Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„Irónia és önirónia nélkül nagyon nehéz létezni” - Interjú Oroszlán Szonjával

„Irónia és önirónia nélkül nagyon nehéz létezni” - Interjú Oroszlán Szonjával
A nap cikke

4 csillagjegy, aki még március előtt lezár egy 10 éve tartó nehéz időszakot: végre beköszönt az életükbe a boldogság

Március beköszöntével szinte érezhetően lezárjuk a telet, az elmúlás és a szürkeség időszakát.

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

Zendaya a csupasz feneke után most a szeméremdombját is megvillantotta a vörös szőnyegen: leesik az állunk!

Úgy tűnik, hogy ebben az évben a gyönyörű színésznő maximális sebességre kapcsolt a szexi öltözködés terén!

Olvasd el!

Ilyen lesz a szerelmi életed a héten a Tarot kártya jóslata alapján

Február közepén már megünnepeltük a Valentin-napot, de mit tartogat számodra ez a hét szerelem terén? Máris kiderül.

Olvasd el!

"Rengeteg anyuka hazudik" - 8 dolog, amit nem is sejtettem, míg nem született gyerekem

Minden baba más, minden szülő máshogy éli meg az első éveket, de az biztos, hogy tartogat ez az időszak jó néhány meglepetést.

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 27.: a Rákok csapatjátékosokként bizonyíthatnak, a Skorpiók izgalomra vágynak

A csillagok mára is bőséggel tartogatnak számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Legendás magyar sztárok, akik rák következtében hunytak el

Sajnos a betegség nem válogat, híres kedvenceink közül is többeket elvesztettünk a legszörnyebb kór miatt.

Facebook
Twitter
Pinterest
Húsz év után végre visszatért a képernyőkre a hazai sorozatok történetének egyik legnépszerűbb párosa, Brigi és Brúnó. A vígjátékszéria rebootja hétköznap esténként fut a VIASAT3 csatornán, mi pedig kifaggattuk róla az egyik főszereplőt, Oroszlán Szonját.

Brigi és Brúnó, azaz Oroszlán Szonja Oroszlán Szonja színésznő, énekesnő 5cikk 0galéria 0videó Még több róla és Szabó Győző két évtizeddel ezelőtt, 2002-ben költöztek be először a nappalinkba, ekkor mutatták be a Szeret, nem szeret című szituációs komédia bevezető évadját. A kapcsolatok mindennapos problémáit és vitáit humorosan bemutató vígjátéksorozat azonnal belopta magát a nézők szívébe, olyannyira, hogy a rajongók sosem adták fel a reményt a folytatásra. És milyen jól is tették, hiszen a kedvenceik egy húszassal később végre visszatértek – immár egy házasság komikus jeleneteivel. Az új szezon - amely Brigi és Brúnó címmel jön a képernyőkre - apropójából Oroszlán Szonját kérdeztük arról, mi a titka annak, hogy ilyen fantasztikus párost alkotnak a munkában Szabó Győzővel, továbbá azt is megtudtuk tőle, miként tekint vissza az elmúlt évekre. A Brigi és Brúnó legfrissebb epizódjait hétköznaponként 19:30-tól csípheted el a VIASAT3 csatornáján.

Nem titok, hogy az Ódry Színpad büféjében ismerkedtetek meg Szabó Győző Szabó Győző színész, reklámgrafikus 8cikk 2galéria 0videó Még több róla vel, ahol megtanítottad neki a pillangókés használatát… Ez persze inkább csak egy vicces anekdota, de biztos vagyok benne, hogy az évek során sok mindent tanultatok egymástól. Elárulod, mi az a lecke, amiért máig hálás vagy Győzőnek?

- Senki sem tud annyira megnyugtatni, ha izgulok, mint ő – ezért mindig köszönettel tartozom neki. Például, amikor kiderült, hogy folytatjuk Brigi és Brúnó történetét, felhívtam őt és keményen pánikolni kezdtem. Kizártnak tartottam, hogy ennyi idősen meg tudunk tanulni rövid idő alatt olyan mennyiségű szöveget, amit húsz éve könnyedén memorizáltunk. De Győző akár egy mondattal eléri, hogy újra higgyek magamban – a társasága egyértelműen teljesítménynövelő számomra. (nevet)

Kétségtelenül rá is cáfoltatok arra a tévhitre, miszerint női-férfi barátság nem létezik – főleg nem hosszútávon. Több évtizednyi tapasztalattal a hátad mögött, mit mondanál, mi tesz működőképessé, szorossá egy ilyen kapcsolatot?

