Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„Nagyon mélyről indultam és saját erőmből emelkedtem fel.” - Nemazalány szerint nehéz gyerekkora miatt vitte sokra

Nemazalány
Facebook
Twitter
Pinterest
Halastyák Fanni vagy ahogy a rajongói ismerik, Nemazalány nem egyszerűen zenész, ugyanis elsősorban YouTube csatornájára feltöltött videóival szerzett hírnevet a hazai rapszakmában.

A 24 éves tehetség Lil G-vel megalkotott első száma ma már 25 milliós megtekintésnél jár és a nevét is megismerte az ország. Napjainkban ugyan egy teljesen más irányt vett a zeneisége, de különleges hangja, stílusa, valamint az idáig megtett útja a legnépszerűbb hazai előadókig emelte. Fannit hamarosan a tévénézők is még jobban megismerhetik, a TV2 ősszel induló Ázsia expressz műsorának új évadából.

Még mindig nagyon kevés magyar női hip-hop/rap előadót ismerünk. Ennyire a férfiaké lenne ez a műfaj?

Úgy gondolom, hogy az elmúlt években egyre többen vagyunk és egyre többen vannak, akik a rap és rap-pop műfaján belül szeretnének felemelkedni. Nem érzem, hogy nagyon megkülönböztetnék a nőket ebben a műfajban. Tény és való, hogy sokkal több férfi adja a nevét a rap műfajához, de a nők előtt is szabadon nyitva áll az ajtó. Inkább csak nagyobb figyelmet kéne szentelni a női előadókra, ami sokat lendítene a karrierjükön és azon, hogy még többen ismerjék meg a nevüket.

Rappernek tartod magad?

Már nem annak mondom magam. Az évek során túlnőttem ezen, fejlődtem és más irányt vettem. Ma már, ha kérdezik, akkor az éneklést és a populáris számok írását tartom az utamnak.

Egy korábbi interjúdat megnézve megütötte a fülem a gyerekkorod. Mennyire tudsz erről beszélni felnőtt fejjel?

Még mindig nem érzem magam lelkileg eléggé felnőve ahhoz, hogy erről beszéljek. Édesanyámmal csak és kizárólag egymásnak voltunk. Nem volt hagyományos családi életem és a biztos anyagi háttér sem volt meg mögöttem. Nem félek és nem is szégyellek arról beszélni, hogy szegények voltunk, de pontosan emiatt vagyok magamra annyira büszke, hiszen nagyon mélyről indultam és saját erőmből emelkedtem fel.

Mi vonzott ebben a műfajban?

Amióta az eszemet tudom kicsit fiúsabb lány voltam, az a típus, aki nagyszájú, aki őszinte és sosem tartja magában a véleményét. Miután a zene felé vettem az irányt, úgy éreztem, hogy a rap műfajában tudnék a legjobban kibontakozni és ez valóban így lett. Az éneklés maga pedig mindig is a saját önkifejezésem egyik legfontosabb eszköze volt, már kicsi korom óta. Szerettem és ösztönösen jött. Minden erőlködés nélkül.

A zene már nagyon fiatalon az életed része lett. Lehet azt mondani, hogy ezzel együtt nőttél fel?

Abszolút, hiszen már kicsiként magnókazettán hallgattam a kedvenceimet, énekeltem a régi slágerek szövegeit. Arról nem beszélve, hogy édesanyám is nagy zenerajongó volt, ami szintén erősítette tudat alatt benne az érzést, merre kell indulnom.

A szövegeid nagyon beszédesek, és komoly mondanivalót igyekeznek átadni a közönségnek. Mi az, ami a leginkább inspirál a zeneírásban?

Régen ez nem feltétlenül volt így. Gondolok itt a Petőfi Sándor című dalra, amit Lil G-vel alkottunk meg. Az egy kicsit egyszerűbb rétegnek született, illetve egy fogyaszthatóbb szövegvilágot akartam megfogni. Ma viszont csak azt tartom szem előtt, hogy minőségi, fontos üzenetet hordozó szövegekből szülessen egy egész dal. Ösztönözni, motiválni szeretném a fiatalokat a számaimmal.

Mennyire figyeled a közízlését vagy a mainstream előadókat?

Mindig arra törekszem, ami én vagyok. Senkire sem akarok hasonlítani, az egyediségemet nagyon is igyekszem megtartani. A mainstream zene sem mindig fogyasztható vagy jó, nekem viszont mindennél fontosabb a minőség és az önazonosság.

Az elmúlt években nagy fejlődésen mentél keresztül. Mi hatott rád a legjobban?

Nagyon sokat számít, hogy egy profi és csodás csapat vesz körül, akik nemcsak motiválnak, de velük együtt tudok fejlődni, haladni és alkotni. Producerem, Kajati Mihály mindig ott van mellettem és vele együtt tudok megújulni, valamint rátaláltam egy olyan alkotótársra, Szofi személyében, aki inspirál, és aki által megnyílik előttem a világ, a tudatom, ami abban segít, hogy változatosan írjak meg dalokat.

A YouTube volt az elindítód, ami meghozta a sikert és az ismertséget. De mi jön ezután?

Az élőzenekaros koncertekre szeretnék hangsúlyt fektetni, hogy egy idő után teljesen magam mögött tudjam hagyni a klubos fellépéseket. A TV irányába is lett egy elmozdulásom. Több műsorban is látható voltam és ezután is szeretnék elvállalni olyan szerepléseket, amelyek hozzáadnak az életemhez és a közönség is a valódi arcomat ismerheti meg.

Az interjú a JOY Magazin 2022/4. lapszámában jelent meg!

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!