Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

3 trükk, hogy önszeretet legyen az önkritikából

3 trükk, hogy önszeretet legyen az önkritikából
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Sohasem vagy elég jó saját magadnak?

1. Ébredj rá, mi is az, amit igazán akarsz!

Ha nem arra koncentrálsz, hogy milyen szeretnél lenni, nem pedig arra, hogy milyen nem, akkor a fejlődés új útjai nyílnak meg előtted. Nyugodtan nyilváníts butaságnak minden olyan kritikát, ami nem segít az előrelépésben. Ha például lustának tartod magad, akkor ne azt mondogasd, hogy „lusta vagyok”, hanem azt, hogy „szeretnék többet sportolni”, „szeretnék hatékonyabb lenni a munkámban”, vagy ilyesmi.

2. Vezess önszeretet-naplót legalább egy hétig!

Persze, lehet (sokkal) tovább is. Mindent írj le benne, ami miatt nem szeretted magad aznap, vagy amivel nem voltál kibékülve magaddal kapcsolatban, és írj legalább annyi pozitívumot is mellé! Ez eleinte lehetetlen küldetésnek tűnhet, ám a végén az a cél, hogy szinte semmi rosszat ne tudj említeni, jót viszont bármennyit.

3. Legyen egy mantrád!

A mantra olyan ismételhető szó vagy mondat, amit bármikor alkalmazhatsz – nem muszáj hangosan kimondani, akár magadban. Amikor támadnak az önkritikus gondolatok, csak vedd elő az önszeretet mantrádat. Ilyen lehet például, hogy „szeretem és elfogadom magam”, vagy „tökéletes vagyok itt és most, így ahogy vagyok”.


Te is önkritikára hajlamos alkat vagy?

Olvasd el ezt is!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!