Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Minél előbb fel kell figyelni rá! Az alábbi jelekből lehet következtetni az időskori távollátás és szürkehályog kialakulására

Minél előbb fel kell figyelni rá! Az alábbi jelekből lehet következtetni az időskori távollátás és szürkehályog kialakulására

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
A szürkehályog nagyon sok embert érint élete során. Tudd meg, mik a tünetek, mire kell odafigyelni, illetve azt, mi a megoldás!
A cikk támogatója Alcon

A szürkehályog, vagy más néven katarakta, illetve szemlencsehomály, tulajdonképpen a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, amely már komolyan megnehezíti, hogy éles kép alakuljon ki a retinán. A homályos szemlencsén keresztül a betegség korai szakaszában olyan átlátni, mintha bepárásodott üveget néznénk, majd egyre koszosabbnak tűnik ez a felület. A homályos látás nagyon megnehezíti a mindennapokat, hiszen akadályozhat az olvasásban, a megfelelő színérzékelésben, nem könnyű vele vezetni vagy értelmezni a családtagok, barátok arckifejezéseit, így az életminőség romlását is előidézi.

A szemlencse a korral rugalmatlanabbá válik, így 40 éves kortól az is olvasószemüvegre szorulhat, aki korábban jól látott közelre, és korábban a távollátás alakult ki nála. A 65 éven felülieknek csaknem fele tapasztalja ezt a problémát, 75 éves kor felett pedig már 70 százalék ez az arány.

Ezek a jelek utalhatnak szürkehályogra

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szürkehályog általában lassan és teljesen fájdalommentesen alakul ki. Eleinte az illető csak apró foltokat, esetleg csíkokat lát, ám ezek még semmi problémát nem okoznak a mindennapokban. Idővel azonban a homályosodó terület egyre nagyobb lesz.

A konkrét tünetek a következők:

  • homályos látás, eleinte csak az apróbb betűk kiolvasása okoz gondot
  • a megszokottnál rosszabb látás sötétben
  • erős fénnyel szembeni érzékenység
  • gyakran kell változtatni a szemüvegen vagy a kontaktlencsén
  • halványuló, sárguló színek
  • egy szemmel is tapasztalható kettős látás

Erre figyelj a szüleidnél és nagyszüleidnél

Amennyiben téged ez a probléma még nem érint, érdemes odafigyelned a szüleid, nagyszüleid szemének, látásának egészségére. Az idősebb korosztálynál gyakori, hogy büszkeségből vagy szégyenből nem merik elárulni, hogy valamilyen egészségügyi problémával küzdenek. Amikor legközelebb meglátogatod őket, figyeld meg, miképpen olvasnak, mennyire figyelik az arcodat, szóvá teszik-e, hogy milyen szép, színes ruhában érkeztél. Ha úgy látod, gond lehet, finoman érdeklődj róla, nem tapasztalja-e az illető a fent felsorolt tüneteket. Biztasd őket arra, hogy vizsgáltassák ki magukat, hiszen a jó látás rengeteget javít az életminőségen. Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a szürkehályog gyógyszerrel nem gyógyítható, erre csak a műtét jelent megoldást. Ettől azonban nem kell félni, ma már a legfejlettebb technológiával végzik a műlencsék beültetését a magasan képzett orvosok.

A műlencse szuper megoldás lehet

Ha úgy döntöttél, hogy megműtteted a szemedet, vagy esetleg egy rokonodnak, szerettednek szeretnél segíteni ebben, fontos alaposan tájékozódnod azokról a műlencsékről, amelyek a legjobb eredményt nyújtják.

Amennyiben nem olyan munkát végzel, amelyhez a tűpontos közeli látás alapfeltétel, az AcrySof® IQ PanOptix® műlencse nagyszerű választás lehet. Ebből már világszerte több, mint egymilliót ültettek be, hatalmas sikere annak köszönhető, hogy a fiatalkorihoz hasonló látásélményt nyújt. Mivel az emberek többsége a köztes távolságtartományban dolgozik és tevékenykedik, ez a műlencse rendkívül népszerű. Előfordulhat, hogy valamelyik távolságra szükséged lesz még szemüvegre, de a látásod jelentősen javulni fog ennek hatására.

Olyan munkát végzel, amihez éles látás kell, mert sminkes, műkörmös, esetleg taxis vagy fuvaros vagy? Cseppet se aggódj, számodra is van megoldás, az AcrySof® IQ Vivity® műlencse kiterjesztett látástartományt hoz létre, így nem fog gondot okozni sem a vezetés, sem a félhomály vagy egy étlap elolvasása. Ezzel a műlencsével ráadásul a szemüveget is letedd egy életre, ha esetleg eddig nem szeretted viselni.

Kattints a képre és tudj meg többet!
forrás: PR
Kattints a képre és tudj meg többet!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép

Az 5 leggyakoribb probléma, amiről az elsőszülött testvérek panaszkodnak a pszichológusnak

Az elsőszülöttek gyermekkora, élete és személyisége teljesen más, mint a kisebb testvéreké.

Kép

4 csillagjegy, akik az átlagnál is labilisabbak érzelmileg

Az egész élet önmagában is egy érzelmi hullámvasút.