Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Régi szokások, melyek ma már teljesen nevetségesnek hatnak

Régi szokások, melyek ma már teljesen nevetségesnek hatnak

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Mai fejjel nagyon nehéz megérteni, miért voltak rendben a régi embereknek ezek a szokások.

A XXI. századi ember szeme teljesen elkerekedik, amikor kiderül a számára, hogyan éltek az elődei több száz évvel ezelőtt. Olyan szokásokat gyűjtöttünk össze, amikről talán még sosem hallottál!

Az ókori görögöknél

Az ókori görögök úgy tartották, a minél nagyobb szakáll a férfiasság és a bölcsesség szimbóluma. A sima arcot teljes mértékben a nőiességgel azonosították, így egyetlen férfi sem borotválkozott soha életében. Ha ez nem lenne elég furcsa, az orvostudományban ismertek egy olyan kifejezést, hogy hippokratészi arc, ami a haldokló ember arckifejezését írta le. Amikor a doktor úgy vélte, ezt látja, már nem próbálkozott semmivel, hogy megmentse a beteget.

A középkorban

Bármilyen furcsa manapság azért szoktunk koccintani a poharakkal, ha iszunk, illetve azért takarjuk el a szánkat ásításkor, mert a középkori ember úgy hitte, így megakadályozható, hogy démonok költözzenek a testbe. A kalapemeléssel történő üdvözlés szintén ebből a korból jön, először a lovagok köszöntek így, hogy a sisakjuk levételével jelezzék, nem harcolni jöttek. Az evőeszközöket sem kedvelték, különösen a villát nem, úgy gondolták, az a Sátán műve, így csak a 12. század óta van használatban.

A középkori nemesek

Izabella kasztíliai királynő, aki a 15. században élt, elhitte orvosainak, hogy a fürdés nagyon sokat árt az egészségnek. Emiatt asztrológusokhoz fordult, mondják meg ők, mikor érdemes próbálkozni vele. Állítólag úgy halt meg, hogy életében mindössze kétszer fürdött meg.

VIII. Henrik király minden reggel megparancsolta a szolgálóinak, hogy csókolják meg a ruháit, annyira félt attól, hogy valaki méreggel borította be azokat.

Marie Antoinette büszke volt arra, hogy tetves. Jelenlétüket a szentség jelének tekintették, azt mondták, annál jelentkezik, akinek a lélek tisztasága jobban számít, mint a testé. A tetveket akkoriban „Isten gyöngyének” hívták.

A viktoriánus kor

A viktoriánus korban nagyon szigorúan vették, mennyi látszódhat ki az emberi testből, így a strandokon „fürdőkabinokat” létesítettek, ezekben lehetett átöltözni. A hajadon nők nem közlekedhettek egyedül az utcán, nem állhattak meg beszélgetni szembejövő ismerőseikkel. A férjezetlenek csak akkor beszélhettek férfiakkal, ha jelen volt legalább egy olyan nő, aki már házas volt.

A brit királyi család hagyományai sem mondahatók szokványosnak.
Katt a galériára!

Galéria / 8 kép

A brit királyi család karácsonyi hagyományai

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!