NőiÖnbizalomedzőblog

Női önbizalomedző blog

Tornóczky Anita: "Korán kaptam a pofonokat"

Tornóczky Anita: "Korán kaptam a pofonokat"
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Interjú az önbizalomról Tornóczky Anita műsorvezetővel, aki tévés munkájában és állatvédőként is óriási emberismeretre tett szert. De spirituális utat járó ember lévén azt is fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze önmagát, így a személyiségfejlesztés, az önmegvalósítás és az önismeret számára nem ismeretlen fogalmak. Így tudott sikeresen felállni a betegségéből, házassági válságából, és bátran váltott munkát is.

A 2016-os tavaszi JOY napok alatt minden eladott lapszámmal az Állatvédőrséget támogattuk 10-10 Ft-tal, az állatvédő szervezet ügyvezetője Anita, ezért is mutatjuk most be nektek az Önbizalomedző oldalon korábban megjelent interjúját:

Kép

„Nagyon sokat számít egy-egy biztató szó egymás felé a hétköznapokon, hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben! Az is fontos, hogy elengedjük a haragot, mások hibáztatását és a folyamatos panaszkodást. De meg kell tanulni a segítségkérést és az elfogadást is!”

/ Tornóczky Anita Tornóczky Anita modell, mûsorvezető 5cikk 0galéria 1videó Még több róla /

Mennyire tartod fontosnak, hogy egy nőnek meglegyen az egészséges önbizalma?

Az élet minden területén fontos, hogy legyen önbizalom. Ha te nem hiszel önmagadban, akkor a másik hogyan higgyen benned? Ha nem szereted önmagadat, hogyan várod el másoktól, hogy szeressenek? A férfiakat is az vonzza, ha egy nő elégedett önmagával, és tesz is azért, hogy megőrizze a magabiztosságát. Álljon ki az igazáért, és ha nem boldog egy párkapcsolatban, bátran merjen változtatni, mert meg fogja találni azt, aki kellően értékelni tudja majd. Persze tudom, anyagilag nem minden nőnek könnyű függetlenedni a párjától, de ismerek olyanokat, akik egyedül is boldogan nevelik a gyereküket, és biztosak benne, hogy előbb-utóbb betoppan az életükbe a megfelelő társ.

Gyermekkorodban neked mennyire mért bőkezűen a sors önbizalomból?

Édesanyám azt erősítette bennem, hogy én egy nagyon okos kislány vagyok és mindent jól meg tudok oldani. Ennek megfelelően felnőtt koromban is sokszor borzasztóan el voltam keseredve, ha valami nem azonnal sikerült, vagy nem száz százalékosan. Innen ered a maximalizmusom, ami máig megmaradt, csak annyiban változott, hogy már nem vagyok elégedetlen a 80 %-os teljesítménnyel. Megelégszem vele.

Hogyan találtad meg a lelki egyensúlyodat?

Fiatal felnőtt koromban nagyon jól sikerült az életem, minden jött magától. És ugye huszonévesen tényleg azt hiszi az ember, hogy bármit el tud érni. Aztán ahogy az élet elém sodort kudarcokat, szembesültem vele, hogy nagyon nehezen dolgozom fel. Megtanultam, hogy nem érthetek mindenhez a világon, és lehet, hogy valami egyáltalán nem sikerül, de ez így természetes! Komoly tanulópénzbe került, amíg megtanultam időben elengedni sikertelen próbálkozásokat, vagy a magammal kapcsolatos túlzott elvárásokat. Tudatosan kerestem, és szerencsére meg is találtam azokat az eszközöket, amik segítettek ebben: például különböző emberek, önismereti tréningek. Nem mondhatom, hogy már száz százalékosan sikerül kezelnem az ilyen helyzeteket, hiszen a kritikát ma is nehezen viselem, de megtanultam feldolgozni. Mellbe vág a dolog, de le tudom tenni és nem cipelem tovább napokig. Sőt, az építő jellegű kritikát nagyon is jól be tudom fogadni, csak az igazságtalan kritikát nem. Márpedig jó magyar szokás szerint ebből bőven mérnek.

