Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Ha nem változtatunk, jöhet egy újabb veszélyes vírus?

Ha nem változtatunk, jöhet egy újabb veszélyes vírus?
Facebook
Twitter
Pinterest
Ha összefogunk, képesek vagyunk megmenteni a világ jövőjét.

Itt az ideje levizsgázni az emberiségnek, mert a természet tenni fog róla, hogy ne bántsuk tovább. Képesek vagyunk tanulni a hibáinkból?

Mégis mekkora gazdasági válságra számítsunk ezután?

Világom

Nem érdekel
Elolvasom

A világ most igazán belekóstolhatott abba milyen az, amikor az apró dolgaink, döntéseink, mint egy dominó indít el egy folyamatot és az egész emberiségre gyakorol a végén hatást. A mostani baj okozója, a koronavírus azért veszélyes, mert még ismeretlen az orvosok számára is és senki nem rendelkezik immunitással ellene. Ráadásul nem csak a megszokott életünk felrúgását követeli tőlünk, hanem emberi életekkel és a gazdaság összeomlásával is fizethetünk érte.

Tudtad?


Vegyünk még egy példát, hogy a kis dolgok is milyen jelentősek lehetnek. Az iparosodás előtti időszakhoz képest 1℃-kal nőtt a világóceán hőmérséklete. Ez az aprócska fok, kihatással van a benne élő állatokra, hiszen a meleget kevésbbé bíró fajok egyre inkább az északi részek felé szorulnak. A Bristoli Egyetem kutatói szerint ez a melegedés minden fajnál megmutatkozott és a déli részeken élőket érintve sokkal rosszabb hatással. Ezért a populáció száma jóval magasabb a sarkvidékeken, mint az Egyenlítő környékén, ezzel bizonyítva számunkra, hogy a vízi állatok többsége nem tudna alkalmazkodni a globális felmelegedéshez.

És hogy miért pont ezt hoztam fel példának? Mert a jégsapkák nekik lehet még menedéket biztosítanak, de számunkra akár végzetesek is lehetnek. A Jeges-tenger jégmezői évezredek óta őriznek olyan vírusokat és baktériumokat, amik ha kiszabadulnak mindenki számára annyira újak lesznek, mint a mostani covid-19. Ki tudja milyen következményekkel fog járni, ezért az emberiség közös érdeke lenne az, hogy ezek ott maradjanak a jég fogságában.

Nincs mit szépíteni a helyzeten, napjainkban ez a terület igazán nagy fenyegetésnek van kitéve, mivel az ott zajló tevékenységeknek köszönhetően (kereskedelmi halászat, olajkutatás, hajózás és a katonai tevékenységek), a folyamatos feltörések miatt, a jég nem képes újjászületni.

Az olvadással akár 30 000 éves vírusok aktiválódhatnak ismét.
forrás: unsplash.com
Az olvadással akár 30 000 éves vírusok aktiválódhatnak ismét.

Hallottál már a MAPS-ről? A Marine Arctic Peace Sanctuary egy különösen védett tengeri terültetet takar, amivel megállítják a sarkkörtől északra fekvő Jeges-tenger kiaknázást. Olyan nagy nevek hagyták jóvé mint, Dr. Jane Goodall, Dr. Sylvia Earle és Paul Watson Kapitány, valamint még sokan mások a signmaps.org oldalon. A mozgalmat egy önkéntes csapat vezeti, amelynek célja, hogy békeparkká válhasson a Földnek ezen része.

Hogy az előzőekben leírtakat elkerülhessük feltétlenül szükségünk van erre a világméretű összefogásra és ebben a MAPS fontos szerepet játszik. Alapítója a Parvati Foundation nemzetközi jótékonysági alapítvány elkészítette a tengeri sarkvidéki béke-szentélyről szóló szerződést, amellyel kiegészítenék az Egyesült Nemzetek Szervezetének tengerjogi egyezményét. A szerződés 99 ország aláírásával lép hatályba.

Közös érdekünk gondoskodni arról, hogy a kritikusan sérülékeny sarkvidéki ökoszisztéma és a jég képes legyen regenerálódni és továbbra is védje a globális időjárási viszonyokat, az óceánáramokat és annak egészségét. A Parvati Foundation alapítója és igazgatója, Parvati kanadai zenész és író szerint, a koronavírus arra figyelmeztet bennünket, hogy mindannyian kapcsolatban állunk egymással és a természettel. Vegyük észre ezt a figyelmeztetést és védjük meg közösen jövőnket a MAPS segítségével.


Olvasd el ezt is!

Környezettudatosságra nevelés már óvodáskorban

Egészség

Nem érdekel
Elolvasom

Nézd meg galériánkban kik azok a hírességek, akiknek szívügye megmenteni bolygónkat!

Galéria / 9 kép

Környezettudatos hírességek, akik megmenthetik a Földet

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok
Kép

A nyár legmenőbb kiegészítője: 5 négyszögletes napszemüveg, ami feldobja a szetted

Újabb napszemüvegfazon hódítja meg a divatőrültek szívét.

Kép

A blogger, aki 20 kiló pluszsúllyal másolja híres emberek öltözködését, és ez jól áll neki

Blogot vezet, könyvet ír, van egy saját kozmetikai cége és több százezer nőt inspirál a közösségi médián. Az amerikai Katie Sturino bebizonyította, hogy plus size nőknek is van helye a divatvilágban. Az Éva magazin írása.

Kép

Hétvégi olvasnivaló: 3 e-könyv újdonság, ami kiszakít a mindennapokból!

Akár a komolyabb, akár a könnyedebb olvasmányokat szereted, bőven vár rád kaland a könyvújdonságoknak köszönhetően.

Kép

10 olyan tulajdonság, amely a megjelenésedtől függetlenül vonzóvá tesz

Ricsi és én munkatársak voltunk Budapest egyik legismertebb szállodájában. Napi tizenkét órában, hetente öt napon át dolgoztunk együtt. Jól megértettük egymást, de nem vonzódtam hozzá, és soha nem gondoltam rá úgy, mint olyan emberre, akivel szívesen randiznék. Az Éva magazin írása.

Kép

A vörös rúzs viselésének 6 szabálya, amit muszáj tudnod

Egy csinos rúzs teljesen átalakítja az arcodat, és ha színválasztásról van szó, a vörös örök klasszikus marad. Mégis sokan elkövetnek vele néhány hibát, ami a teljes összképet tönkreteheti!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem