűnt a legjobb barát címke, viszont arra nem volt megnevezés, ami mi voltunk egyelőre. Aztán rátaláltam egy cikkre a bostoni házasságokról, egy fogalomra, ami azt jelenti, hogy nők az 1800-as években más nőkhöz 'mentek feleségül'. Némelyik kapcsolat burkoltan szexuális volt, de volt ezeknek egy másik előnye: akkoriban, ha egy nő megházasodott, majdnem biztos volt, hogy jövőbeli karrierjét beáldozza az anyaságért és a háziasszonyi teendőkért. A bostoni házasságok engedték a nőknek, hogy folytassák tanulmányaikat, de közben legyen egy biztos társuk."

Így hát Renee és April rájöttek, hogy mit akarnak. Mindketten plátói szeretetet éreztek egymás iránt, az elköteleződés adott volt, és a nagy döntésekben is egyetértettek. Plátói élettársi kapcsolatba kezdtek, miközben a randizást sem vetették el. Sőt, Aprilnek van is egy romantikus férfi partnere, aki New Yorkban él, és elfogadta, hogy Renee után csak a második lehet. Nekik ez tökéletesen működik!

A két lány pedig TikTokon előszeretettel posztol is erről a nem éppen hétköznapi kapcsolatról.

Te mit gondolsz? Szerinted működhet egy ilyen plátói kapcsolat?

Persze, lehet tartósabb is lesz, mint sok más házasság!
Nem, ha az egyikük szerelmes lesz valaki másba, ez az egész borulni fog.

Ha pedig érdekel, milyen egy poliamór kapcsolatban élni, ezeket a történeteket is olvasd el:

Galéria / 6 kép

Nyíltan mesélték el poliamóriáról az eféle kapcsolatban élők

Megnézem a galériát

Forrás: Refinery29

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.