Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A szakértő elárulta, miért látod máshogy a pasidat, ha sokáig vagytok összezárva

The Break Up
A nap cikke

Napi horoszkóp április 24.: a Bakoknak érdemes egy kis pihenést beiktaniuk, a Vízöntők kiállhatnak a szuverenitásukért

A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Olvasd el!

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Olvasd el!

Jennifer Lopez bebizonyítja: ideje félretenni a fekete magas sarkú cipőt és ezt viselni helyette

Ez a neutrális szín hódítja meg a tavaszt.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindig is ennyire görbe volt a nyaka? Tuti, hogy ilyen sokat szuszogott régen is?

A home office-olás időszakában minden pár arra kényszerült, hogy egy lakásból, sőt, sokan egy helyiségből dolgozzanak. Bár idillikusan hangzik, közel sem az, és akármennyire is szereted a partneredet, abszolút nem elvárható, hogy hónapokon át teljesen higgadtan tűrd hallgatni az online meetingjeit - vagy épp ő a tiédet.

Kiderült, hogy a hosszan tartó összezártság, és a hétköznapi teendők folyamatos együtt végzése miatt, pláne, ha esély sincs kimozdulni vagy másokkal találkozni, az emberi agy elkezdi máshogy látni az egyébként imádott partnert. Feltűnnek a rosszabb külső jellemzői, vagy épp a személyisége nem lesz annyira vonzó egy időre.

gif

De vajon mi az oka ennek a jelenségnek?

A mindennapi életünk arról szól, hogy hétköznap dolgozunk 8-10 órát, majd legtöbbször fáradtan hazaérünk, és a napi tapasztalások alapján reagálunk, viselkedünk valahogyan otthon. Az esték rövidek, főleg, ha munka után még betérünk vásárolni, sportolni vagy csevegni a barátokkal. Az az idő, amit a társunkkal töltőnk minimális ahhoz képest, hogy hány órát töltünk a munkahelyen vagy a munkával a gondolataink között – kezdi S. Tóth Márta, life-business coach, NLP tréner, JóLét mentor.

Tehát, az otthon töltött idő kevés arra, hogy egészen jól megismerjük a társunkat, főleg úgy, hogy már bizonyos érzelmi és gondolati töltettel érkezünk haza. Ha gyerekeink is vannak, akkor még kevesebb az idő, amit a társunkra töltünk. Amikor a társaságában vagyunk legtöbbször a saját problémáinkon tűnődünk, kissé önző módon a beszélgetések is a saját célunk által diktált irányt veszik. Nem általánosítva, legtöbbször ez zajlik le bennünk. Valljuk be őszintén!

Amikor összezárva vagyunk a társunkkal, a gyerekekkel és még esetleg a szüleinkkel is, akkor minden más oldalát mutatja meg, más szineit és új megközelítési szempontok jönnek létre. Mindenki kikéri a neki járó figyelmet, időt. Mi maradunk a legvégére. Feltéve, ha esetleg nem előzte meg egy jó határkijelölés, stratégia, rendszerezés, hatékony idő-energiabeosztás.

- tette hozzá a szakértő.

Az elején még örülünk, hogy végre többet lehetünk a párunkkal, a családdal, még ünnepnek éljük meg. Aztán telnek a napok, a doboz egyre kisebb lesz és előbukkannak a problémák. Azok, amelyeket évekig a szőnyeg alá sörpörtünk, amelyekre nem volt elég időnk, energiánk reagálni, vagy nem is akartuk tudatosítani, hogy léteznek. Ahogyan a doboz kisebbedik, a problémák nagyobbodnak. Elkezdjük a párunkat csúnyábbnak látni, nem viseljük el már olyan könnyen a gyengeségeit, idegesítenek a tikkjei, a szokásai és eljutunk a kérdéshez: egyáltalán ki ez az ember itt mellettem? miért szerettem bele? hogyan is tudtam eddig elviselni? A feszültség fokozódik, szükségét érezzük a térnek, a különboző külső impulzusoknak és nincs többé maradásunk. Intenzívebben vesszük a levegőt, nem tudunk aludni, növekszik a fáradtság érzése és a párunkat tesszük felelőssé ezért is. Vagy nem. Attól függ, mennyire vagyunk képesek önreflexióra, mennyire tisztán mérjük fel a helyzetet, képesek vagyunk e külső segítséget kérni vagy egyszerűen csak elfogadni azt, hogy nem lehet tovább hova menekülni a valóság elől - mondja S. Tóth Márta.

A megoldás


Ahhoz, hogy a kapcsolat harmonikus és boldog maradjon, igyekezz az összezártság alatt is időt fordítani magadra, a saját hobbijaidra, és a párod is tegyen ugyanígy. A munkaidő alatt különüljetek el egymástól, hétvégénként pedig igyekezzetek otthon is randit szervezni, ha máshova nem juttok el, ezeken a randikon pedig a házimunka, az irodai élet vagy a gondok ne kerüljenek elő. Mikor a barátaiddal telefonálsz otthon, vagy a fürdőben lazulsz, esetleg egyedül netlflixeznél, kérd ki a saját privát teredet!

Amikor észreveszed, hogy ideges vagy a szerelmedre, igyekezzetek megbeszélni, ne nyomd el magadban, de legyél tisztában azzal, hogy mikor haragszol valóban rá, és mikor csak a 24 órában közös légtér okozza az érzelmeidet.

Galéria / 12 kép

Ez jellemző a szerelmi életedre a csillagjegyed szerint

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Kép

Az egyik dal Harry Stylesról szól?! Az 5 legőrültebb teória Taylor Swift legújabb albumáról

Az énekesnő köztudottan híres arról, hogy IMÁD apró nyomokat elrejteni a dalaiba, ezért a fanok már mindenben IS jelet vélnek felfedezni, például a sztár új albuma kapcsán.