A nap cikke

Súlyos beteg a magyar énekesnő: megható levélben üzent rajongóinak

1 hete jelentette be a magyar sztár, hogy rákos.

Még több olvasnivaló

10 dolog, ami jobban kiborítja a férfiakat, mint a hiszti

Nagyon vicces: így néznének ki a sztárok '90-es évek szemöldökével

A legjobb Trónok harca-manikűröktől te is khaleesinek érzed majd magad

Amy Schumer helyett: kiderült, melyik színésznő lehet a Barbie-filmek új főszereplője

Ezt csináld utána! Radics Gigi jobb formában van, mint valaha – de tesz is érte!

Ebből az öt csillagjegyből kerülnek ki a legmérgezőbb exek

Egy menyasszony elárulta: ezt az egy dolgot megtette az esküvőjén, és az egész nap tönkrement

Régi idők hazai nyara: Így napoztak nagyiék a kedvenc matracukkal

Hogyan élj az ITT és MOST-ban?

Hogyan élj az ITT és MOST-ban?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A múlt hibái visszahúznak, a jövő bizonytalansága megbénít. Mintha nem lenne kiút az állandó rohanásból és soha, de soha nem érhetnéd utol magad… Végtelen to-do listák, megállíthatatlan határidők. Ismerős a helyzet?

Hol marad a jelen pillanat?

Mostanában mintha a csapból is a tudatosság megélése és a jelen pillanat értékelése folyna. Akármerre nézel is, mindenki meditál vagy jógázik vagy az erdőben ölelgeti a fákat. Te viszont egyszerűen csak próbálod túlélni és valamennyire még élvezni is az élményekkel és feladatokkal telepakolt hétköznapokat, hogy a hétvégén egy kicsit csak úgy legyél és ne csinálj semmit.

Elárulom Neked, hogy a jelenben levés is hasonlóról szól. Mármint nem a rohanásról, hanem a szimpla “létezésről”. Csak mindezt nem a kanapén eltespedve kell elképzelni, miközben a kedvenc sorozatoddal némítod el a belső monológodat, hanem valódi semmit tevésről.

Meditáció? Kell az nekem?

Képzeld el a következőt: kényelmes törökülésben ülsz a kanapén. Már előkészítetted a ropogtatnivalót (tipp: avokádókrém és répa) és már éppen elindítanád a következő részt a sorozatodból, amikor megállsz egy pillanatra. Továbbra is törökülésben, becsukod a szemed, a kezedből leteszel mindent és elkezdesz odafigyelni a lélegzetedre.

Kép

Tudatosan figyeled, ahogyan az orrodon át beszívod a levegőt, érzékeled, ahogy kitágul a tüdőd, megemelkedik a mellkasod és nagyon lassan, a szádon át kifújod. Miközben továbbra is a levegővételedre figyelsz, megpróbálod elengedni a közben felmerülő gondolataidat - mert ígérem lesznek. Eszedbe fog jutni, hogy miért is csinálod most ezt, nincs erre időd, milyen programod lesz még este és valószínűleg a mosásról, a barátodról vagy a bevásárlásról is be fog villanni egy-két kép. Ilyenkor engeded, hogy a gondolat átfusson a lelki szemeid előtt és visszatérsz a légzésedre való összpontosításhoz.

1-2 perc után már érezni fogod a hatását. Lelassul a szívdobogásod, mélyebbek lesznek a levegő vételeid. És igen, sokkal tudatosabban fogod érzékelni a jelen pillanatot. (Utána pedig néz bele a tükörbe! Ígérem, hogy kisimultabbá válik az arcod! ;))

Az első lépés: tudatosság

Mindennek ez az alapja, a tudatosság. Az, hogy nemcsak átengeded magadon az életet, hanem észreveszed a változásokat és meg is éled őket. Tudatos étkezés, a gondolataid figyelése, a jelen pillanat észlelése. Indulj el ezen az úton és ígérem, lelassul és megfoghatóvá válik a mindennapi rohanás! ;)

Hasonló bölcsességekkel és inspiráló gondolatokkal várlak a Facebook oldalamon és a Self-Love Előadásaimon! ;)

Szeretettel ölellek,

Kollár Anna

Self-Love Coach

facebook.com/stylemydream

Kollár Anna, Self-Love Coach

Self-Love Coachként a célom, hogy olyan fantasztikus Nőkből hozzam ki a bennük rejlő lehetőséget és mutassam meg Nekik, hogy milyen végtelenül csodálatosak - mint amilyen TE is vagy! Akár egy személyi edző, végigkísérlek az önismereti utadon, mialatt kihozod magadból a benned rejlő inspiráló, gyönyörű, felszabadult Álom-énedet. Benne vagy? ;)

10 dolog, ami jobban kiborítja a férfiakat, mint a hiszti

Van, ami sokkal, de sokkal idegesítőbb szerintük.

Nagyon vicces: így néznének ki a sztárok '90-es évek szemöldökével

Megnézheted őket totálisan más arccal, hála a Photoshopnak.

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!