Kép

Foglalkoztál magaddal, és tanultál másoktól. Nőként e nélkül nem érhető el a kiegyensúlyozottság?

Biztosan elérhető másképp is, de idővel túl sok negatívum ér minket, amin csak tudatossággal vagyunk képesek úrrá lenni. Legyen az munkahelyi kudarc, vagy egy rossz párkapcsolati minta. Ha például egy férfi úgy szocializálódott, hogy a nő csak másodrangú elem a kapcsolatban, akkor úgy viselkedik, hogy porrá tudja zúzni a nő önbizalmát. Hál’ istennek én nem akadtam össze ilyennel, de látok rá példákat. Van egy csodaszép barátnőm, akibe 3 évig minden nap azt sulykolta a párja, hogy ronda!

Töltsd ki te is szabolcs önbizalomtesztjét

Ő pedig elhitte neki. Aztán a szakítás után még sokáig nem tudott más férfiak felé nyitni, mert időbe telt, amíg visszaépítette önmagát. De a szülők is sokat képesek rombolni a gyerek önbizalmán, felnőttkorig tartó hatásokkal. Nekik sem könnyű megtalálni az arany középutat a nevelésben, hiszen a túláradó megerősítés sem jó – ahogy az én példám is mutatja. Szóval valamilyen életkorban – legyen az kamaszkor vagy szülés után – minden nőnek biztosan szüksége van a külső megerősítésre, barátok, könyv, pszichológus vagy önismereti tréning formájában, hiszen magunkról nem látunk mindent objektíven.

Volt egy komolyabb betegséged. Ez hogyan hatott rád?

Spirituális beállítottságú vagyok, ennek megfelelően álltam hozzá. Eléggé elfojtom az érzelmeimet, amit édesapámtól örököltem. Ő olyan ember, akit megkérdezel, hogy van, mindig azt mondja, hogy jól! Márpedig ilyen nincs! Még akkor sem, ha ezt el is hiszi, vagy legalábbis úgy gondolja, hogy elhiszi. Lezser ember, mindig félvállról vette a problémákat, ha pedig mégis megérintik a problémák, azt magának sem vallja be. Ő is gyártott magának egy betegséget, amiből hála Istennek meggyógyult. Nekem az agyalapi mirigyemen volt egy elváltozás, amire kaptam gyógyszert, majd a fél éves ellenőrzésen már kettőt találtak belőle, ráadásul nagyobbakat. Akkor azt mondtam, hogy „na jó, akkor én ezt befejeztem!”

Tanultam pránanadit, azzal kezdtük el kezelni, illetve egy természetgyógyász barátom révén hozzájutottam egy dán rákkutató törzskönyvezés előtt álló gyógyszeréhez. Fél év múlva az újabb kontrollon teljesen eltűnt az elváltozás. Szerintem a konfliktuskerülésem miatt olyan problémákat halmoztam fel magamban, hogy az már fiziológiai elváltozást okozott…

Közben egy percig sem estél kétségbe?

Nem, mert tudtam, hogy én nem lehetek beteg, és ezt is megoldom valahogy. Mert mindig úgy alakul az életem, hogy végül megtalálom azokat az embereket, eszközöket, akik és amik segítenek nekem a megoldásban. Aztán másokkal is megosztottam a tapasztalataimat, mert tudtam, hogy segítek vele. Egy ilyen interjú az önbizalomról is sokat segíthet azokon, akik olvassák. Nagyon sokat számít egy-egy biztató szó egymás felé a hétköznapokon, hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben, vagy lendületet kapjanak valaminek a megoldásához! Az is fontos, hogy elengedjük a haragot, mások hibáztatását, és a folyamatos panaszkodást. Ezek jó magyar szokások. De meg kell tanulni a segítségkérést és az elfogadást is! Állatvédőként sokszor tapasztalom, hogy például a mélyszegénységben élő embereknek, amikor már semmijük nincs a büszkeségükön kívül, maguknak sem kérnek segítséget, nemhogy a kutyájuknak. És minél nehezebb valakinek a pénzügyi helyzete, annál nehezebben kér.