- Először is, hihetetlenül mély szeretet és tisztelet van kettőnk között. Őszinték vagyunk egymással és egy húron pendülünk. Az összhang persze főként a szerencsén múlik, a többi pedig leginkább azon, hogy hasonló az értékrendünk, a munkához való hozzáállásunk. Szavak nélkül is megértjük egymást, elég egy pillantás és máris tudjuk, ki mire gondol. Egyébként a humor és a nevetés a barátságunk alapja, attól ilyen betonerős.

Kép
forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória

Azt mondod, színészként úgy működtök együtt, akár két egymásba kapaszkodó fogaskerék. Laikusként kérdeztem, min állhat vagy bukhat az efféle összhang a szakmátokban? Van, akivel egyszerűen minden azonnal olajozottan működik, vagy inkább sokévnyi munkáról és rutinról beszélhetünk?

- Szerintem ez egyértelműen egy szerencsés találkozás, hiszen ehhez az olajozottsághoz a két színésznek hasonló látásmóddal, humorral és technikával kell rendelkeznie. A vígjátékban a legfontosabb elem az időzítés, mert ezen múlik egy jó poén: nem lehet elsietni és éppen a megfelelő hosszúságú szünetet kell tartani előtte. Ha külön-külön van is érzéke ehhez a szereplőknek, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó párost alkotnának. Nekünk az első perctől fogva egyezik a tempónk. Úgy is megfogalmazhatnám ezt, hogy én vagyok a violin-, ő pedig a basszuskulcs. Amikor ez a két kotta találkozik egymás alatt, akkor harmóniában vannak. Pontosan tudom, milyen hangszínnel beszél majd, hogyan reagál – és ő is tisztában van ezzel velem kapcsolatban. Amikor felolvasunk egy jelenetet, nem kell külön megbeszélni, ki mit gondol, mert egyértelmű számunkra a másik véleménye.

Azért tagadhatatlan, hogy egyetlen kapcsolatot sem kerülhetnek el a nézeteltérések. Ti hogyan kezelitek a konfliktusaitokat? Ki kezdeményezi a békekötést?

- Ez borzasztóan egyszerű, mert többnyire csak akkor van konfliktusunk, amikor fáradtak vagyunk – és kizárólag apróságok miatt. Általában megfogadjuk egymás tanácsát, de abban a ritka esetben, ha nem értünk egyet valamiben, körülbelül 30 másodpercig kiabálunk egymással, aztán következik fél perc csend és máris minden visszaáll a régi rendbe, mert nevetünk tovább. Aki ismer minket, tudja is ezt rólunk: ilyenkor nézik az órát és számolják vissza a másodperceket addig, amíg befejezzük. Ez a másik iránti tiszteletből fakad: tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a viták csak a feszültség és a fáradság szüleményei. Néha jólesik kiabálni kicsit, kiengedni a gőzt, de mi abszolút egészségesen tudjuk ezt csinálni.

Kép
forrás: VIASAT3 / Labancz Viktória

Húsz év telt az akkor még Szeret, nem szeret címet viselő sitcom első évadjának bemutatója óta. Vannak, akik visszatekintve végtelenül hosszúnak látják az elmúlt két évtizedet, mások pedig azt mondják, mintha egy szempillantás alatt elszaladt volna. Te melyik tábort erősíted?

- Elszaladni tényleg elszaladt, de közben mégis annyira eseménydús volt. Nagyon tudom élni és élvezni az életet, továbbá igyekszem másokat is erre biztatni. Természetesen mindenkivel történnek rossz és szomorú dolgok, de ha én visszatekintek erre a húsz évre, mosollyal teszem meg azt.

Akad olyasmi, amiben tudatosan változtál azóta? Vagy éppen azon dolgoztál, hogy máig ugyanaz az ember maradhass?

- Szerintem én mindig ugyanaz az ember vagyok, de egy kicsit azért türelmesebb lettem, amit leginkább az állataimnak köszönhetek. Azonban a szorgalom, az alázat, a kemény munka tekintetében semmit nem változtam, sőt, azt hiszem, ebben szigorúbb is vagyok már önmagammal szemben. Én azt vallom, minél többet utazik és tapasztal az ember, annál jobban látja a helyét a világban - nekem ez nagyon sokat segít.

