Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Túl a valóságon: emiatt lehet nagyon veszélyes a munkahelyi szerelem

Túl a valóságon: emiatt lehet nagyon veszélyes a munkahelyi szerelem
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Olvasd el!

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Olvasd el!

Igazi férfi lett Madonna fiából: a 23 éves Rocco szívdöglesztően néz ki!

Sármos pasi lett Madonna idősebb fiából.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Facebook
Twitter
Pinterest
A szerelem témaköre mindig nehezen megközelíthető és még talán annál kevésbé megfogható. Nehéz róla nyilatkozni bármilyen formában anélkül, hogy a körülöttünk élők ne nyilvánulnának meg pozitív vagy éppen negatív módon egy ilyen megosztó tartalomról.

Ennek ellenére nagyon szeretem ezt a témát és úgy érzem, nem is vagyok ezzel egyedül. Mi, nők mindannyian élünk-halunk a romantikus kis jelekért, az édesen szentimentalista pillanatokért, a reményteli epekedésekért és még sorolhatnám a hozzám hasonló örök romantikusoknak.

Sajnos a bájos naivitásunk és az állandó „többet magyarázok bele egy történésbe, mint ami valójában” hozzáállásunk miatt gyakran kellemetlen szituációkba, szerelmi háromszögekbe vagy éppen kínos félreértésekbe keveredhetünk. Éppen ezért nem árt odafigyelni nem csak a magánéletünkben, de a munkánkban is arra, hogy sose tegyünk olyan lépést, amelyet a későbbiek során megbánhatunk.

Mindennek megvan a maga helye és ideje és bizony vannak dolgok, amelyek intimitásuk miatt csupán ránk tartoznak. Ami számodra egy jelentéktelen kis mosoly, az a másik, melletted dolgozó fél számára felérhet egy forró flörttel. Egy munkahelyen pedig sokszor már ennyi elég ahhoz, hogy kellemetlen szituációkban találjuk magunkat, pusztán félreértések miatt. Akár fordított helyzetben is.

A félreértelmezés művészete

Manapság a social media irányít mindent, így nem csoda, hogyha többet látunk bele a jelentéktelen történésekbe, sőt, még képesek vagyunk sikerként is elkönyvelni egy-két amúgy nevetséges sztorit. Saját tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom, hogy a legtöbbször valóban nagyon nehéz elkülöníteni a komoly érdeklődést a pillanatnyi szimpátiától. Miért viselkedünk így? Vajon milyen pszichológiai mozgatórugója van mindennek?

„Nem kell pszichológusnak lenni ahhoz, hogy észleljük, a problémát. Az esetek 90%-ában magunknak is félünk bevallani, hogy nem is a kollégánk iránt érzünk erős vágyat, hanem csak egy kis izgalom hiányzik a sivárnak tűnő mindennapjainkból. Ami hiányzik a magánéletünkből, azt így próbáljuk meg pótolni. Tipikus példa, hogy elhitetjük magunkkal, hogy szerelembe estünk és közben nem látunk át a szitán!

Velem is számtalanszor előfordult már hasonló a munkahelyemen de szerencsére mindig időben feleszméltem és nem hagytam tovább folyni az eseményeket.”- nyilatkozta egy nagyvállalatnál dolgozó hölgy ismerősöm, akit a témában kérdeztem meg.

A vágyak mögött

Gyakran a legtöbb megcsalás és hűtlenség éppen az ilyen kétes ügyek miatt következik be. Gondoljunk csak bele: folyamatos nézeteltéréseink, sőt, akár komolyabb konfliktusaink is vannak a párunkkal. Egy idő után megunjuk az állandó negativitást és mivel azt érzékeljük, hogy ez a szerelemnek már nem nevezhető érzés egyáltalán nem működik úgy, mint azelőtt, menekülni kezdünk. A menekülés egyik tipikus példája az, amikor saját magunkat illúziókba ringatjuk. A párkapcsolati nehézségeket félretesszük és ahelyett, hogy a megoldásra fókuszálnánk, hamis képeket alakítunk ki a fejünkben.

Problémáról pedig akkor beszélhetünk, amikor már az egész életünk csakis akörül az egy ember – jelen esetben a munkatársunk – körül forog, aki talán a létezésünkről is alig tud. Sajnos az ilyen helyzetek könnyen mentális zavarokat, illetve az aktuális párkapcsolatunktól való elidegenedést okozhatnak. Ebben az esetben pedig mindig érdemes szakember segítségét kérni, mielőbb még kaotikusabbá eszkalálódna a már amúgy is kritikus helyzet.

Szerinted működhet a munkahelyi szerelem?

Persze, szövődhetnek ott is életre szóló kapcsolatok!
Nem, túl sok problémát okoz, ha a kollégáddal jössz össze.

Persze lehetnek előnyei egy munkahelyi szerelemnek, de tény, hogy a negatívumok is kiemelkednek. A túl sok együtt töltött idő, a munkahelyi problémák okozhatnak magánéleti gondokat, ráadásul szakítás után kifejezetten kellemetlen lesz a helyzet.

A szexuális zaklatásról

A munkahelyi flörtök esetében pedig nem mehetünk el szó nélkül a zaklatás témájánál sem. Sajnos a legtöbben nincsenek tisztában a szexuális zaklatás fogalmával, ennek következtében pedig gyakorta megesik, hogy tévesen használják ezt a kifejezést, míg egyesek úgy gondolják, a viselkedésük egyáltalán nem lépi ezt át - pedig valójában nagyon is!

