Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 ok, hogy kezdj el naplót írni

Europress
5 ok, hogy kezdj el naplót írni
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Maximalizáld a hatékonyságodat!

Az az igazság, hogy rossz a memóriánk, ami persze néha jól jön, így tesszük túl magunkat a szívfájdalmakon például, de máskor kifejezetten káros: amikor padlón vagyunk és úgy érezzük, semmit sem érünk. Milyen jó is ilyenkor fellapozni egy füzetet, ahol megörökítetted a sikereid részleteit, a gondolataidat és azt, hogy éreztél közben!

1. Közelebb hoz a céljaidhoz, az érzéseidhez és az értékeidhez

Segít tisztán látni, hogy mi a fontos számodra az életed bármely területén. Ha csak a munkádról panaszkodsz benne, már abból is sok következtetést levonhatsz, de írhatsz bele pro és kontra listákat vagy esténként felsorolhatod, aznap mi mindent értél el. Őszintébb leszel magaddal és tudatosabban alakítod a jövődet!

Olvasd el ezt is!

2. Ingyen pszichológus

Mindent beleírhatsz, ami nem szolgálja a boldogságodat, legyen mindig kéznél, hogy feljegyezhesd a gondjaidat, a félelmeidet és a problémákat. Ha később újraolvasod könnyen lehet, hogy látod már a megoldást, de feszültséglevezetésnek sem utolsó. Amikor például nem áll módodban hangosan kiabálni, add ki magadból a naplódban! (Csak aztán jól zárd el mások elől!)

3. Segít felismerni a mintákat, amiket követsz

Az újraolvasás egyik legnagyobb előnye, hogy segít felismerni, hogyan viselkedsz, milyen típusú problémákba ütközöl újra és újra és ezekre mik a reakciód. Lehet, hogy túl könnyen feladod? Esetleg mindig más érdekeit helyezed a sajátjaid elé, mert félsz, hogy nem tartanak kedvesnek? Vagy mindig ugyanazzal a rosszfiú típussal kezdesz, pedig nem működik a dolog? A folytonos emlékeztetés a rossz döntéseidre segít abban, hogy fejlődj. De nem csak a rossz, hanem a jó döntéseidre is nagyobb rálátásod lesz ezáltal, tudni fogod, mik az erősségeid.

Kép
forrás: Mae West

4. Álomfogónak

Ha éjjeliszekrényeden tartod, azonnal leírhatod az álmaidat is, mielőtt még elfelejtenéd és később utánanézhetsz a jelentésüknek. De az elalváskor vagy az éjszaka közepén támadt ötleteidhez is jó, ha mindig kéznél tartasz egy füzetet.

5. Fejleszti az íráskészséged és a helyesírásod

Ha a munkád az emailírásnál nem tartalmaz több kihívást a fogalmazás terén, akkor mindenképp fontold meg a naplóvezetést, javulhat a helyesírásod, a fogalmazókészséged és kreativitást-elősegítő hatása is van. Ez akkor is nagyon hasznos, ha a munkád nem kreatív, mindenkinek szüksége van az életében néha jó ötletekre, ha másban nem, akkor abban, hogy mivel lepje meg a szeretteit a születésnapjukon. Egy elsőre őrültnek tűnő ötlet a gondolatok olyan spirálját hozhatja létre, ami valami teljesen más problémának a megoldásához vezethet.

+Joytipp:

Tarts 2-3 különböző, kisebb méretű naplót külön célokra: az egyikbe írd az ötleteidet, egybe azt, hogy mi történt veled és egy másikba vezess listákat vagy jegyezz fel idézeteket, bármit, amit olvasol, hallasz, látsz és megjegyzendőnek tartasz. Mindig csak azt vidd magaddal, amelyikre szükséged lehet, vagy, amit használni fogsz.

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!