Brigi és Brúnó tulajdonképpen egy kicsit ott él mindannyiunkban, mivel univerzális párkapcsolati kérdésekre világítanak rá bájosan vicces jelenetekben. Hiszel a nevetve tanulásban, tanításban?

- Hajaj, szerintem irónia és önirónia nélkül nagyon nehéz létezni. (nevet) Ha az ember nem tud magán kacagni egy jót, továbbá nincsenek körülötte olyanok, akik (a szó pozitív értelmében) képesek mosolyogni rajta és vele együtt, az bonyolultabbá teheti az életet. Nekem szerencsém van, mert a családomban és a baráti körömben fontos a humor. Az ember nem tökéletes és nem kell is kell tökéletességre törekednie. Ha hibázunk, nevessünk rajta és menjünk tovább, tanuljunk belőle.

Elárulhatod, milyen párkapcsolati nehézségek, problémák kerülnek feldolgozásra az új epizódokban?

- Brigi megtestesít minden nőt, Brúnó pedig az összes férfit. Az emberi kapcsolatok minden aspektusát körbe fogja járni, a le nem hajtott WC ülőkén át egy szerettünk elvesztésén keresztül a gyermekvállalás nehézségeiig. Bárki megtalálhatja majd magát egy-egy jelenetben.

A statisztikák alapján egyébként az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a válások száma Magyarországon. Mit gondolsz, mi hiányozhat azokból a kapcsolatokból, házasságokból, amelyek szakítással érnek véget?

- Talán a küzdelem, a kitartás, a türelem, az alázat és a tisztelet hiányozhat belőlük. Sajnos odáig fajult a világ, hogy már nem kell harcolnunk semmiért: ahogyan a telefonjainkat lecseréljük évente, úgy sokan a kapcsolataikat is. Mi is eldobhatóvá váltunk, mert mindig van „jobb” és „izgalmasabb”. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy másik partnerrel egyszerűbb, gondtalanabb lesz. Pedig, ha nem dolgozunk magunkon, a problémák követni fognak minket és ugyanott kötünk ki az új párunk mellett is. Én azt látom, több emberéletet akarunk leélni egy alatt, amit hatalmas hibának tartok.

Te tudatosan odafigyelsz arra, hogy a jelenben élj?

- Igen, a kutyám és a lovam megtanítottak arra, hogy a pillanatban éljek – különösen az utóbbi igényli a tudatos jelenlétet. Nem vihetem magammal a munkámat és a stresszt a lovardába, nem ülhetek fel a ló hátára úgy, hogy agyalok valamin. Hála nekik (és a természetben töltött időnek), ma már jól tudom, hogy időnként ki kell kapcsolnom: ilyenkor félreteszem a gondokat, hogy időt adhassak magamnak a pihenésre.

Zárásképpen elmesélhetsz valamit a jövőbeli terveid közül?

- Munkákról nem mondhatok semmit egyelőre, ezt babonából sem teszi meg az ember. (nevet) De novemberben elutazom Izlandra pónikon lovagolni – ezt hihetetlenül várom. Ez bakancslistás volt. Remélem nem is lesz térerőm ott egy hétig.

Kép
forrás: VIASAT3 / Udvardi Attila

Ezt is olvasd el!

Galéria / 7 kép

Sorozatok sztárjai, akik a valóságban is barátok maradtak: mert egyes kötelékek örökre szólnak

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Íme a szituációs személyiségteszt, ami felfedi az igazságot az életedről

Szükség lesz a fantáziádra, hiszen az alábbi 10 kérdés megválaszolása után különleges dolgokat tudhatsz meg magadról. Szituációs személyiségteszt következik!

Kép

Napi horoszkóp február 27.: a Rákok csapatjátékosokként bizonyíthatnak, a Skorpiók izgalomra vágynak

A csillagok mára is bőséggel tartogatnak számodra izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Legendás magyar sztárok, akik rák következtében hunytak el

Sajnos a betegség nem válogat, híres kedvenceink közül is többeket elvesztettünk a legszörnyebb kór miatt.

Kép

Ez volt a közös abban a 3 férfiben, akivel őrülten jó volt a szex

Sokan nem is sejtik, ezek mennyire fontosak az együttlét során!

Kép

Összeköltöztök? 4 tanács közös otthon dekorálásához pároknak

Íme néhány megfontolandó és hasznos dekorációs tipp együtt élő pároknak.