Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Megjelentek a nagyik a TikTokon, de miért szeretjük annyira nézni, ahogy főznek?

Megjelentek a nagyik a TikTokon, de miért szeretjük annyira nézni, ahogy főznek?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az idősebb generáció is belépett a TikTok világába, és valami nagyon jó sült ki belőle.

Aki a nagymamája mellett nőtt fel, mert gyakran találkozott vele vagy épp a nagyi volt az, aki vigyázott rá suli után, az tudja, hogy az ő főztjénél nincs jobb. Sőt, aki ebben a szerencsés helyzetben van, az azt is láthatta, hogyan, milyen alapanyagokból és milyen technikával készülnek a finomabbnál finomabb sütik, levesek és főételek. Most viszont úgy tűnik, nemcsak az unokák lehetnek szemtanúi mindennek, hanem az egész internet, ugyanis a TikTokot meghódították a nagyszülők, akik az unokáik csatornáin cameóznak. A videók közös jellemzője, hogy a nagyik vagy nagypapák a kisujjukból kirázva készítik el az évek alatt begyakorolt recepteket, és néhol az unoka is felbukkan, hogy ellessen egy-két ötletet.

De miért olyan népszerűek ezek a videók?

1. Összekötnek minket a gyökereinkkel

Fogadjunk, bármelyik fogást is kéred vagy kérted a nagymamádtól, ő azonnal tudta, mire van szüksége hozzá és hogyan kell elkészíteni. Az ő fiatalkorában ugyanis még nem volt internet, nem tudta lekeresni a receptet, sőt talán arra sem volt lehetősége, hogy receptkönyvet vásároljon. Minden, amit tud az ételekről és a főzésről, azt a szüleitől kellett megtanulnia. Nagyszülőként pedig nemcsak a hozzávalók méricskélése nélkül, hanem egyenesen szívből készíti az ételeket, amik ezért tűnnek extra finomnak. Az biztos, hogy az együtt főzés az egyik legjobb program, amit a nagyszülőkkel lehet csinálni.

3. Nem pocsékolnak

A nagyszüleink korában természetes volt a zero waste életmód, hiszen akkoriban a hozzávalók nagy részét maguk termelték, a boltban is kevesebbet vásároltak, így nem került felesleges csomagolóanyag a házba. Fogadjunk, hogy a te nagyid is üres kekszes dobozban tartja a varrókészletét, hiszen bárki, aki átélte a valódi szegénységet és világválságot, az tudja, hogyan kell a tárgyakat megbecsülni és újrahasznosítani. A TikTok segítségével ehhez is kapunk egy-két tippet az idősebb generációtól.

3. Minőségi időre vágyunk

A koronavírus megtanította nekünk, hogy semmi sem garantált, ráadásul az idősebbeket féltettük a legjobban, akik a leginkább ki voltak téve a fertőzés okozta veszélyeknek. Voltak, akik hónapokig nem találkoztak a nagyszüleikkel, hogy óvják őket, sokan pedig bezárkózva, magányosan töltötték a mindennapjaikat. Épp itt az ideje, hogy a közös főzéseknek és annak, hogy megtanulj mindent, amit a nagyszüleid a főzésről taníthatnak neked.

4. Bízunk a tudásukban

Lehet, hogy a nagyid nem tudja, mi az a sous vide, de biztosan ő készíti a legfinomabb sztrapacskát vagy töltött káposztát. A jellegzetes ételek elkészítése egyszerű, a hagyományokat követi és meg van fűszerezve egy nagy adag szeretettel – ki ne szeretne hasonló magabiztossággal sütni és főzni, mint ők?

És ezt olvastad már?

Galéria / 12 kép

12 világsztár, akiről nem gondoltad volna, hogy már nagyszülő

Megnézem a galériát

Forrás: Purewow

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!