Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az oltási héten kaptam meg a harmadik oltásomat, elárulom, mire készülj fel

Az oltási héten kaptam meg a harmadik oltásomat, elárulom, mire készülj fel

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az elkövetkező napokban előzetes regisztráció nélkül, bárki beoltathatja magát az oltópontokon!

Hétfőtől elindult Magyarországon az oltási akcióhét, ami azt jelenti, hogy országszerte több, mint 100 oltóponton várják az embereket. Mindegy, hogy első, második vagy harmadik oltásra jelentkezik valaki, regisztráció nélkül oda lehet menni, és pillanatokon belül megkapják a választott vakcinát. Egyik olvasónk, Dorina rögtön hétfő délelőtt ellátogatott a székesfehérvári oltópontra, hogy megkapja a harmadik oltását.

"Korábban, még május elején két Sinopharmot kaptam, akkoriban csak annyit tapasztaltam, hogy fáradtnak éreztem magam, ez pedig másfél nap alatt el is múlt. Egy ideje már gondolkodtam azon, hogy beadatom a harmadik oltást is, így amikor kiderült, hogy lesz oltási akcióhét, igyekeztem hétfő reggelre szabit kérni, hogy mihamarabb elmehessek. Mivel Székesfehérváron dolgozom, így én az ott lévő oltópontra mentem, bár egy kicsit sikerült eltévednem. Számomra nem volt egyértelmű, helyileg hova kell mennem, de könnyen lehet, hogy csak nekem volt rossz napom.

A helyszínen rengeteg katona és orvos volt jelen, a folyósók pedig tömve voltak oltásra várakozókkal. Persze mindenki maszkot viselt, de azért tény, hogy elég sokan voltunk egyszerre bent. Maga az oltás menete gyorsan lezajlott, bár arról megfeledkeztem, hogy ismét vinni kellett volna magammal egy kitöltött nyilatkozott, akárcsak az első alkalommal, de szerencsére ezt a helyszínen is lehetett orvosolni. Az már kevésbé volt szimpatikus, hogy mindenki ugyanazt a néhány tollat használta kitöltésre, de persze én is készülhettem volna előre.

gif

A helyszínen megkérdezték aztán, hogy melyik oltást szeretném [ötféle oltás áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, Sinopharm, Janssen, AstraZeneca - a szerk.], én pedig a Pfizert kértem, de hallottam, hogy előttem azért a legtöbben hasonlóképp tettek. Akadt néhány idősebb ember, aki két kínai után harmadszor is azt szeretett volna, nekik javasolták, hogy azért biztos ami biztos, gondolják végig, nem szeretnének-e inkább Pfizert vagy Modernát. De összességében ez a kettő volt népszerűbb.

Ezt követően az orvos beadta az oltást, gyorsan lezajlott a dolog, majd kiültem várni pár percet, nehogy rosszul legyek. Közben is rengetegen jöttek, az számomra elég jól látszott, hogy sokakat érdekel. A legtöbben körülöttem harmadik oltásra jöttek egyébként."

Az oltási akcióhét egészen vasárnap este 19 óráig tart, így ha te is tervezed, hogy beoltatod magad első, második vagy emlékeztető oltással, úgy addig van lehetőséged regisztráció nélkül odamenni bármelyik nap, reggel 7-től. Ne felejtsd otthon az irataidat, maszkodat, a korábbi oltást igazoló dokumentumokat, és érdemes lehet kitölteni már előre a Hozzájáruló nyilatkozatot is.

További információkat az oltási akcióhétről a koronavirus.gov.hu oldalon találsz!

Ezt is olvasd el!

Galéria / 6 kép

5+2 ország, ahol egyetlen COVID-fertőzött sincs

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.