<p>Az interjú eredetileg a <a href="http://www.onbizalomedzo.hu">www.onbizalomedzo.hu</a> oldalon jelent meg. Szabolcs előadásokat, tréningeket tart, női önbizalom klubot vezet, és személyre szabott tanácsadást is nyújt, ebből kaphatnak egy kis ízelítőt a JOY.hu olvasói is.</p>
Ritka pillanat, amikor Angelina Jolie összes gyereke egy fotón pózol – Nézd meg, mennyit változtak!

A hat gyerek büszkén vonult végig anyukájuk mellett a vörös szőnyegen!

Őrült sztori: Ezért balhézott össze egy sráccal Jennifer Lawrence a budapesti éjszakában

Egy tanács: ne szórakozz Jenniferrel, főleg, ha sör is van nála!

Ezt az 5 sorozatot semmiképp se hagynánk ki ősszel

Visszatérnek a biciklis srácok és szuperképesség is lesz dögivel.

Az internet 3 leghíresebb kutyája

A közösségi médiában rejlő lehetőségeket nem csak a kétlábú hírességek használják ki . Az internet népe imádja a cuki cicás, kutyás videókat, képeket, posztokat – így nem csoda, hogy a leleményesebb gazdik hamar készítettek FB és Insta profilt kedvencüknek, hogy szórakoztassák az erre kíváncsi nagyérdeműt. A szórakoztatáson túl pedig a több millió követővel rendelkező gazdik bizony szép bevételhez is juthatnak, ha ügyesek. Nézzük, ki azok a négylábú celebek ma az interneten, akiket minden valamirevaló celebkutya rajongó követ.

Victoria Beckham szerint a Spice Girls csapata ekkor nézett ki a legnevetségesebben

Azért akad pár dolog, amire Victoria sem emlékszik vissza szívesen...

5 szuperkönnyű összeállítás az átmeneti időszakra

Az időjárás még kicsit szórakozik velünk, de inkább már az őszbe hajlunk, így itt az ideje melegebb darabokkal is ötletelni.

9 jel, hogy a párod boldogtalan a kapcsolatban

Gyakran túl későn szólnak a férfiak arról, hogy ki szeretnének lépni a kapcsolatból, amikor már nem tudtok túl sokat tenni annak érdekében, hogy együtt maradjatok.

Mert kőkeményen meg kell dolgozni érte: 11 tipp, hogy a házasságod tényleg örökké tartson

Most őszintén: te mit teszel azért, hogy tényleg jó kapcsolatban élj?

Sokkoló, hány nőt befolyásol a munkájában a ciklusa – Te köztük vagy?

Bár vannak, akik alig érzi meg, ha éppen megvan a menstruációjuk, a nők többsége nagy szenvedéseket él meg ilyenkor…

Cukibb, mint gondoltuk: Scarlett Johansson új pasija csak úgy áradozott a színésznőről

Scarlett Johansson sosem vesztegette az idejét, ha férfiakról volt szó...

Egy másik énekesnő miatt dobta a pasija Lana del Reyt!

Hatalmas szerelemnek indult, mégis véget ért a románc.

A Despacito női zeneszerzője maga is rekordokat döntöget – és nemes, mi több, világmegváltó célokra használja a sikert

A panamai zeneszerzőnő természetesen saját popkarriert is tudhat már a háta mögött, és most el van szánva arra, hogy a köz javára fordítja a rá irányuló reflektorfényt.

5 filmes adaptáció, ami nagyon különbözik az eredeti könyvtől

Már csak az a kérdés, hogy a könyv vagy a film a jobb?

A 20 éves Colin Firth sokkal, de sokkal szexibb, mint gondolnád – nézd csak!

Meg kell hagyni, a színész nagyon jóképű volt fiatalkorában!

Agydaganata miatt műtötték meg a Grace Klinika egyik sztárját

Hatalmasra nőtt a daganat a fejében, mire észrevették az orvosok.

A kereséshez kezdj el gépelni!