Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mióta minden nap reggelizek, az alábbi csodás dolgok történtek a testemmel

reggeli, hatásai
Facebook
Twitter
Pinterest
Néhány évvel ezelőttig a reggeli számomra ismeretlen fogalom volt, pláne hétköznapokon. Akkoriban még nem is sejtettem, hogy pont ez tehet arról a sok apró, ám annál idegesítőbb problémáról, amit a testemen vettem észre!

Aztán amikor kezdtem rosszul érezni magam a bőrömben, egy életmódváltás hatására megpróbáltam odafigyelni a reggelizésre, és most már évek óta szinte minden nap sort kerítek rá. Elmondom, mi változott ilyen távlatból, és miért érdemes neked is minden napot egy jó étkezéssel indítani!

1. Sokkal jobban vág az eszem

Bár régen nem reggeliztem, de egy kávét megittam a munkahelyemre érve, majd ezzel húztam ki a korai ebédig. A koffein adott némi erőt, hogy letudjam a munkámat, de mindig azt éreztem, hogy azonnal el tudnék aludni. Viszont amikor a reggeli is bejött a képbe, nem tudtam nem észrevenni, hogy mennyivel koncentráltabb lettem! Több erőm volt, nem csak fizikailag, de mentálisan is, könnyebben tudtam fókuszálni a feladataimra, és sokkal kreatívabbnak éreztem magam. Nem volt "agyi ködöm", amit amúgy félkómásan, alacsony vércukorszinttel gyakran éreztem. Ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy most már akkor is eszek, ha emiatt egy kicsit korábban kell felkelnem.

2. De nem mindegy, mit eszek

Azt viszont észrevettem, hogy nem mindegy, mit eszek reggelire. Amikor rántottát ettem, vagy csokis croissanokat, az energiám rövidebb ideig tartott ki, és viszonylag hamarabb éhesnek éreztem magam. Emiatt egy idő után ezeket lecseréltem, és elkezdtem többször zabkását, granolát enni. Ez a kettő nagy kedvencem lett, mert könnyen fel lehet dobni őket (ergo sosem unalmasak), ráadásul hatalmas a választék, és ami a legfontosabb, hogy az emésztésem ezerszer jobb lett tőlük. Plusz jó hír, hogy például a granola esetében többféle ízesített változat létezik, mesterséges anyagok és színezék hozzáadása nélkül, akár gluténérzékenyeknek is!

3. A súlyomra pozitívan hatott

Ezen a téren szerencsésnek tartom magam, de még így is megesik, hogy hol felszalad rám 3-5 kiló, hol lemegy, ami sajnos egyáltalán nem egészséges. Viszont amikor a reggelizés hatására kiegyensúlyozottabb lett az étkezésem, az a súlyomra is pozitívan hatott. Ez biztosan szerepet játszik abban, hogy bár a karantén időszakában sajnos felhagytam a tornázással, mégsem híztam. Olvastam is, hogy kutatások szerint a reggeli ebben kulcsfontosságú szereppel bír, hiszen azáltal, hogy ébredés után megadod a testednek a szükséges energiabevitelt, nem leszel éhes túl hamar. Márpedig mind ismerjük azt a szituációt, amikor a reggeli kimarad, délelőtt nasizunk egy kis csokit, csakhogy kibírjuk délig, majd az ebédet gyorsan letudjuk, és végül vacsorára marad a nap legnagyobb étkezése. Ezért is javasolják, hogy ha fogyni akarsz, kezdj el reggelizni!

Kép
forrás: Dilyara Garifullina on Unsplash

4. Nem nasizom egészségtelenül

Egyébként ebből fakad a másik pozitívum is, és engem ez dobott fel a legjobban! Korábban a nasizás lételemem volt. Nem volt olyan, hogy ne egyek csokit délután, vagy ne kapjak be egy kis kekszet tízórai címszó alatt, ami miatt állandóan bűntudatom volt. Persze okkal, mert nem egészséges. Aztán amikor rendesen reggeliztem, délelőtt nem is lettem éhes, úgyhogy a tízórainál nem volt létszükséglet, hogy valami édes dolog legyen, csakhogy kibírjam ebédig. Helyette elkezdtem az ebéd előtti nasit, majd az uzsonnát is kiváltani egészségesebb ételekkel. Elsősorban itt teljes kiőrlésű finomságokra, gyümölcsre vagy zöldségre gondolok, majd egy idő után az egészséges, 100%-ban bio gyümölcslevek is bejöttek a képbe. A homoktövislé most például nem véletlenül olyan népszerű: tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rendszeres fogyasztás mellett pedig ellenállóbbá teszi az immunrendszered, rugalmasabbá varázsolja a bőröd, és azt fogod érezni magadon, hogy sokkal nyugodtabb lettél!

Az ideális reggelire szakértők szerint maximum az ébredést követő 2 órán belül érdemes sort keríteni, hogy a tested megkapja az energialöketet, és ez kitartson egész nap. Néha velem is megesik egyébként, hogy nincs időm reggelizni, de ilyenkor rögtön megérzem a negatív hatásait, ami megerősít abban, hogy fontos odafigyelni az étkezésre. Azokon a napokon, amikor nem reggelizem, álmos vagyok kora délutánig, ebből kifolyólag kedvetlen leszek, nehezebben fog az agyam, és gyengébbnek érzem magam, ezek együtt pedig épp elegek ahhoz, hogy inkább előbb keljek 10 perccel a reggeli érdekében!

Íme pár étel, amit jobb, ha nem választasz reggelire!

Galéria / 5 kép

5 étel, amit jobb elkerülni reggel 10 előtt

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

8 film, amiben az intim jeleneteket nem csak eljátszották, tényleg valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép

Ez a Taylor Swift dal szól rólad a csillagjegyed alapján

Swiftie-k figyelem! Most megtudhatjátok, melyik az a szám, amit mintha rólatok írt volna az énekesnő!

Kép

3 tavaszi ruha, ami a pasik szerint nagyon vonzó egy nőn - És 3, ami szerintük egyáltalán nem néz ki jól

Tudtad, hogy a férfiaknak is megvan a véleményük a tavaszi szettekről, amelyeket a nők viselnek? Íme a kedvenceik és egyúttal felfedjük azokat is, amelyekért nem rajonganak.

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.