Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ne mondj le a félős kutyákról! 5 tipp, hogy elnyerd egy bátortalan kutya bizalmát

Ne mondj le a félős kutyákról! 5 tipp, hogy elnyerd egy bátortalan kutya bizalmát

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem minden kutya bízik az emberben. Ha újonnan örökbefogadott kedvenced nem olyan játékos és kajla, sőt, sokszor kifejezetten félénk, ez a néhány tipp segíthet, hogy teljesen elnyerd a bizalmát és boldog életet adj neki.

Sajnos világszerte rengeteg kutya kerül nehezebbnél-nehezebb helyzetbe. Önhibájukon kívül, az emberek megunják őket vagy nem tudnak róluk gondoskodni. Így vagy úgy, de sok kutyus kerül menhelyekre vagy az utcára, és így az emberekbe vetett bizalmuk teljesen elveszik. Néhányuknak megadatik egy második esély, de a bizalom nem tér vissza egy varázsütésre.

Ezt jól bizonyítják a neten fellelhető videók, amelyeken félénk, bántalmazott kutyákat láthatunk, akiknek örökbefogadás után kellet megtanulniuk ismét megbízni másokban. Íme egy videó egy kutyusról, akinek gazdája nem adta fel, és mindent megtett azért, hogy kis kedvence ne féljen mellette:

Ha olyan kutyát fogadsz örökbe, ami nem közeledik hozzád, elhúzódik az érintésed elől, akkor tudhatod, hogy valószínűleg nehéz sorsa volt, rossz tapasztalatokkal bír, és a bizonytalansága nem a véletlen műve. Épp ezért összegyűjtöttük néhány tippet, hogy hogyan érdemes közeledni, hogyan adhatod kedvenced tudtára, hogy az élete egy boldogabb szakaszba ért.

Figyelj a testbeszédre!

A félénk és régebben bántalmazott kutyák testbeszédének egyik leggyakoribb jellemzője, a behúzott farok és a lehajtott fej. Előbbi egyértelműen rettegés jele, míg utóbbi a tartózkodást jelképezi, ahogyan próbál az emberi kéztől minél távolabb kerülni. Ilyenkor megpróbálhatunk lassan közeledni hozzá, de mindenképp guggolva vagy ülve tegyük ezt, hogy ne keltsünk a magasságunkkal még nagyobb félelemérzetet benne.

Ha kedvenced összehúzza magát, és hátrál a közeledésedre, akkor ne erőltess semmit. Ha elfut vagy elbújik, ne kövesd. Ha ezt tennéd, ő csak úgy érezné, hogy sarokba szorítják, ahonnan nincs menekvés.

Hagyd, hogy ő kezdeményezzen!

Azt senki nem állította, hogy ez a folyamat csupán 5 percet vesz majd el a napodból. A türelem és az idő olyan tényezők, amelyek nélkül nem lehetsz sikeres. Ha közeledni szeretnél a kutyádhoz, de az előbbiekben leírtak szerint reagál, akkor itt az ideje, hogy visszalépj és megvárd, amíg ő akar kezdeményezni. Célszerű ezt is a földön ülve várnod, így érezteted a kutyával, hogy nem vagy annyival felsőbbrendű, annyira rémisztő, mint ahogy ő azt gondolja.

Kép
forrás: Photo by Catarina Carvalho on Unsplash

Kis lépésekben haladj!

Ne várj el egyszerre túl sokat! Ha sikerült elérned, hogy kedvenced ne érezze veszélyben magát, csupán azért, mert egy helységben van veled, akkor nem kell rögtön tovább menni. Lehet, hogy napokba fog telni, amíg először meg tudod majd simogatni, de minél lassabban épül fel a bizalom, annál erősebb lesz.

Csak a pozitív megerősítés módszerét használd!

Ilyen kezdeti szakaszban még ne gondolj olyasmikre, hogy lehordod, vagy megbünteted a kutyát, amiért valami neked nem tetsző dolgot művelt. Ilyenkor egyszerűen hagyd figyelmen kívül! Ezzel ellentétben mindig legyen nálad jutalomfalat, amivel pozitív visszajelzést adhatsz. Fontos, hogy céltudatos legyél, tehát azért dicsérd meg a kutyát, amit aztán később is pozitívnak tartasz majd. Például, ha engedi, hogy megsimogasd, mindenképp dicsérd meg érte, de ha még nem tart itt az ismerkedés, akkor már azért is dicsérd meg, hogy egyszerűen közelebb ment hozzád.

Törekedj arra, hogy sose emeld fel a hangod, ha a kutyád is hallja. Köztudott, hogy érzik az idegességet és a negatív energiát is. Teljesen elrettentheted magadtól a kedvenced, úgy, hogy észre sem veszed.

Kép
forrás: Photo by Simone Dalmeri on Unsplash

Építsd az önbizalmát!

Ha a kapcsolatotok már elért egy magasabb szintre, és a kutyusod megbízik benned annyira, hogy játsszon veled, élvezze a sétákat és melléd bújjon a kanapén, akkor elkezdhettek olyan agy- és fizikai tevékenységeket kipróbálni, amik építik a bizalmat. Ilyen például a klikkerezés. A klikker egy segéd eszköz, amivel pozitív visszajelzést adhatsz kutyádnak. Ezzel a módszerrel eredményesebben tudod rávenni, hogy legyőzze félelmeit. Például, ha vendégek jönnek hozzád, és észreveszed, hogy kutyád nem közeledik feléjük, akkor minden egyes lépéséért, amit az idegenek irányába tesz, klikkelj és jutalmazd meg!

A kevésbé játékos, visszafogott kutyusok is megérdemelnek egy második esélyt!

Nem csak kutyád változhat általad, de te is rengeteg változáson mehetsz keresztül.

Galéria / 5 kép

5 dolog, amire a kutyás élet tanít

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!