„A szexuális bántalmazás nem kívánt szexuális tevékenység, melynek során az elkövetők erőszakot alkalmaznak, fenyegetéseket tesznek, vagy kihasználják az áldozatokat, akik nem tudnak beleegyezést adni.

A legtöbb áldozat és elkövető ismeri egymást. A szexuális bántalmazásra adott azonnali reakciók közé tartozik a sokk, a félelem vagy a hitetlenség. A hosszú távú tünetek közé tartozik a szorongás, a félelem vagy a poszttraumás stressz zavar. Bár a szexuális bűnelkövetők kezelésére irányuló erőfeszítések továbbra sem ígéretesek, az áldozatok érdekében tett pszichológiai beavatkozások- különösen a csoportterápia- hatékony módszereknek tűnnek.”- írja az APA (American Psychological Association).

Amennyiben valaki erőszakosan viselkedik veled a munkahelyeden, vagy akaratod ellenére közeledik, azonnal jelentsd a HR osztálynak! A szexuális zaklatás komoly bűn és soha, senki sem köteles tűrni, ezt ne feledd!

Miért veszélyes beleszeretni a főnöködbe?

Ugye ismerős az a helyzet, amikor úgy érzed megőrülsz a főnöködtől? Manapság egyre gyakoribb probléma a munkahelyeken a főnök-alkalmazott kapcsolatok elmérgesedése.

„Ritkaság számba megy, de azért tisztelet illeti a kivételt: le a kalappal a megértő, korrekt főnökök előtt. Ők azok, akik tisztelettel bánnak velünk, fejlesztik képességeinket, és segítenek a céljaink elérésében. Van humorérzékük, és tudják, hogyan vidítsanak fel minket. Inspirálnak. Ritka, hogy legyen egy főnököd, akire felnézhetsz és talán még annál is ritkább az a személy, akit igazán bálványozhatsz.

A vezetéssel kapcsolatos kutatásaim során sok időt töltök azzal, hogy megpróbáljam meghatározni, hogy valójában mi a kiváló vezetés (gondoljunk az érzelmi intelligenciára). Próbálok segíteni az embereknek abban is, hogy rezonáns vezetőkké váljanak – olyanokká, akik jó csapatokat építenek, célokat érnek el, integritással és etikával cselekszenek, és törődnek az emberekkel is.

Valójában sok minden rosszul sülhet el, ha szereted a főnöködet. Szeretet alatt azt értem, amikor a főnöködet piedesztálra helyezed, miközben nem hagyod leesni a rózsaszín napszemüvegedet.

A főnököd bálványozása nagyon rossz ötlet és egyben veszélyes is. Először is, ez a fajta kapcsolat gyakran erős érzelmekkel van feltöltve. És az erős érzelmek, mind a jók, mind a rosszak, elhomályosíthatják az ítélőképességünket. Amikor erős érzések markában vagyunk, nem látjuk magunkat, illetve másokat sem tisztán.

Nem látjuk tisztán a főnököt, ezért hagyjuk, hogy ostoba hibákat kövessen el, mi pedig végig passzívan állunk a dolgokhoz, rosszabb esetben még a hibáit is eltussolhatjuk.

Amikor a menedzser és a munkavállaló ilyen kapcsolatban van, mások általában kimaradnak. Kivételezésnek tűnik, és általában az is. Amikor te és a főnököd egy diszfunkcionális pár vagytok, az emberek dühösek lesznek. Összefognak és megpróbálják kitalálni, hogyan bánjanak el veled. Ne feledd: a kivételezés kivételezés is marad, bárhonnan is nézzük.

Végül: egy hatalmas ember bálványozása egyenesen veszélyes. Nemrég találkoztam az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum elkötelezett vezetői csapatával. A múzeum kiemelkedő történészei és oktatói kitűnően szemléltették, hogy a történelem során hová vezetett az, amikor nagy vezetőket emeltünk piedesztálra, majd a túlzott dicsfény miatt nem láttuk a szörnyű hibáikat.”- nyilatkozott a HBR oldalán a Pennsylvaniai Egyetem vezető munkatársa, Annie McKee, aki többek között a „How to be happy” könyv szerzője is.

Teljes erőbedobással koncentráljunk a munkánkra és valósítsuk meg az álmainkat, azonban ne hagyjuk, hogy a legvadabb álmaink vegyék át az irányítást a munkahelyünkön!

Ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

7 ok, ami miatt egy férfinél elmúlik a szerelem

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Hivatalos: Íme a legszennyezettebb gyümölcsök és zöldségek listája 2024-ben

Tudományosan bizonyított tény, hogy zöldséget és gyümölcsöt enni NAGYON egészséges - feltéve, ha odafigyelünk arra, hogy előbb alaposan megtisztítsuk őket.

Kép

Ez az év legjelentősebb asztrológiai eseménye: 6 csillagjegy, akinek zseniális változást hoz a Jupiter-Uránusz együttállás

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép

8 étel, ami csökkenti a vérzsírt, ezzel meghosszabbítva életed: szíved hálás lesz ezekért!

A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.

Kép

Keanu Reeves egy közülünk – ezek a sztorik bizonyítják

Az egyik legszerényebb, legközvetlenebb hollywoodi sztár, aki nem menekül el rajongói elől.

Kép

3 filléres arcápolási termék, amire a bőrgyógyászok esküsznek

A bőrgyógyászok szerint ennél a három szépségápolási terméknél nem számít a márka, az olcsóbb is ugyanolyan jó!

Kép

Napi horoszkóp április 20.: az Ikrek komoly kihívással szembesülnek, a Rákoknak épp jókor jön a pihenés

A csillagok hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!